Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel tudnám helyettesíteni a...

Mivel tudnám helyettesíteni a gyümölcsöt/zöldséget? (lent)

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: A legtöbbnek szeretem az ízét, de már kiskorom óta nem bírom megenni őket, szabályosan hányingerem lesz. Nem tudom, mitől persze. A lényeg, hogy szeretnék egészségesen élni, diétázni, stb. Próbálok minél több gyümölcsöt "enni" pl turmixokban, de nem tudom, elég-e. Akármi tipp, tapasztalat?
2014. jan. 22. 14:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem kell helyettesíteni, a húsevő táplálkozás tökéletesen megfelellé. Mellé eszel annyi zöldséget amennyi jólesik, amennyit bírsz,
2014. jan. 22. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
*megfelelő
2014. jan. 22. 14:44
 3/11 anonim ***** válasza:

Inkább ne egyél gyümölcsöt, mint sem ilyen turmixokat csinálj.

Én ha nem tudok zöldséget enni egy nap, ami kizárt, ezt teszem: gyümölcs centrifugába teszek céklát, sárgarépát, amennyit csak lehet és 1 db narancsot, ezt iszogatom.

A turmix többet árt mint használ, 1-2 db gyümölcstől amúgy sem kell több naponta.

2014. jan. 22. 14:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Végülis mindenhol mást olvasok. De se zöldség, se gyümölcs. Pár hete megint próbálkozni kezdtem (szüleim is rengetegszer próbáltak rávenni) de én se tudom magamat, egyszerűen rosszul leszek. Vannak ilyen helyettesítő vitaminjaim meg ilyenek, de nem hiszem, hogy a legegészségesebbek lennének.
2014. jan. 22. 14:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Milyen helyettesítő vitamin?

Húsban minden benne van, mellé próbálkozhatsz valami zölddel persze.. petrezselyem zöld, búzafű (ebben elvileg nincsen glutén, de tele van klorofillal).

Annak is utána nézhetsz, hogy miért nem bírod a zöldségeket. Emésztési gond-e. Párolva, hagymával sem bírod a káposztát, répát? Hússal együtt sütve céklát, hagymát, zellert, fehérrépát?

Sütőtököt? Egyik se megy?

2014. jan. 22. 15:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Mi a helyzet a zöldségkörettel? (párolt, grillezett)

Savanyúság?

Ezek a húst egészítik ki, nem magukban kell enni őket, de nagyon jók!

Amúgy felfoghatatlan, hogy tud valaki ellenállni a mandarinnal, narancsnak, almának, körtének, dinnyének (ez utóbbinak nyáron, nyilván)... Én naponta vagy két kiló gyümölcsöt eszem, nem bírok megálljt parancsolni. :)

2014. jan. 22. 15:09
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom pontosan a nevét, anyukám beleásta magát ebbe a Foreveres cuccba, és hozott nekem valamit :) Régen ettem másféléket is, mert a szüleimnek mindig eszében volt ez a probléma, és megpróbálták a legjobbat kihozni belőle számomra.

Olyanokat nyilván megeszek, hogy petrezselyem, krumpli, hagyma (főleg sülthúson) meg mostanában egyre több olyasfélékez, hogy mogyoró, mandula, kesudió, tökmag... Az ikeában se hagyom ott a húsgombóchoz a gyümölcsdarabos dzsemet, inkább magával a gyümölcs textúrájával van bajom szerintem, meg a tudattal, hogy az gyümölcs (kiskoromban nagyim a piskótába sütött reszelt almát, két pofára zabáltam :D)

Nem hiszem, hogy emésztési probléma lenne, inkább pszcihés, bár fogalmam nincs, mi miatt alakult ki. Nagyon szívesen ennék gyümölcsöt, főleg nyáron, mindenki olyan jóízűen eszi, én meg nem tudok :D Próbálkozok, de utána órákig rosszul érzem magam (mármint fizikailag, de lelkileg is nyomasztó :D)

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, jöhetnek még!

2014. jan. 22. 15:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Orvosnál voltál? Ha nem szervi gondod van, akkor pszichológus segíthet túllépni a régi traumán, ami miatt rosszul vagy.
2014. jan. 22. 16:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Az nem baj, ha nem eszel sok gyümölcsöt, nekem se szokott menni :) Nekem mindennap kell gyümölcs (a ketogén napjaimban is van :D), de nem sok. Finomak, ízesek, fantasztikusak, jól érzem magam tőlük kis mennyiségben, de utána roló és taszítanak. Turmixot csak akkor tudok enni, ha kifejezetten gyümölcsimádó reggelem van, ami extrém ritka (a turmix szuper dolog, ha csak gyümölcs van benne, illetve a turmixgép miatt pici víz, s én olykor diózom is, finom). Nem baj, ez pont jó így, rengeteg zöldséget eszem. De Te azt sem. Ez elég fura nekem, hogy nem tudod megenni őket. Főleg a fizikai rosszullét, az nagyon nem normális, ki kéne vizsgálni vagy rá kéne jönni, miért van...

Nem írtál sokat a zöldségeket firtató kérdésekre. Úgy tűnik, a "normális" zöldségek (mert a krumpli ugye más) zömét nem nagyon tudod megenni. De miért? Mi zavar bennük? Azoktól sem vagy jól, ahogy a gyümölcsöktől? Bocs, hogy nem tudok segíteni, sosem hallottam még ilyesmiről. Csak a saját korlátozott gyümölcsigényemet ismerem (tudod, milyen rossz, amikor 3 sárgabarackfa érik egyszerre a kertben, ez az egyik kedvenc gyümölcsöm és én nem bírok rájuk nézni az első falatok után? s ez csak egyetlen gyümölcs. imádom őket, de a zöme a páromé lesz, aki kilószámra tudja enni őket).

2014. jan. 22. 22:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) A rossz az, hogy kívánnám is, mert olyan jó zamatos meg leves és intenzív az íze, de amint a számba kerül vége a jó érzésnek... Nyilván olyat megeszek, hogy sütőtök krémleves meg kukorica a pizzán, de egyébként úgy, hogy zöldségköret vagy grillezett zöldség, nem.
2014. jan. 23. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!