Elkezdtem futni, de annyi csavarral, hogy nem a szabadban hanem a szobámban . Szerintetek ez hülyeség? Így le tudok fogyni?
A lehető legkomolyabban állítom, hogy az elméleted nem is lehetne pontatlanabb.
Nem lehet a legegyszerűbb módja hogy lefogyj, mivel a fogyás legalább 70-80%-ban táplálkozáson (mit eszel, nem azon hogy napi 5x eszel) múlik és nem a testedzésen.
De testedzésnek pedig a futás (sz.ar) nagyon gyenge, időpocsékolás.
Hát, igazad lehet.
Ha egy mozgás nem fejleszt, és ártalmakat okoz akkor mégis nekem lesz igazam, úgyhogy az én igazamat sem kell leszólni, mert helytálló. Az ember nem sz.ar mozgásra született, hanem intelligens, értelmes mozgásra. Futni hörcsögök is tudnak.
De okos az utolsó hozzászóló.
Mi neked az okos mozgás? Talán a természetellenes gépekre felülni? Vagy a jó kis súlyzókkal nyomni, amit ha abbahagy az ember, akkor úgy leereszt 2 hét alatt mintha soha nem lett volna izma?
A kérdezőnek: csak nyugodtan fuss. Bár egy kicsit változtat, hogy mit csinálsz, de a legfontosabb az a szívverésed.
Amúgy megpróbáltad a HIIT-et? Nagyon bejön! Sprintelj egy percig (mondjuk ah szobában vagy akkor egy helyben jobb lenne) és utána 30 másodperc lassú futás. Ezt csináld addig amíg tudod.
1. HIIT futás edzést nem szoktak csinálni a kocogók. Tehát futás alatt nem HIIT sprintet szoktunk érteni. Ennek valóban van értelme.
2. Taichit kellene gyakorolniuk az embereknek, például. De hát minden harcművészet, küzdősport építőbb jellegű mint a futás (kocogás) sőt nagyon sok még egészségessebb is (nyilván én tudok kivételt írni de most ez mindegy).
A futáshoz nem kell sok ész, szoktam írni. De nem is hoz nagy eredményeket. Még a HIIT edzés is csak állóképességbe segít be jobban, nem fogja elkoptatni a térdet és kicsit combosíthat, de akkor sem fejleszt sok mindent, tehát csak kiegészítő edzés marad még ez is :)
Mintha egy kicsit sok lenne az érzemi töltésed. Az érveid az Ürességben lógnak.. ha hosszabban átgondolnád amit írsz, rájönnél.. De megpróbálok segíteni.
"Bakker, mi lehetne természetesebb, mint az emberi test által elérhető leggyorsabb "közlekedés"? "
Ti itt nem közlekedésként használjátok a futás. De én is azt szoktam mondani, hogy a futás, úszás nem sportok, hanem közlekedési módok.
"Van lábad, tudsz járni, ugrani, mászni és k*rvára tudsz futni! Az őseink futottak a vad után vagy a vad elől,"
Az neked (nekünk) nem ősünk, aki kocogott a vad elől különösen ha után. Mert kocogással nem kapott el semmit (legfeljebb teknősbékát de ahhoz meg kocogni sem kell) ha meg valami tényleg üldöz, és te elkezdesz kocogni előle, akkor meghaltál (és nincs leszármazottad).
"az egyik legősibb sportág, már az ókori olimpián is volt futás."
Ez meg nem érv semmire. A görögöknél rabszolgatartás is volt, meg ők találták ki a demokráciát, attól még ezek nem lesznek követendő példák.
"Ha nem hoz nagy eredményeket, akkor az élfutók "
Nocsak, már megint az értelmetlen, beteges nagy, káros egó. Tehát most már olimpikon élfutóknak is felléptetek? Képzelem ahogy a magyar tinilányok és háziasszonyok munka után minden nap 3-5 órás edzéseket tolna végig, penge táplálkozás mellet.. Ne haragudj, de nagyon nagy képzavarban vagy. Ne hasonlítgasd már magad olimpikon futókhoz, mert közöd nincs hozzájuk és az életmódjukhoz. És van egy gyanúm, miszerint a kiégésük utáni betegségeikhez sem akarod hogy sok közöd legyen :D
"Ja persze, nyilván a titkos fegyverüktől, a tai chi-től."
Életed hátralevő részében, naponta (vagy naponta kétszer is) hálálkodó leveleket küldenél nekem, ha segítenék hogy megismerd, mi az a Tai Chi. Jelenleg az elméd az érzelmi töltöttség mellett nem biztos, hogy megértené ezt DE a Taichi és mindaz ami mögötte van, ebben is segítségedre lehet.
Egyébként tényleg ne akard azt elérni amit olimpikon hosszútávfutók.. nem egészségesek és nem néznek ki jól. Hát akkor minek hasonlítgatod magad hozzájuk, vagy miért az ő edzésükkel szimpatizálsz?
Helyette élhetnél egészségesen (helyes táplálkozással, sokkal tartalmasabb és fejlesztőbb, szórakoztatóbb edzéssel) és boldogan :)
Bár a boldogság egy elvont fogalomnak tűnik, igazából érzelmi hullámzások mellett az ember nem igazán ismeri az igazi boldogságot. Pontosabban ismeri, amikor az a hullám jön éppen. És ez külső tényezőktől függ, elmúlik és szomorúság, félelem és düh lép a boldogság helyébe. Ezen segíthet a Taichi, a taoista gondolkodás.
Ajánlom mindenkinek, hogy álljon le a vitatkozással.
Ha leállsz vitatkozni egy hülyével, csak lesüllyedsz a szintjükre, ők meg legyőznek a rutinjukkal.
Kérdező: szétnéztem a neten, sok orvos írja, hogy teljesen megfelelő amit csinálsz. Néhányan azt írják, hogy tudd mérni mennyire jól megy a dolog, hogy mérd a szívverésed. 220 - az életkorod * 70%. Ez kéne a cél pulzus legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!