Milyen mozgásformákat ajánlotok?
Küzdősportok, harcművészetek.
Fogyás az 80%-ban táplálkozás kérdése, ha mellette mozogsz akkor az már jó.
De ha mozogsz akkor az adjon szép izomzatot, egészséget, akár önvédelmi készségeket.
Miért, szerinted a hosszútávú futás mi, ha nem aerob mozgás? Pontosan a lihegés, a lazább futás a lényege, nem szabad a pulzusnak az egekbe szöknie. És kardióedzés is. És a kardiós edzés (a hosszútávú futás is az), az pont hogy aerob edzés. És jó a fogyáshoz. A sprintfutás, na az tényleg nem aerob edzés (hanem anaerob). Nem is alkalmas fogyáshoz.
A kérdezőhöz: hosszú távú futást a te tömegeddel csak óvatosan. Én heti 6-szor edzem, ebből 3 a hosszútávú futás (másfél óra), 3 pedig olyan, hogy bemelegítésképp van benne az elején 20-30 perc futás, levezetésnek meg 5-10 perc futás. A közte lévő rész erősítés. Ha nem vagy edzésben, akkor ez majdnem hogy kizárt dolog, hogy neked is menjen. Sőt mi több, a fő probléma nem ez, hanem az, hogy nem fogod eltalálni elsőre, hogy mennyi a megfelelő adag.
Tehát én ilyesmit javasolnék neked is, csak jóval kisebb adagokban, mert ez sok lenne még szerintem. Váltogasd az erősítős és kardiós edzéseket. Azért jó erősítéseket is csinálni, mert kardiós edzésnél észre sem veszed, de jó eséllyel többet mozogsz mint kellene, feléli a szervezeted a rendelkező szénhidrátadagokat, onnantól kezdve meg hozzányúl az izomzatodhoz (valahonnan el kell vonnia energiát). Na, ezt kell visszaszedni erősítésekkel, amik után érdemes minél hamarabb fehérjedús ennivalót bevinned, hogy épüljön az izomzatod (ez jó hatással lesz a kardiós edzésre is). Előbb egyél, és csak utána zuhanyozz, vagy ha úgy kényelmesebb, akkor egyél kicsit, zuhanyozz, majd egyél megint kicsit.
Na, szerintem meg futni sem kell, hanem alacsonyan tartani az inzulinszintet oszt csá.
Nyilván az ember mozog is.. el lehet menni boxolni, jógázni stb. amiknek van értelme, tanítanak is valamit vagy erősítenek, fejlesztenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!