Ez már étkezési zavar?
Május óta lefogytam majdnem 20kg. Nagy koplalások árán.
De az utóbbi időben 1-2 hónapja nagyon elhatalmasodott felettem ez a dolog 300 kalóriánál alig merek többet "enni" egy nap de van nap hogy csak vizet iszom, ez általában akkor szokott előfordulni velem mikor falás rohamom van, ez is csak most jelcenkezett nálam és úgy nézz ki hogy egész nap nem vagy csak minimálisan eszem.. aztán este lazán bezabálok rosszul létig, ilyenkor másnap megint nem eszek.. Sokat alszok sokat iszom ezzel is elkerülve a táplálkozást. Napi 5-6x állok rá a mérlegre, reggel méretkezéssel kellek este azzal fekszem.
Érdekes mikor párom itthon van a külföldi melóból egyáltalán nem vagy kevésbé foglalkoztat a súlyom és az étkezések. Talán az egyedül lét is rájátszik erre a folyamatra? L/20 168cm 68kg ... BUNKÓ VÁLASZOKTÓL KÍMÉLJETEK!!
Igen, étkezési zavar, testképzavar. Keress fel egy szakembert sokan vannak tb-re es segítenek! Sőt úgy tudom már vannak ezzel foglalkozó anonim csoportok is!
Én rendes tanáccsal nem tusok szolgálni de ennyit csinálj kérlek ez nekem is segített a rossz időkben:
Mikor tükör elé álsz mondogasd magadnak, hogy szép vagy! De hangosan ne csak elmormold a fogaid között! Akárhányszor tükör elé állsz!
Ha megkérdezhetem: hány kg és hány cm vagy?
Ez már nem normális.
A falási rohamok egyértelműen azért törnek rád, mert előtte éhezteted magad.
Kezd el fokozatosan emelni a kalóriabeviteled (heti 100 kalóriával), amíg el nem éred az alapanyagcsere+200 kalóriát. Hidd el, nem fogsz hízni, stagnálni fog a súlyod (max. bevizesedsz, de az el fog tűnni, amint kezd helyrejönni az anyagcseréd).
Ez tartsd 4 hétig. Ha így fogysz akkor az remek, ha nem akkor csökkentsd 100 kalóriával a napi kcal beviteled (de mindenképp várd ki előtte a 4 hetet). Alapanyagcsere alá sose menj.
Nem könnyű egy koplalással elrontott anyagcserét helyrerakni, idő kell hozzá.
Nálam is hasonló volt a helyzet, én a hánytatásba menekültem. Ma már nem tudok hányni hiába turkálnék a torkomban teljesen érzéketlen lett. A fogaimat pedig hónapokon keresztül kezelni kellett hogy megmaradjanak es ki is nézzenek valahogy. Az volt a szerencsém hogy rengeteget ittam állandóan így sok egyéb mellékhatástól megkíméltem magam.
Szakember nagyon sokat tud segíteni, egyedül nagyon nehéz kijönni ebből!
A tükröset még néha mostanában is mondogatom, sokszor dob a kedvemen egy kicsit :)
kitartast es erot kivanok neked!
1-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!