Vannak itt olyan emberek, akikre rá szokott törni falásiroham, és attól félnek folyton h mindjárt megint elkap a zaba?
Ha nagyon rághatnékom van, elrágcsálok egy almát, jó lassan, előbb a héját rágom le, aztán jöhet a húsa :D
Mire végzek vele, általában "megnyugszom". Vagy iszok egy-két pohár vizet, vagy jó nagy bögre teát (ízesítés nélkül), az is eltelít.
De az is segíthet, hogy gyorsan gugli barátod segítségével nézegetsz képeket jó hájas, zsíros emberekről, jó eséllyel utána nem lesz olyan vonzó a hűtő tartalma :D
Meg ha eleve nem tárolsz otthon sok és főképp egészségtelen ételeket, az is segítség.
Nekem a motiváció jobban bejön, mint az elrettentés, ha másokat nézegetek, akkor már inkább vékonyakat, de kinek mi. :D
Édesítős-édes dolgokat szoktam enni (vagy inkább inni) ilyenkor, van diabetikus cappuccinom vészhelyzetekre, meleg és édes, lassan iszom, közben elfoglalom magam, egyébként az "elfoglalom magam" mindenféle egyéb segítség nélkül is beválhat.
Meg a másik, én kalóriát számolok, nem mintha nagy szükségem lenne rá, de szeretem csinálni... másfél hónap alatt egy nap volt, amikor túlléptem a kalóriabázison a napi bevitelt, és amikor átlapozom a napjaimat visszafelé, látom, hogy ott azon az egy napon piros a csík, na ez cseszteti az ocd-s agyamat, úgyhogy eléggé motivál, hogy máskor ne tegyem. :D De majd abbahagyom, nyugtasson a tudat, hogy a falásrohamok idővel csökkennek és jó esetben hamar meg is szűnnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!