Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aggódom a barátnőmért. Mit...

Aggódom a barátnőmért. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, 17 éves, kb 175 centi körül van és állítása szerint 50kg. A helyzet az, hogy nagyonnagyon sokat fogyott az utóbbi időben, azaz eléggé meglátszik rajta(kb 6-7 kg-t). Mindenzt az elmúlt 2,5-3 hónapban. Sápadt és gyenge, látom rajta, de ő ezt tagadja. Ma egész nap vele voltam, ezeket ette: 2 db puffasztottrizs, 3 szem főttkrumpli és egy fél húsgombóc, fél sajtoskifli egy darab szalámival egy vékony szelet sajttal...

Csak szerintem borzasztóan kevés ez? Általában nagyon sokat vagyunk együtt, reggelire mindig puffasztottrizset eszik(1 vagy 2 dbot) az ebédből általában csak csipeget.mondjuk 5 kanál rizs meg egy negyed rántotthús(menzások vagyunk), vacsira meg nagyon ritkán eszik fél zsemlénél, kiflinél többet..

Mit csináljak? Nagyonnagyon aggódom, ő nem látja, hogy baj lehet..ez a kajamennyiség szerintem baromi kevés...

2013. márc. 4. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:

A barátnőd anorexiás sajnos.

Szülők - remélve, normálisak -, pszichológus, és sok-sok támogatás.

Piszok kórkép, mert amíg bnőd nem látja be, addig... áh, hajrá, nekem 2 évembe került, mire kikászálódtam.

2013. márc. 4. 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
44%

Vannak éhezők, nincs mit tenni. Ha valakinek csak kenyérfélére, zsömlére és hasonlóra telik, nem lehet mindenkit megmenteni. 7 milliárd ember él a Földön, a barátnődnek már úgy látszik nem jut több zöldség és hús, hanem csak ilyen tápérték nélküli vackok. Azért éhen halni nem fog amíg eszik rántott húsból, húsgombócból. Beteg lesz mert sz.arul és keveset eszik, de nyilván ő sem gondolja hogy majd egészséges lesz.

Ha pedig így folytatja, ne aggódj lelassul az anyagcseréje, és hízhat még később.

2013. márc. 4. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyet elsősorban a szülőknek kellene észrevenniük, a segítség szempontjából is az ő felelősségük lenne kezdeni valamit a barátnőddel.

17 évesen már nem olyan dolgok ezek, amiken baráti alapon segíteni lehetne, elméletileg úgy volna jó, viszont gyakorlatilag valószínűleg ő is tisztában van azzal, hogy mit csinál, és felesleges lenne bármit is mondanál neki.

A probléma az, hogy a szülők részéről nincs semmilyen mozgás. Viszont a továbbiakban az ő felelősségük is lesz, ha bármi történik a lánnyal, ugyanis nem a barátnőnek kell észrevennie azt, hogy a lányuk anorexiás, hanem nekik, hiszen ők élnek vele egy házban és ők a felelősek érte, amíg el nem költözik onnan ( sőt még utána is valamilyen szinten ).

2013. márc. 4. 22:11
 4/5 anonim ***** válasza:

kérdezd meg tőle, hogy neki ez elég? jól lakik ezzel? jól van? vagy csak. magára erőlteti? maga akarata miatt fogyott, vagy vmi hatására?

ezekkel az arányokkal tök más ám egy ember szükséglete, én 170/45ös vagyok és hidd el nekem ez elég lenne. inkább figyelj arra, hogy normális dolgokat egyen, legyen jó tápanyagbevitele, ne kifliket meg ilyeneket egyen ha már ilyen keveset eszik, hanem zöldséget, pufirizs helyett inkább gyümit, abban legalább vitamint is visz be.. tényleg, erre figyelj legalább.

2013. márc. 4. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:
meg tojást! és húst!
2013. márc. 5. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!