Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Valamiféle támogatást lehetne...

Valamiféle támogatást lehetne kérni a gyógyszereimre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves vagyok, eléggé beteges sajnos. Nem vagyok túlsúlyos, elhízott. Rendes életmódot folytatok, normálisan étkezem (sok zöldség, sok hús, és nem túl sok szénhidrát).

Mitralis prolapsus szindrómám, tawara-szárblockom, extrém magas vérnyomásom van, és emellé még egy jó nagy adag allergia is jön. Ezek a betegségek már 13 éves korom óta megvannak.

A gyógyszereim:

EWOFEX 1*180mg - 2129 Ft. (nem szoktam mindig szedni)

Esteban 2*2,5mg - 1505 Ft.

Irbesartan teva 2*150mg - 2*492 Ft.

Tabletta magnesii citrici 1*500mg - 3*139 Ft. (kihagyok pár napot egy héten)

Ez összesen: 5098, ha jól számoltam. Ha nem szedem a gyógyszereket, akkor nem vagyok jól, tehát kénytelen vagyok.

Papíron nem vagyok hátrányos helyzetű, de figyelni kell a kiadásainkra rendesen amúgy.

Hol lehet közgyógykártyát kérni? Ezeket a gyógyszereket folyamatosan szednem kell. Esetleg olyan kártyát, ami 90%-os utazási támogatást ad?

Köszi a segítséget :)

17F

2013. nov. 11. 19:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezek a betegségek nem jogosítanak külön támogatásra. Közgyógy-ot az önkormányzat szociális osztályán lehet igényelni. Ott adnak egy nyomtatványt,amit ki kell tölteni és a háziorvos ad egy listát a gyógyszereidről. Az számít ilyenkor,hogy a családban az egy főre jutó jövedelem mennyi és a havi gyógyszerszámlád.
2013. nov. 11. 19:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg az orvosodat, hogy lehet-e ezeket a gyógyszereket helyettesíteni! Annyit jelent, hogy ugyanaz a gyógyszer, ugyanaz a hatóanyag, csak más a gyártó és az a gyártó olcsóbban adja van arra jár még kedvezmény is.

Ha én drágállok egy gyógyszert meg szoktam kérni az orvost, hogy írjon olcsóbbat. Ha orvoshoz kell utaznod akkor kérhetsz utazási papírt és a TB állja. Se megelőlegezned nem kell se semmi. Érdeklődj ezeknek utána!

2013. nov. 11. 19:44
 3/12 anonim ***** válasza:

Hol lehet közgyógykártyát kérni?

a lakóhelyileg illetékes önkormányzat szociális osztályán lehet igényelni.

kitöltöd a nyilatkozatot amit eléd tesznek, vagyon nyilatkozat,(az egy főre jutó jövedelem kiszámítása miatt az igazolásokat vinni!) Háziorvosod, kezelőorvosod igazolása, hogy a nevezett gyógyszerek folyamatos szedése szükséges, gyógyszerek és áraik felsorolása stb.

...és vagy megadják, vagy elutasítják.

2013. nov. 11. 19:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Kedves 2. és kerdező! Utazási támogatást valóban lehet kérni,ha vizsgálatra,beavatkozásra,kezelésre kell menned valahova(még autóra is érvényes),de nem az egészet állja a TB és meg kell előlegezni. Ha menned kell valahova a háziorvos tud adni "Utazási utalványt",amit alá kell íratnod ott ahova mész és ezt el kell küldeni a helyileg illetékes TB-hez. Onnan pedig visszautalják az utazási költség egy részét.
2013. nov. 11. 19:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es. Most nemrég voltam orvosnál a szomszéd városba és kértem utazási papírt a körzetitől. Adott és semmiféle előleget nem kértek csak annyit, h a házi orvosomnak vigyem vissza a nagy papírt lepecsételve!

Még nagyon régen mikor 10-13 évesen kellett kontrollokra járni Komlóról-Pécsre akkor se kértek sosem előleget. Csak visszaigazolásul egy pecsétet, h nem jogtalanul utaztam be hanem ott voltam a dokinál, megtörtént a vizsgálat stb...

2013. nov. 13. 16:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Ki beszélt előlegről? Nem előleget kérnek,hanem meg kell venni a jegyet a pénzedért. Később,amikor az utalványt elküldi valaki a TB-nek,akkor utalják vissza a jegy árának egy részét. Ezt csinálom nap,mint nap,tudom mit beszélek.
2013. nov. 13. 17:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Most nézem a "megelőlegezést" értetted félre! Bocs,ha nem volt teljesen érthető. A jegy árát kell kifizetni,erre értettem,hogy meg kell előlegezni.
2013. nov. 13. 18:00
 8/12 anonim ***** válasza:
És még valami! Ez igaz autóra,benzinköltségre is. Ott a benzin árának egy részét fizetik vissza.
2013. nov. 13. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:

[link]

Utazási költségtérítés bekezdés, (1/8. old.)

Utalványok:

[link]

[link]

Az utazási költségtérítéshez használatos nyomtatványok felhasználásának módja bekezdés, Utazási költségtérítési utalvány: (5/8. oldal)

Utazási költségtérítési utalvány igénybevételével a beteg és kísérője az egészségbiztosítóval szerződést kötött tömegközlekedési társaságok vonalain díjfizetés nélkül utazhat. Az utazási költségtérítési utalvány az OEP által rendszeresített olyan szigorú számadású nyomtatvány, amely két pénztári szelvényből és egy ellenőrző szelvényből áll.

2013. nov. 13. 18:04
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásokat. A 90%-os kártyára gondoltam.
2013. nov. 14. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!