Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudnátok olyan gyümölcsöket...

Tudnátok olyan gyümölcsöket sorolni amik jó fogyókúrára?

Figyelt kérdés
Esetleg más ételtis amivel könnyű fogyni.És mi a tiltólista?

2014. jan. 4. 18:42
 1/8 dr filippo ongaro ***** válasza:
50%
minden gyümölcs jó_!
2014. jan. 4. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:
11%

Fogyókúrában kerülni kell a gyümölcsöket, mivel magas a cukortartalmuk. Esetleg narancs vagy málna. De a legjobb lenne, ha elfelejtenéd a gyümölcsöket. Szintén tiltó listás a kenyér, a péksütemények, a tészták, a rizs, a zsíros ételek. Tehát szénhidrát gazdag ételeket kell kerülni. És természetesen minden édességet száműzni kell.

Viszont egyél sok zöldséget. Ezekben kevés kalória van, de sok bennük a vitamin és a rost, amire szüksége van a szervezetednek. Húsokból pedig a csirkét és halat tudom ajánlani, de nem rántva, inkább párolva.

2014. jan. 4. 19:19
 3/8 anonim ***** válasza:
.
2014. jan. 4. 19:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Most akkor minden gyümi jó vagy kerüljem? :(
2014. jan. 4. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha szereted és kívánod a gyümölcsöt (nem mint egy függő, hanem érzed, hogy a tested szeretné, már ha ezt meg tudod ítélni), akkor edd :) Azt nem tudom, hogy a sok gyümölcs fogyasztása nehezít-e, bár bizonyára emberfüggő az is, mint sokminden, egy kevéssel viszont nem lehet baj. Engem aztán le nem beszélnének a napi kevés gyümölcsről, hiányozna nagyon. Szerintem a testem tudja, mit akar. Szokta.

Ahogy láthatod, nincs egyetlen tiltólista, kinek rajta van a gyümölcs, kinek egyáltalán nem. A kenyérféléket sokan kerülik, a bolti kutyult, adalékanyagokas vackokat is, a sok cukros édesség sem fogyókúrás, ez köztudott... A többi dologban már megoszlanak a vélemények.

Többféleképpen lehet fogyni, válassz olyan módszert, ami Hozzád passzol. Pl. nekem egyértelműen a szénhidrátcsökkentés való, sok zsír fogyasztásával (minél inkább megközelítem a ketogén diétát, annál jobb, de tartósan sosem teszem azt, túl zöldségimádó vagyok ahhoz). Van, aki inkább a zsírt kerüli, szénhidrátra alapoz (esetleg fehérjére) és viszonylag kevés kalóriát visz be.

Az, hogy mi a fogyáskönnyítő ételed, azt legjobb kitapasztalni. Ebben sem vagyunk egyformák. Nálam bizonyos gyümölcsök segítenek a kalóriadeficitben (pl. körte, barack, amikkel enyhe esetben jóllakom, de pl. az almától nagyon éhes leszek), de a legtutibbak a kalóriát tekintve 80% zsírtartalom feletti ételek, azok után nem vagyok éhes és az édességvágyamat is hatékonyan meggátolják. Sokak a zabpehelyre, zabkorpára esküsznek... Nincs egységes recept.

2014. jan. 4. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:

"Van, aki inkább a zsírt kerüli, szénhidrátra alapoz (esetleg fehérjére) és viszonylag kevés kalóriát visz be. "

Na én meg pont ennek a híve vagyok, sokkal jobb a közérzetem, mint amikor sok fehérjét és zsírt ettem :)

És igen, a gyümölcsöt is eheted fogyókúra alatt és BÁRMELYIKET. A mennyiség számít. Almából megeszel mondjuk kettőt, málnából két tálkányi is mehet... banánból inkább csak egyet, aszalt szilvából meg mondjuk 5-6 darabot. És a gyümölcsöt edd desszertnek (NEM főétkezésként), egy normális diétába simán bele kell, hogy férjen!

Más étel... Párolt fejes káposzta sóval, borssal, sütőtök, ezek mind finomak és telítenek is :) Főtt rizs sült hallal, rakott kelkáposzta sovány(abb) darált hússal (a tejfölt a tetejéről hagyd el v. csak keveset használj). Vagy egy tökéletes fogyókúrás fincsi kaja, a lengyel 'bigos' (bigosz)! :) Ez egy húsos káposzta, gombával (mi vargányával csináljuk) és ha nem dobálod tele szalonnás húsokkal, akkor kimondottan diétás és tényleg nagyon finom! :)

2014. jan. 4. 23:08
 7/8 A kérdező kommentje:
És ha csak gyümölcsöt ennék?
2014. jan. 5. 12:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Az elég nagy butaság lenne. Zsírra és fehérjére szüksége van a szervezetnek, nos, a gyümölcsből ezt nem tudod fedezni.
2014. jan. 5. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!