Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak úgy, ha nincs...

Hogy fogyjak úgy, ha nincs pénzem egészségesen élni?

Figyelt kérdés
20 éves csaj vagyok, és évek óta küzdök a kilókkal, kb. 15 kilót kellene fogynom. Az a problémám, hogy sokszor nincs mit enni itthon, és már ráállt a szervezetem arra, hogy először késő délután eszek (5 kor kb, mert ekkor jutok kajához) és a napi adagot lefekvésig meg is eszem (ez 3 étkezést jelent). És ez általában szendvics, vagy valami szénhidrát, mert olcsó és laktat - a szüleim szerint. Nincs saját fizetésem, sem munkám, így nem tudok mit tenni. Amikor meghíztam még nem voltak ilyen gondjaink. Hogy kellene lefogynom így? (pár hónapja elkezdtem egy héten 3-4 szer korizni, alkalmanként úgy 2-3 órát)
2008. júl. 15. 10:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A sport a legjobb. Hogy pontosan mit, azt te döntöd el, ami neked megfelel. Biztosíthatlak, sokkal hatásosabb, mint bármilyan "szuperfogyókúra".
2008. júl. 15. 11:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia, megértem a problémádat. Szerencsére a mozgás ingyen van, azt továbbra is bátran. Kajálást meg próbáld meg úgy, hogy pl a felesleges kalóriát elhagyod, ez pl a cukor a kávéból, vagy a cukros üdítők. A krumplit ne süsd olajban , hanem héjában a sütőben, ha főzeléket esztek, azt ne rántsd be. Ha pl szendvics a vacsora, akkor főzz három tojást és azt edd. Remélem ez valamennyire kivitelezhető. Vagy ha pl húst esztek, azt próbáld úgy csinálni, hogy párolni, ne rántani vagy sütni. Nem tudom ki szokott főzni te vagy anyud... de a saját részedet megpróbálhatod így ... A legfontosabb amin változtatnod kell, az időrendi sorrend, mindenkéépp old meg a reggelit ebédet vacsorát, normális időben.
2008. júl. 15. 12:02
 3/12 anonim válasza:
100%

Voltam ilyen helyzetben én is. Mindenképpen meg kellene próbálnod reggelizni meg valahogy ebédelni (ha tanulsz és nincs pénzd, az utóbbi nem nagyon megy, tudom). Próbáld meg az egyik adag ételt elrakni reggelre, akkor lenne ennivalód akkor is. Napközben legalább sárgarépát vagy paradicsomot egyél, ilyesmi van otthon, nem? szerintem a probléma inkább az időzítésben és a mennyiségekben lehet, hiszen a szénhidrát, ha kevés, ugyanúgy nem hizlal, mint más. Viszont akkor legalább vitaminokat egyél (a tabletta is jobb, mint a vitaminhiány).

Vagy főzz te, az nem működik? A neten nagyon jó olcsó receptek is vannak.

Az előttem szóló jó ötlete az ételek elkészítési módjának megváltoztatása, ez fontos lenne. Egyébként szénhidrát és szénhidrát között is van különbség, a rizs pl jobb, mint a kenyér vagy cukor, tehát ezek közül is meg kell nézni, hogy mit eszel.

2008. júl. 15. 12:50
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Szia!!

Így nagyon nem könnyű. Én azt javaslom, személyeskedés nélkül, hogy előbb teremtsd meg a feltételeit a fogyásodnak, most az anyagiakra gondolok, spórolj, majd diétázz és edz.

Így elég nehéz a helyzeted, de amint a saját lábadon állsz és magad döntöd el, hogy mit mikor mennyit és hogyan eszel. Edzőterembe sem kell járnod, elég pár aerobic DVD, meg esetleg pár súlyzó, esetleg majd később szobakerékpár.

A kaján múlik elsősorban, és csak aztán az edzésen!!

Sok sikert azért!!

K

2008. júl. 15. 14:25
 5/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a válaszokat!

A főzéssel nem lenne gond, szeretek főzni, és szerencsére jól tudok, azzal van a baj, hogy sokszor nincs alapanyag, hogy főzzek... Anyám úgy van vele, hogy amíg van itthon kenyér, addig van mit enni, és sokszor tényleg csak ez van. (megértem őt, nem pejoratívan írtam)

Az lesz, hogy ha van itthon főtt kaja, vagy valami kevésbé hízlaló, bezsákmányolok belőle annyit, hogy másnapra legalább tudjak csipegetni belőle nap közben. Az utolsó hozzászólónak igaza van, csak még előttem van az egyetem, és szeretnék minél hamarabb változtatni magamon, mert nem szeretem magam, és minél kevesebb időt akarok ilyen testben tölteni. Na meg addig akarok formába jönni, amíg még fiatal vagyok:) A futást a lelkem bírja, a testem kevésbé, ezért maradtam a görkorinál, de neten próbálok letölteni aerobic edzésterveket. Nemrég hallottam a 3 órás diétáról, azt még bírnám is csinálni, csak hát ugye a lehetőségek korlátozottak. Az biztos, hogy ha egyszer a saját lábamon fogok állni, és nagyobbak lesznek a lehetőségeim, életmódot fogok változtatni.

2008. júl. 15. 16:22
 6/12 anonim ***** válasza:
29%
Diákmunka, (diákhitel). Nem a fogyókúra miatt, hanem mert ez egészségtelen. 20 évesen tényleg dolgozhatnál valamit...:$
2008. júl. 15. 17:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Sajnos diákmunkát nem kapok, már az összes diákszövetkezetet végigjártam, rendes melóhoz meg nincs elég végzettségem. Olyan munkát kapnék csak, amit nem bírok fizikailag, sem lelkileg. Diákhitel nem jár, mivel még nem vagyok egyetemista. Ha össze is jön egy kis pénz, sajnos el is megy hamar. Valamiből nekem is ruházkodni kell. Inkább úgy vagyok vele, hogy nem járok szakadtan... Ennyi pénz nem elég arra, hogy mindent álljak. Egy havi rendes étkezés pedig egy vagyonba kerül. És itt nem egy hónapról lenne szó.
2008. júl. 15. 23:59
 8/12 anonim ***** válasza:
56%

Meg lehet oldani az egészséges étkezést olcsón. Csak tudni kell, hogy mit és hol érdemes vásárolni.

Reggeli fontos: ehetsz tojást, rozskenyeret, paradicsomot, paprikát, mind olcsó. Kimész 1 héten egyszer piacra veszel 1 kiló csirkemellet (3 étkezés) 1-2 kiló pulykacombot, megvan a heti húsadag. A tengeri halfilé is elég olcsó és nagyon egészséges. Zöldséget meg vehetsz hozzá ami éppen olcsó, vagy akciós. Spenót, bab, barnarizs, durumtészta, zabpehely mind olcsó és egészséges szénhidrátok.

Hidd el, a szemét kaja nem olcsóbb ezeknél.

Egy kínaiban, vagy mekiben egy menü, vagy egy szar vastagtésztás pizza = 1 kiló csirkehús.

1 zacskó csipsz, péksütemény = 1/2 kiló túró.

Cukros üdítők, csokik, stb... aki ilyenekre költ, az meg is érdemli, hogy kövér legyen. (és még fizet is érte a baromja)

Szóval lehet spórolni, csak egy kis időt kell rászánni a vásárlásra. A kemény dió inkább az, akinek se ideje, se pénze nincs, úgy tényleg nehéz. Szerencsére ez a két dolog ritkán fordul elő egyszerre.

2008. júl. 16. 13:04
 9/12 anonim válasza:
100%
Szia!Nem tudom ,mennyire jó,de én kenyér helyett puffasztott búzát eszem és az olcsóbb:nem laktat annyira,de nem korog a hasam.De én amúgy sem sok kenyeret ennék,csak ahelyett a p.búzát,egy csomag (10db) elég 4 napig.
2008. júl. 16. 14:16
 10/12 anonim ***** válasza:
95%
Gyere hozzánk dolgozni (ingatlaniroda) keresel vele sok pénzt, egész nap rohangálsz, és még időd se marad enni. én még csak 1,5 hónapja dolgozom itt, és 2 kilótól már megszaabadultam :) még a főnököm is mondta, h mióta ott vagyok fogytam :) nos?
2008. júl. 16. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!