Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi 2 étkezés jó?

Napi 2 étkezés jó?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok és sajnos 90 kg vagyok. Nagyon szeretnék 40 kg-ra lefogyni. Naponta 2x fogok enni gyümölcsöt, salátát és soványhúst, de nem olyan sokat. Fehér kenyeret, csokit, és a többi hízlaló dolgot teljesen kiiktatott az étrendemből. Tavasztól heti 2x fogok teniszre járni, ezen kívül 100 db felülés minden nap, és hetente 2-3x 100 db ugrálókötél. Szeretnék olyan sovány lenni, mint azok akik csúfolnak, kinevetnek, lenéznek. Ez 2év alatt fog sikerülni? Előre is köszi a válaszokat!
2014. jan. 19. 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

40kg? anorexia

eleve milyen magas vagy, ahhoz kell nézni a dolgokat.

160cm/45kg kb és az elég átlagos vékony

2014. jan. 19. 12:25
 2/11 A kérdező kommentje:
164 cm vagyok
2014. jan. 19. 12:28
 3/11 anonim ***** válasza:

akkor szerintem olyan 47kg alá nem kéne menni, de mivel azt írtad, hogy 90kg vagy... hát nem is lenne egyszerű lefogyni 40kg-ra egészséged módon.

napi 2x étkezés meg.. reggel meg dél-délután legyen.

egy kis sportolás és menni fog az :D

2014. jan. 19. 12:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ez így nagyon nem lesz jó. Alapból nem sokkolhatod hirtelen azzal a tested, hogy csak kétszer eszel, es sokat mozogsz, mert abból nagy baj lehet, es tartós fogyást sem eredményez. A fogyokuraba nem az a lényeg, hogy ne egyél, hanem az, hogy mit es mennyit. Napi ötszöri étkezés kell, amiket leírtál, azok jók, de a szénhidrátok is kellenek az edzéshez. Ha van kérdésed, irj privatot, én is Ennyi voltam, es nekem sikerult lefogyni! :)
2014. jan. 19. 12:34
 5/11 anonim ***** válasza:
csak fokozatosan kéne csökkenteni az ételek mennyiségét, amit te írtál, hogy napi 2 gyümülcs/saláta/ soványhús azt csak 70 kg-tól bírnád. ja és képzeld el mi lesz veled 90 kg-ból 40 :/ az 55 már jó lenne neked és az is egy év alatt, hogy a bőröd bírja
2014. jan. 19. 12:38
 6/11 anonim válasza:
5 étkezés legyen de kevesebb mint amit szoktál, az étkezések között ne nasiz és mindennap mozogj kb 1 órát. A tenisz az hatásos.( énis járok).:-)
2014. jan. 19. 12:52
 7/11 anonim ***** válasza:

164 cm-hez 40kg? Anorexia, de bőven, ha mindenképpen csak a kilók számítanak (ami elég egészségtelen nézőpont), akkor max. 50-ig szabadna lemenned.

Napi két étkezés egészségtelen, három a minimum, reggeli, ebéd és vacsora. A lényeg, hogy éhezni tilos, mindig lakj jól. Ne egyél, ha nem vagy éhes vagy ha már jóllaktál. Édességeket, nasikat mellőzd, a sok szénhidrátot is.

Ne akarj gyorsan fogyni, mert azzal csak tönkreteszed megad, a bőröd kinyúlva fog lógni, aztán meg visszaszedsz mindent.

Ha sportolsz, akkor még fontosabb a normális étkezés, mert nem lesz semmi energiád hozzá.

2014. jan. 19. 12:53
 8/11 anonim válasza:

Ha ezt fogod csinálni, akkor csak rövid idő kérdése, és a tested meg fogja bosszulni.

Nyilván azért vagy most ott, ahol, mert egészségtelen életmódot folytattál(vagy nem tudom, mi oka lehet még, de te tudod, és az a lényeg).Ha most majd hirtelen csak napi kétszer fogsz enni, azzal azt fogod elérni, hogy csont sovánnyá fogod magad éheztetni.A szervezeted keresné a módot, hogy miből szedjen vissza tartalékokat, de ha a minimális sovány hústól eltekintve csak zöldséget/gyümölcsöt viszel majd be, akkor még ez sem lesz lehetséges.a végén pedig nem tudsz majd leállni és beüt az anorexia.

Én egészséges életmódot javasolnék egy rendes edzéstervvel(mert a napi 100 felülést nem fogod tudni tartani).sok mozgás, megfelelően beütemezve, megfelelő mennyiségben, és egy jó értrend az amire most szükséged van, semmiképpen ne kezdd ezt így el, amit leírtál, mert csak tönkreteszed magad.

És feltétlenül keress fel egy szakembert, aki segíthet neked, mert nagy változásra készülsz és sokat akarsz fogyni(még akkor is, ha nem mész le 40 kg-ig, mert az a skála másik végpontja számodra).

2014. jan. 19. 14:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Csak akkor egyél napi kétszer, ha nem éhezel meg máskor (meg fogsz, a tervezett ételmennyiséggel, legfeljebb bemeséled az agyadnak, hogy nem)... Ne éhezz. Ne légy ilyen drasztikus. Ne akarj 40 kiló lenni. Lehet, hogy nem is menne, a párom is elért egy álomsúlyt, de csak úgy tudta tartani, ha olyan keveset evett, hogy szédelgett, így feljebb ment. Majd meglátod, hogyan fogsz kinézni mondjuk 50 kilósan - de lehetsz simán több is, amennyiben izmot szedsz fel, amivel tuti sokkal csinosabb leszel, mint a piszkafa lányok... S egy kis erő sem árt az embernek...

Ne a csúfolódók miatt akarj karcsóúsodni. Mellékmotivációnak felhasználhatod a "na majd én megmutatom Nektek" hozzáállást, de Magad miatt csináld elsősorban s ne vidd túlzásba!

Az étrendváltoztatás jó, ha bírod, azt lehet drasztikusan, az enyém is az volt, bár ritka kilengésekkel.. De teljesen rendben van a fokozatosság is.

Miért felülés? Edzd az egész tested, nem csak hasad van... Karok, hát, lábak, az arányos, többé-kevésbé izmos test a szép!

2014. jan. 19. 15:44
 10/11 happiness1432 válasza:
Ha csak kétszer eszel egy nap az lassítani fogja az anyagcseréd. És ráadásul a tested éhezni fog, azaz amikor eszel akkor minél több kalóriát raktároz el. Tegyük fel van egy ember aki mondjuk naponta 2500 kcl visz be, legyen mondjuk 3000, de ha ezt 5-6szori étkezéssel viszi be, akkor csupán 7-10%át raktározza el(kb.300 kcl), ellentétben azzal aki viszont mondjuk 2x eszik és cak 1200 kalóriát az 60-70% ot fog elraktározni(kb 700 kcl) tehát ebből az következtethető, hogy inkább egyél sokszor, de keveset. De mivel te még csak növekvő szervezet vagy ezért neked igazán fontos a megfelelő tápanyag bevitel, szóval semmikképpen ne kezdj bele nagyon durva fogyókúrákba. Inkább ahogy írtad iktasd ki a fehér kenyeret, helyette egyél barnát, az édességeke, helyette egyél mondjuk bulátát, vagy mondjuk idény gyümölcsöket. Próbálj vizet inni, ha már unod rakj bele citromot, vagy valamilyen bogyós gyümölcsöt. Igyál teát cukor nélkül, inkább édesítsd mézzel. Ahogy az előzőek is írták ne csak egy bizonyos területre edz, az interneten számos videó van, vagy (ha van, de szerintem biztos)okos telefonod arra is letölthetsz applikációkat, amelyek a különböző területeidet edzik. Én hogy ezeket követtem fogytam 2 hét alatt máris 5kg. Remélem segítettem neked. :)16/L
2014. jan. 19. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!