Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Heti 1-5kg fogyás lehet...

Heti 1-5kg fogyás lehet komoly bajom?

Figyelt kérdés
135 kg vagyok, és egy hét alatt fogytam 1,5 kg-ot. De úgy hogy abban az elmúlt egy hétben kb 5 napig a felét sem ettem annak amit szoktam. Így akartam kipróbálni hogy mennyit lehet fogyni.De most beparáztam hogy nincs e valami betegségem amitől fogyhatok (pl rák)

2014. febr. 4. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Bajnak baj.

De nem azért, mert az 1. héten ennyi lement, nagy túlsúlyból gyorsabb ütemben indul meg a fogyás is.

A baj az, hogy kb. fele annyit ettél mint eddig.

Lássuk ez miért baj. Az emebrek többsége azért hízik el, mert eleve olyan ételeket esznek, amik ilyen hormonzavarra, anyagcserezavarra hajlamosítnaka. Ezek az élelmiszerk nem is igazán táplálóak, tehát aki elhízik, az közben még éhezik is.

Ha ilyen ételekből még kevesebbet is eszel, akkor tényleg vitamin, nyomelemhiányos lehetsz, és így már könnyebb daganatos és egyéb betegségeket is összeszedni (főleg, hogy feltételezzük továbbra is a rossz minőségű élelmiszereket, amik egyébként is hajlamosítanak betegségekre).

A helyes étkezés: főleg hús, zöldségek és tojás, haj.

Cukor nélkül, keményítőszegényen, mesterséges adalékanyagok nélkül!

2014. febr. 4. 13:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Ennyit fogyni egy hét alatt még kisebb túlsúllyal sem veszélyes. Azonban ha bizonytalan vagy magadban, akkor kérj dietetikusi segítséget. Háziorvos beutal, ingyen van, ő pedig tudja, mit szabad és mit nem.
2014. febr. 4. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:

A dietetikusok véleményem szerint semmit sem tudnak, amit tudnak az csak megbetegedéshez jó.

Ők mániákus szénhidrátfogyasztók, nem foglalkoznak a gabonák, a tejtermékek gyulladásfokozó hatásaival.. semmit nem tudnak amire fel kellene hívni az emberek figyelmét.

Meg persze abban hisznek hogy a zsírfogyasztás nagyobb mennyiségben káros.. elvont lények azok.

Heti 0,5 kiló körüli fogyás a normális, jó tempó. Heti 1 kiló már igen korrekt sportolóknak is. Többet meg nem fogy az ember, mert ha jóllakásig eszik egyszerűen nem lehet többet fogyni heti 1 kilónál..

2014. febr. 4. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem vagy rákos.

Nagy túlsúlyból könnyebb fogyni, és heti 1 kg az ajánlott. Heti fél kg-t kis túlsúlyból (+5, 10 kg) ajánlják.

Az is lehet, hogy ez csak vízveszteség volt, és holnap ráállsz a mérlegre, és 3 kilóval több leszel.

Ráadásul a kezdeti gyors fogyás egy idő után lassul és megáll.

Ha mindig ilyen keveset ennél, mint abban az 5 napban, akkor se fogynál folyamatosan 1,5 kg-t hetente.

(Megjegyzés: a koplalást amúgy is el kéne felejteni, mert ha rájössz, hogy mégis éhes vagy, 2 hét múlva simán 150 kiló leszel.)

2014. febr. 4. 13:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocsi, de a baj a fejedben van csak. :) Én egy nap alatt is képes vagyok 1,5 kilót "fogyni"... 135 kilóból meg különösen könnyű ennyit leadni. Ne mesélj be magadnak ilyen butaságokat... még hogy rák...
2014. febr. 4. 14:30
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2014. febr. 4. 15:18
 7/7 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Bár nem tudom, milyen magas vagy, de azt hiszem, nem nagyon tévedek,ha az irányt helyesnek látom. A választott módszert viszont nem.

Egyébként leadni aránylag könnyű, viszont a megtartás sokkal nehezebb. Ezek a programtól és az egyéntől egyaránt függenek.

1,5 kg-ot egy átlagos testtömeggel rendelkező egyén is változhat egy napon belül. Ezért ne aggódj.

Ha viszont a tartós siker a cél, válassz egy kontrollált, neked, s a célodnak megfelelő programot!

2014. febr. 6. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!