Akik évtizedek után egyik napról a másikra nem ettek több pékárut, azok mivel tudták helyettesíteni?
a túrótól elég jól elteltem, de én vaníliás cukorral ettem- nem egy madárnyit
talán azt valamivel helyettesítheted
Joghurt almaval, zabpehellyel.
Abonett, puff rizs vagy "knäckebrot" (nem tudom, ezt ismerik-e otthon) sonkaval, sajttal es zöldseggel.
Tej zabpehellyel es gyümölccsel.
Nagyon ritkan egy szelet teljes kiörlesü kenyeret sonkaval es zöldseggel.
A virsli az micsoda? Az a tipikus nulla tápanyagos hülyeség. Vagy vaníliás cukor? Diétánál cukor? Akkor már inkább kifli.
Zabpelyhet meg tudod főzni, úgy, hogy elég jó legyen, nézz körül a neten, tele van zabkása receptekkel.
Helyettesítheted teljeskiőrlésű, rozs dolgokkal is a fehérlisztet.
pl. ez se hangzik rosszul:
Egyébként át lehet szokni, csak idő kérdése. Én ezt úgy mondom, hogy hónapokig csak fornettin meg csokin éltem.
Az ember táplálékai zöldségek és hús (+ gyömölcs, olajos magvak, gombák).
Hogy valaki virslit vagy tejet, zabot eszik pékségi szemét helyett, egyik tápanyagszegény hulladékot a másik helyett.. az egyéni egészségügyi probléma (lesz).
Köszönöm az első 5 válaszadónak!
Kedves 6-os, lehet, hogy aki úgy táplálkozik, mint az ősember, az agyilag is elkezd visszafelé fejlődni? Csak mert úgy látom, hogy a kérdés értelmezésével mintha problémáid lennének. Vagy az nem is érdekel, csak hogy kötekedhess?
Leírtam a választ arra, hogy mivel kell helyettesíteni a pékárudat. Gondold át újra, hogy ki kötekszik.
Írhatnám, hogy fantasztikus kenyér és péksütiszerű termékeket lehet sütni különböző nembúza/nemgbona szénhidrátszegény lisztekből.. most akkor ezt a választ várod?
Várj, gyors vágás meg is van a combomon, mert nem tetszett az előző válaszom. Nem kell hogy haragudj rám, már megbűnhődtem, őszintén mert igazán fájt.
Azt várom, hogy olyan dolgokat írjatok, amivel minél kisebb hiányérzettel tudom helyettesíteni az eddigi pékárukat.
Az hogy hús és zöldség elég tág fogalom. Gondolom te sem hiszed, hogy bármennyi salátát is eszek holnaptól reggelire, azzal meg tudom állni, hogy ne nyúljak szénhidráthoz. Szóval ha igazán segíteni akarsz, írd le te mivel kezdted. Gondolom nem születésedtől vagy paleo...
Ez nem jó irány. Mondjuk, én nem vagyok paleós. Mondjuk, én most esetleg sok szénhidrátot eszem.
Mondjuk, az egésznek mi köze hozzád? A Te egészséged, a Te életed, étkezésed. Nincsen háború, gabonát (kenyeret és hasonlót) az akut éhinség enyhítésére használták, ennyi. Ha valaki megteheti hogy nem azt eszi (mint egy éhező) de mégis azt eszi, akkor az egy döntés, nem több.
Nyilván nem a kenyeret kell helyettesíteni, hiszen a kenyér helyettesíti a táplálóbb húsokat, zöldséget, zsírt, kitölti a gyomrot, ennyi.
Ha anyagilag megteheted, akkor az említett lowcarb alapanyagokból készítenek ízletes péktermékeket.
Vigyázz, mert legalább 2 irány van: valakik ócska szójából készítenek ilyen lisztet, fogyni biztos lehet vele de az nem jó.
A különböző olajosmag őrlemények végülis hasznodra lesznek, és nincs baj velük. Csak drágák, ha már engem kérdezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!