Hogyan érjem el, hogy tovább bírjam a tornát, mit tehetnék még?
-15 kg a cél 5 hónap alatt!
Határozott döntés! 2 hete abba hagytam a csoki, édesség, cukros üdítő, cukor, tészta félék, péksütemények evését! Ez eddig jól megy! Sok gyümölcsöt, joghurtot, korpás kiflit eszek. Az ebéd adagom csökkentettem, vacsorát nem mindig eszem(műszaktól függ). Alkalmanként étvágycsökkentőt szedek,akkor nem érzem magam éhesnek és nem koplalok.
Elkezdtem szoba biciklizni, de nem nem bírom 2 percnél tovább. Hogyan erősíthetném magam?
Milyen tornát és egyéb testmozgást ajánlanátok?
Segítséget kérek, nem pesszimista hozzászólásokat! Köszönöm!
1. Szerinted a korpás kifli nem péksütemény? Jó, nem édes vacak, de attól még LISZTből készül. Hagyd el azt is. a gyümölcs helyett is inkább zöldséget egyél. Akár a kalóriát, akár a vércukor szintedet nézem, mindenképp jobban jársz. Valamint sovány húsok, halak.
2. Norbi duci tréninget próbáltad? Nem feltétlenül csak a duciknak való, még ha a neve nem is túl biztató. Ellenben könnyebben elvégezhető, mint a többi torna, tényleg nem brutális ismétlésszámmal, és könnyebb gyakorlatokkal. Az ízületeket is kíméli.
3. Dohányzol / dohányoztál? Nem lehet annak is köze hozzá, hogy nem bírod a mozgást?
4. Hány éves vagy? Férfi vagy nő? Hány kilóról indulsz?
Nem dohányzom.
80 kg-ról indulok.
19 éves nő vagyok.
Középiskolában sem nagyon mozogtam már, mert térdproblémás voltam és teljes felmentésem volt. El vagyok szokva nagyon a sporttól. A biciklizés is csak hobbi szinten ment. Néha tekertem hosszabb távokat, de általában városon belül kisebb kilométereket.
Kezd fokozatosan! Emlékszem, amikor elkezdtem sportolni, puding voltam, megcsináltam 25 felülést, 15 guggolást, ugyanennyi kitörést és már halott voltam. De minden héten növeltem a mennyiséget, és így szépen lassan jobb lett az állóképességem.
Van futás edzésterv is, próbáltam megkeresni, de most nem találtam, aminek az a lényege, hogy tényleg NAGYON kezdőknek való, hetekre be van osztva, hogy X mp futás Y mp séta, és szintén hetenként emelik az adagot, illetve az arányokat. Ha megtalálom, belinkelem. Ha szebb idő lesz, ezt el akarom kezdeni, mert nagyon rossz futó vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!