Szia!
Zöldségekben és gyümölcsökben az emészthetetlen rostok lassú felszívódásúak.
A cukrok és a glükóz polimer (keményítő) gyorsan felszívódó így a krumpli, rizs, gabonák ezért gyorsan felszívódó szénhidrátnak számítanak! :)
Ezt sokan másképp mondják, de ez a korszerű és logikus álláspont fogyás, egészséges táplálkozás témában! :)
A gyümölcs gyors felszívódású a benne levő cukrok miatt.
A zöldségfélék kivétel nélkül lassan szívódnak fel, bizonyos gabonafélék is: barna rizs, basmati rizs, teljes kiőrlésű lisztek, graham liszt.
Mindkét válaszban megvolt az igazság.
Gyümölcsökben tényleg gyorsan szívódik fel a cukor, ámbár a fruktóz rövid távon nem okoz nagy vércukorszint emelkedést, hosszú távon a sok fruktóz mondjuk tényleg növeli az IR-t.
Viszont a gyümölcs rost (pektin) valóban lassú ch.
Első válaszban pedig igazság, hogy sokan a gabonákat lassú szénhidrát forrásnak tekintik - és itt téved a 2. válaszoló.
A keményítő gyorsan bomlik le és alakul szőlőcukorrá.
KAMU, hogy lassan szívódna fel, csak mert koszos (pelyvás, teljes őrlésű, penészes ...)
Gabonaipari kamu, érdek hazugság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!