Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen az ha érzéken vagyok a...

Milyen az ha érzéken vagyok a fehérje porra?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 13:00
 1/3 Krisz85 ***** válasza:

Szia!

A fehérje porra, azaz a táplálékkiegészítőre kétféleképpen lehetsz érzékeny.

5 féle fehérje por, azaz tápkieg van.

-tejsavófehérje,

a, koncentrátum,

b, izolátum,

-kazein,

-szójafehérje,

-tej, tojásfehérje,

Érzékenységed annyi lehet csupán, hogy laktózérzékeny vagy. Hasmenésed lesz tőle, ilyenkor hagyd abba a fehérjekiegészítő használatát, vagy csökkentsd a napi adagot, max a szilárd kaja 30 % lehet tápkieg!!!, válts izolátumra, ami szűrt tejsavófehérje, emiatt drágább is, viszont tuti nem lesz tőle hasmenésed. A kezdeti időszakban felléphetnek a bőrödön túlreakciók, pl viszketés, nálam is ez volt, megfelelően sok folyadék, főként víz bevitelével pár napon belül elmúlik. Esetleg a színezékre, édesítőre, aszpartam, szukralóz lehetsz még érzékeny, de nagyon kicsi az esélye.

2009. nov. 19. 13:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Nekem inkább szorulásom van és felfújódtam. Akkor ezek szerint nem lehet köze a fehérje turmixhoz?
2009. nov. 19. 14:02
 3/3 Krisz85 ***** válasza:

Számok oka van, ami puffaszt, nevetni fogsz, az én emésztőrendszerem nem bírja a sertést és a pulykahúst egyáltalán, rosszul vagyok tőle, így csak hal, csirke és marhát ehetek. De pl. ha nem párolom meg rendesen a brokkolit, akkor egy zeppelinné fúvódok fel. Tehát ez egyénenként változó. Pl az alma, a Golden almától semmi bajom, a jonatántól meg ismét lufi leszek.

A sok fehérje okozhatja ezt, próbáld ki az izolátumot, és a napi fehérjebeviteled 30 % a legyen csak por, a többi hús legyen.

A sok szénhidrát is okozhatja, pl. zabpehely, hüvelyesek, stb, tehát lehet semmi köze a fehérje kiegészítődhöz.

2009. nov. 21. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!