Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aggódom a lányomért. Mit tegyek?

Aggódom a lányomért. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lányom 15 éves és gyümölcsön és fehérje shake-n él. Egy hónapja diétázni kezdett. Kiiratkozott az iskolai menzáról és csak gyümölcsöt és zöldségeket hajlandó vinni magával tízóraiként. Minden nap futni jár, hetente kétszer konditerembe, vacsorára csak ezeket a fehérje löttyöket issza. Azt mondja ez elég neki, jól lakik tőle. Régebben szerette a gyümölcsleveket, teát. Ma már csak vizet iszik. A kedvéért szoktam csirkét sütni mindenféle rátét, ízesítés nélkül, hozzá zöldségkörettel. Abból szokott enni, de odafigyel, hogy egy nap egyszer étkezzen ilyet, amúgy csak nyers zöldség meg gyümölcs. Illetve szokott csinálni magának natúr tojásrántottát. Szerintetek ez nem túl kevés?
2014. jan. 2. 17:08
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Ha ő úgy érzi, és nem csap be Téged, akkor szerintem elég.

Bár szerintem egy 15 éves lánynak még nem kellene ennyire komolyan diétáznia. Ez nem egészséges.

2014. jan. 2. 17:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha van jelentős súlycsökkenés, és sovány, és tovább akar fogyni akkor baj van. Szerintem tartsd szemmel, mert lehet belőle probléma. Írtam privatot is. Segítek :)
2014. jan. 2. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Ez nem feltétlenül fogyókúrás étrend, lehet hogy inkább a testépítő kategóriában kéne feltenned a kérdést. Ők ugyanis pont így étkeznek, akkor is ha épp tömeget növelnek. Abból amit leírtál, nem derül ki hogy kevés-e, lehet hogy igen, lehet hogy nem. Inkább tűnik tudatos, jól átgondolt étrendnek mint valami eszement fogyókúrának, de lehet persze hogy tévedek.
2014. jan. 2. 17:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezzel a kajálással csak akkor van gond,ha túlsúlyba kerűl a proteinturmixok aránya. Ezek táplálékkiegészítők,nevéből adódóan kiegészítik,de nem helyetesítik a helyes táplálkozást.Én max. 2 ajánlanék,a többe fehérjebevitelelt szilárd formában (pl.csirkemell) kéne megoldani. Emésztőrendszerünk szilárd táplálkozáshoz van "tervezve". Ha arányaiban túl sok a turmix,akkor idővel emésztési problémák alakulhatnak ki.
2014. jan. 2. 18:39
 5/11 A kérdező kommentje:
A max. kettőt heti szinten érted?
2014. jan. 2. 19:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Na szóval egy normális szálkásító diétával nincs gond. A fehérjebevitelének max a fele legyen tápkiegből, akkor nincs gond. A sok gyümölcs pont nem fér bele a diétába. Heti max 0,5-1 kg fogyás legyen, hogy ne izomból fogyjon.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj

Ha megy nála napi 2g x ttkg fehérje, 1-2g x ttkg szénhidrát és kb 0,5g x ttkg zsír, akkor nem kevés, így pont jó lesz a diéta.

2014. jan. 2. 20:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Montezbácsi a szaki, rá érdemes hallgatni de amúgy az én véleményem:

barátnőm ugyan így kajál már 6 éve, annyi kivétellel, hogy ő nem eszik húst egyáltalán, viszont a fehérjét sok mindenből tudja pótolni...

nincs ezzel gond, csak igazából ki kellene számolgatni, hogy mit eszik és miből mennyi tápanyagot vesz fel a szervezete, elég hardcore tudomány ez... de szerintem ha futni jár és konditerembe, és bírja a strapát, és életmódszerűen csinálja, nem pedig valami beteges anorexiás érthetetlen mentális állapot miatt, akkor valószínűleg megvan minden a kajájában ami szükséges neki... az, hogy valaki kiiratkozik az egészségtelen menzakosztról, vagy, hogy nem iszik agyoncukrozott bolti műleveket, az abszolút tisztelendő példa...

sajnos sok népbetegség elsődlegesen abból adódik ahogyan szüleink belénk nevelték a sok sok alaptalan étkezési szokást...

amúgy én fiú vagyok közel a 30hoz, jelenleg 85kg, én sokat kísérletezgetek a kajámmal az elmúlt egy évben, de jelenleg már lassan 3 hónapja így néz ki a napi kajám, és köszönöm szépen 100% kicsattanok az életvidámságtól:)

05:30

50g zabpehely

20g méz/ lekvár/ vagy nutella(valójában házi készítésű és csak hasonlít a nutellára)

09:00

30g köles

100g natúr csirkemell/vagy 100g tőkehal

100g brokkoli

50g sárgarépa

12:00

200g natúr csirkemell/vagy 100g tőkehal

100g brokkoli

50g sárgarépa

15:00

50g kivi 50g mandarin, 30g saláta, 20g brokkoli, 2 főttojás fehérje, +1 evőkanál halolaj/vagy lenmagolaj +2gramm ascorbinsav 200ml víz ezt így bele turmixgép és megiszom...

18:00 (ez van edzés után)

2-3 főttojás

2-3 paradicsom paprika

21:00

250g félzsíros túró

+ napi 3-4liter víz, ebben 2gramm ascorbin sav

+ multivitamin

mikor nagy ritkán nassolnék, akkor proteinshake

sokan ezt is keveslik és biztosan sok embernek kevés is lenne, szerintem ez ember függő, nekem pl lassú az emésztésem, de maga a habitusom is egy lajhárra emlékeztet... de ettől függetlenül kőművesként a lelkemet kimelózom, sőt a nap végén még edzeni is járok, szóval ha nem lenne elég valószínűleg nem bírnám a dolgot...

Szerintem a lányod abszolút jól csinálja, csak ne álljon meg ennyinél tanuljon sokat a táplálkozásról, hogy mit miért mikor kell enni... én ameddig úgy ettem, amit anyukám normálisnak tartott, 27éves koromra el is értem a bűvös 125kg-ot...

2014. jan. 2. 20:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Napi 2 turmix. A kaját mindíg napi szinten számoljuk.
2014. jan. 2. 21:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem megvan rá az esély, hogy az önértékelésével gondok vannak.

Ülj le vele beszélgetni, és kerdezd meg, hogy miért kezdte el ezt az életmódot.

Előfordulhat hogy a barátnői is ezt csinálják, mert nem akarnak elhízni, és rossz útra terelik a lányod.

Nem megijeszteni akartalak, csak ez is egy lehetőség.

Most beszéljétek meg, még nem késő!

2014. jan. 2. 22:38
 10/11 anonim ***** válasza:
most várj, szóval az jobb lenne, ha a barátnői el akarnának hízni? mert ezzel a megfogalmazással ezt mondod...
2014. jan. 2. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!