Akik évtizedek után egyik napról a másikra nem ettek több pékárut, azok mivel tudták helyettesíteni?
Látod, tudsz te ha akarsz :-) Köszönöm!
És ha hanyagolni akarom a szénhidrátot, akkor mik lennének a megfelelő pótlékok? Gondolok itt most már a húsokra, zöldségekre, gyümölcsökre? És főleg a reggeli helyett?
Én sonka-kolbász / tojás párti vagyok, sok okból kifolyólag. Nyilván egy munkanap sietős reggelét nem feltétlen egyszerű tojásrántotta sütéssel kezdeni, de ötletek:
Reggelire előzőleg elkészített rántotta,
főtt tojás
húsfélék.
+ bármelyik étkezéshez, egy kínai kel például nagy segítség lehet (ha jól láttam 180 ft/kg) ami nyilván más élményt nyújt mint egy ropogós péktermék de ha az előnyeit nézzük akkor meg lehet szokni. Retek, hagyma, répa cékla így már nem lehet egyhangúságról beszélni, és teljesen 'kommersz' beszerezhető és árbarát zöldségeket írtam. A hús viszont tud drága lenni, attól függ milyen minőséget keresünk. Lehet 3000 forintos kolbászból enni, zöldségekkel és zsiradékkal jóllakni. Ha általános táplálkozáshoz nézünk általános termékeket, nagyon átlagos minőségű hústermékek 100g-os csomagolásban ritkán vannak 300 forint alatt. 3000 forintért bio mangalica-szarvas kolbászt lehet venni (kiló).
Mit is írhatnék még.. vannak chszegény müzliféle reggelik is olajos magvakkal, elvileg finom. Van a Kolláth reggelinek gabonamentes verziója ha jól emlékszem, én nem állnék neki olajos magvakat ropogósra pirítani de azt állítom, hogy ha valakinek van pénze/ideje/kedve akkor tud nagyon változatos ízű ételeket is egészségesen enni (lisztmentes péksütikhez hasonlóan).
Köszönöm!
A kínai kel nyersen, leveleire szedve?
Kolbászt és ehhez hasonlókat még életemben nem ettem és most sem tudnám elkezdeni. Nem elvi kérdés, egyszerűen nem szeretem.
Tojás, csibe, hal és sovány disznó, marha, néha vad jöhet :-) Csak még hozzá kell szoknom a gondolathoz, hogy kenyér, krumpli nélkül.
Tofu nagyor rossz dolog? És a kemény sajtok?
És elnézést az előbbi bántásért!
Nem kell elnézést kérned.
Fogyás szempontjából elvileg nem rossz a tofu, a sajtokról nem tudok nyilatkozni.. Nagy inzulinválaszt ad, de ch-szegény..
Próbáld ki hogy eszed, ha szereted, figyelheted hogy fogysz-e mellette.
Kínai kel gyakorlatias példa volt, azt vettem így az volt. Lehet finomabbat enni, el lehet készíteni egy ételt, de egyszerűbb körítés nincs mint a nyers zöldség, az biztos.
Megjegyezném, hogy szerintem ízletes is.
Kérdezhetek még?
Ha nyers zöldségeket készítesz, akkor azokra teszel valami "öntetet"? Minden zöldség fogyasztható nyersen is? Bocsi, a hülye kérdésekért, de ez még olyan távoli tőlem...
Szerintem igény kérdése. Biztosan sokkal tovább izgalmas marad és ízletesebb egy nyers zöldségekből álló saláta valamilyen ízesítéssel, mint nélküle.
Hogy én hogyan csinálom, az nem releváns mint írtam én lehet nem is salátát eszem, hanem rosszabbat de ez mindegy.
Tudtommal minden zöldség fogyasztható nyersen, de az emésztőrendszerünk igazából nem teljesen növényevős, így sok káposzta (hagyományos) de valakinek lehet a kínai kel stb. is lehet egy kicsit puffasztó. Az ételek hőkezelése, például a zöldségek gyors párolása az emészthetőséget is javítja, ezért nem szoktunk annyira csak nyersen enni (bár ez szokások kérdése).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!