Kaphatnák támogatást a gyomorgyűrühöz?
20 éves nő vagyok.
Kiskorom óta tulsújos vagyok de ez az utóbbi időben csak egyre rosszabb lett.
Hiába próbáltam diétázni edzeni nem tudtam fogyni.
' 1 éve született a kislányom, érdekes módon szülés vége fele fogytam 5-6 kilot.Aztán ahogy telt az idő a háromszorosát szedtem fel.
Most ott tartok hogy 120+ vagyok a magam 172 cm-ével.
Borzasztóan el vagyok keseredve , a májammal már gyerek koromban is voltam problémák. Tapasztalatokra lennék kíváncsi pozitív negatív élményekre ezzel kapcsolatosan. Sajnos már más kiutat nem látok : / ....
"minden malactápértéku, 2 kilo salata mar mindjart annyi mint 2 zacsko csipsz es az eredmeny ugyanaz: hizás"
Értsd meg kérlek, hogy 2 kiló saláta, minőségében annyira más mint a kenyér, cukor, krumpli hogy mindegy mennyi kalóriát képvisel, az emészthetetlen növényi rostok a bélcsatornában csak mikrobák által kerülnek lebontásra.. -> zsírsavak keletkeznek belőlük. A zsírsavak ha felszívódnak nem produkálnak inzulinválaszt. Ha nem emelkedik meg az inzulinszinted az abszolút az egészséges életmód alapja, NEM HÍZOL. A hízás betegség, ha nem betegíted meg magadat akkor nem leszel beteg. Ha pedig salátát eszel, akkor nem betegíted meg magad. Miért ennyire nehéz ez?
Ki találta ki ezt a minden bevitt kalória hizlal hülyeséget? Miért nem verik össze az ilyen idiótát? Ez a dietetikusok szintje, csak válogatott primitívek dilettáns csoportja képes ilyeneket komolyan hangoztatni, de ne higgy el nekik mindent.
Nyugodtan lehet minőségi táplálékokat enni, nem betegnek született az ember. Ha az "üzemanyag" jó, nem gyulladásfokozó, rendben van a hormonrendszer (nem eszünk cukrot, keményítőt.. tejet) akkor nincs hízás betegség. Ezen alapul a lowcarb táplálkozás, a gyulladáscsökkentő táplálkozás (lowcarb, fogyós ága), ebben nyugodtan lehet bízni.
Minden produkal inzulinválaszt, ezt a cukorbetegek tudják a legjobban.
En ugy fogytam le 15 kilot 6 honap alatt h mindent ettem, mc donaldsba is ettem többször , de kevesebbet ettem mint altalaban .
Azokat kéne lelöni, akik ezt a sok marha diétát kitalálták es engedélyt kaptak arra, h nyilvanossagra hozzák, es emiatt az emberekbe rögzült, h vannak jó es rossz ételek
Es a fogyás az önsanyargatás, mazochista életmó
Józan paraszti ész kell
A józan paraszti eszeddel, ha mekibe jársz lehetsz te még beteg, hájas 5-10 év múlva.
Előbb tanulj az emberi test működéséről, NEM PRODUKÁL MINDEN KAJA INZULINVÁLASZT!
Ne írj már velem, ha ilyen primitív hazugságokra, ferdítésekre futja csak.. mondd már el, hogy mekkora inzulin szekréciót idéz elő 50 g kókuszzsír. Vagy 100g szalonna (tokaszalonna)..
Téged elbolondított a mc'donalds, és az az életfelfogás hogy minden hulladék műkaját megeszel.
Csak a műkaják okoznak kórosan nagy inzulinszint növekedést, de ez nem természetes. A gabonák (keményítő) a tej, a cukor igen, nagyot okoznak. Ennek miért nem néz utána az aki itt kommentel?
De a saláta, a zsír nem, vagy jelentéktelen mértékűt okoz. Képzeld el ha megeszel 100g zsírt, cukor nem kerül a véredbe de megnőne az inzulinszinted.. -> lecsökkenne a vércukrod, vajon mi lenne? Elájulnál, igen.
A magas inzulinszint nem egy egészséges étkezéssel és életmóddal együtt járó dolog, hanem a számodra 'természetes' junkfood evéssel együtt járó probléma. De jó esetben ezért nem kenyeret meg joghurtot eszünk, hanem értelmes és 'jó' kajákat. Tápláló ételeket.
Ezt tisztázzuk le magunkban.. már végre.
A kalóriamegvonás az én szememben pontosan értelmetlen diétának tűnik. Az ember a természetben azt eszik és annyit, amit talál és jólesik neki tehát: húst, magvakat, bogyókat, gyökereket.. Hangsúly a húson van. Jól kellene lakni hússal.
Persze drága, főleg a bio hús, ezért szerencse hogy vannak zöldségek, és hála az égnek azok is jók.
Dia, kérdező, te még életedben nem tanultál ennyit mint a kommentekből szerintem, erről a témáról tehát most egyrészt nagyon sokat tudnál okosodni, válasz érkezett a kérdésedre is, és kérdezhetsz is még.. ha valami nem világos.
"Kepzeld el, eszed a salatat es a hasnyalmirigy nem produkal inzulint. Lebenulva ul"
Nem lebénulva, csak nyugalomban. Ha nem eszel zsírt, nem ürül az epehólyag. Ha nem eszel cukrot, nem kerül inzulin többlet a vérbe. Persze, ezzel miért ironizálsz? Minek a salátához inzulin? Mondom hogy emészthetetlen rost, amit a bélbacik többnyire közepes szénlánc hosszúságú zsírsavakká alakítanak, az már (MCT) zsírként szívódik fel, a zsír nem produkál inzulin szekréciót, nem raktározódik el ha nem eszel hozzá mást (kenyeret, cukrot, tejet stb.)
A gyúrósok vajon miért eszik edzés után a cukrot a fehérjéhez? Igen, tényleg azért hogy megemelkedjen az inzulinszintjük, mert magától a fehérjétől nem emelkedne meg (eléggé), és nem tudnának hízni, fejlődni. A minőség a lényeg, cukorral változtatják meg a protein turmix minőségét szénhidrát+protein összetételre.
Amúgy pont amit isznak, a tejsavó protein okoz inzulinválaszt, de hát cukorral még magasabb. Ha így kell hízni, és ők ezt tudják, akkor én leírtam hogyan NEM kell hízni illetve hogyan kell fogyni, éhezés, műtét stb. nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!