Ha a Norbi kódok szerint étkezek, az jó lesz?
Sajnos a szüleim nagyon nem jól keresnek, én meg még sehogy, így nem ehetek mindennap párolt csirkemellet meg párolt zöldségeket. Amúgy se akarom, hogy anyukám az én fogyokúrámhoz igazítsa a főzést, van éppen elég baja, én meg éppen, hogy egy-két dolgot el tudok készíteni.:/ Elég lenne a fogyáshoz az is, ha többnyire ez alapján étkezek + kevesebbet és jobban elosztva (eddig az volt, hogy 3-ig alig ettem valamit, utána meg felzabáltam mindent)?
Mozgás ügyileg nincs kérdésem, mert eleget mozgok mostanság már.
a Norbi kódok szerinti étkezés semmit nem ér, olyan ellentmondásos dolgok vannak a könyvében...
Aki abszolút csak ezt használja az még hízhat is tőle, hiszen nem egy magas zsírtartalmú étrend 1-2 kódú.
Amúgy nem tudom ti mire gondoltok. Én erre: [link]
De ha szerintetek ez nem jó, akkor mi lenne az?
Én is arra gondoltam, amit linkeltél, bár nekem a könyve is megvan.
Ha megnézed azt, amit linkeltél ott is pl. a 2 kódú, néhány sorral lejjebb már 3- as.
Olasz, soproni felvágott igen magas zsírtartalmú és mégis 1. A virsli is, mikor abba igen sok húsipari hulladékot is darálnak pl. sertés bőrt. Az alkoholok közül is sok 1 kódú (pl. bor, vodka) holott a szénhidrát tartalmuk nem kevés.
Ellenben a zöldtea 3- as kódú, annak ellenére, ha tisztán issza az ember, akkor nincs se energia, se zsír, se szénhidrát tartalma.
A könyvében vannak kész ételek is és érdekes mód nem egy helyen a készétel kódja alacsonyabb, mint magának az összetevőjének a kódja, pedig azt írja, hogy a készétel kódja az lesz, amilyen a legmagasabb kódú alapanyaga.
Szóval a kódjai semmit nem érnek.
És ez a kódolás is, hogy 1- ből bármennyit, 2- esből fele annyit. Na most a bármennyi fele, bármennyi...
Napi 5*- i étkezés.
2,5- 3l víz.
Sovány húsok, sok zöldség. Teljes kiőrlésű termékek, gyümölcsök, zsírszegény tejtermékek.
És persze mozgás.
1000x többet ér, mint Norbi kódjai.
Lehet,hogy fogyhatsz tőle de szerintem nem kell nagy szakértőnek lenni ahhoz,hogy egy ilyen kódtáblázatot elkészíts szóval nem úgy kell Norbira tekinteni mintha ő lenne a megváltó és csak az ő módszerével lehetne fogyni,sztem fölösleges ez alapján étkezni
És tudod mit?az sem baj ha nincs minden nap hús,a lényeg,hogy ne zabálj össze 1000 féle kaját mert az a leghízlalóbb.Ha krumplifőzelék van mondjuk,abból egyél keveset:mennyiségen van a hansúly és ne feledd 2-3 féle kajánál ne egyél többet és soha ne edd tele a gyomrod
Ha nincs pénzetek nem tudsz a kódok szerint étkezni már nála nincs krumplifőzelék,tészta,fehérkenyér...és egy szegényebb családban gyakran vannak ilyen ételek tudtommal
Köszönöm, eddig ez volt a leghasznasabb válasz! De a többieknek is köszönöm!:)
Nem szeretem, Norbit, csak valaki azt írta az egyik válasznál, hogy ő hülyeségnek tartja az update módszert, de ezek a kódok jók. Én is kicsit különösnek tartottam, éppen ezért tettem fel a kérdést.
Pár napja kezdtem ezt a "énféle" diétát, és úgy csinálom, ahogy írtad, egyszer eszek csak főtt ételt (ami általában főzelék), de csak keveset. Ezenkívül kenyeret nem eszek semmihez (amúgy se nagyon szoktam), és sok vizet iszom. Édességet se eszek természetesen, meg ilyen alap dolgok, amiket te is leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!