Kaphatok ún. fogyatékossági támogatást arra, hogy a bal szememre nem látok?
Lehet, hogy ez a baj ezzel az országgal. A bal szememre én se látok, de még sose jutott eszembe, hogy fogyatékos lennék. Van jogosítványom /mivel egy szem is elég hozzá/, munkám, családom, stb.
Nem vagy Te se fogyatékos, millió olyan munka van, amit egy szemmel is el lehet végezni. Talán amiből kiesel, hogy nem lehetsz rendőr, katona, hivatásos sofőr, buszvezető, persze a lista nem teljes, de tutira sokkal rövidebb, mintha az elvállalható munkákat írtam volna.
A többit nyugodtan elvállalhatod.
Apukám majdnem 60 éve vak az egyik szemére, de soha semmilyen támogatást nem kapott rá.
Ugyanúgy mint az első, van jogosítványa, jár dolgozni stb.
Ez semmiben nem rontja az életminőséget, így nincs is mit támogatni.
Az a baj az országgal, hogy a csökött érzelmi(és egyéb) intelligenciájú nagyokosok, a "félszemű, féllábú, féleszű" rokkantat is munkára fognák, legyünk szarrágók, végül is úgy jó, ha a bajban lévőkön is spórolunk.Testi fogyatékossággal piszok hatékonyan lehet ám dolgozni és milyen kellemes!
Nekem is egyik szememen akkora a dioptria, hogy az orromig alig látok!Gyakorlatilag semmit.Egyszer elmentünk a bizottsághoz az összes leletemmel, a drágalátos ügyintéző orvos meg közömbösen kijelentette, hogy páros szervekre nem jár.Magyarán, ha kettőből csak egy szem nem lát, akkor az nem baj, "ép vagy és egészséges".Nos, abba a nőbe sem sok empátia szorult...
Persze ez úgy látom, egyénfüggő is, mit mondanak rá..Egy kedves szemész főorvos még ajánlotta is nekem, hogy ha emellé a látáscsökkenés mellé még van valami más bajom is (van, több is, igen), akkor akár le is százalékolhatnak.De akkor nem mentem végül is utána a dolognak egyéb okok miatt.Szóval, érdemes több helyen érdeklődnöd.Talán ha gyengénlátónak igazolnak, úgy esetleg kapsz valamit, de nem tudom biztosra mondani.
11:46 ez csak annak nem rontja az életminőségét, aki nem él vele!Ha neked nem lenne normális térlátásod, garantálom, nem így gondolnád.Próbálj csak egy napig úgy járkálni, hogy fél szemed be van kötve!
Az ilyen bizottságokba beteg, rokkant embereket kellene beültetni.Egy tökéletes egészségnek örvendő soha az életbe nem tud ilyesmiről optimális és igazságos döntést hozni!Elképzelni sem tudja, milyen együtt élni olyan betegséggel, amit ő hírből sem ismer, születése óta vígan él.Ne az ilyen akarja jobban tudni, a másiknak milyen!
Első vagyok ismét. Ti miről beszéltek? Hogy lehet a fél szemet, a fél lábbal összehasonlítani?
Egy olyan ember mint pl. én, /mert ugye én nem úgy írom a soraimat, hogy semmit nem tudok erről,/ miben szenved hátrányt, áruljátok el nekem. Persze azon kívül, hogy az általánosban csúfoltak /jajj nekem :)/.
Semmi bajom. Persze ez hozzáállás kérdése. Ha Te szenvedni akarsz, szenvedj csak. Én biztos nem fogok. Semmi olyan nincs az életben, amit ne lehetne egy szemmel megcsinálni. Jajj de van. A 3 D mozi kiborít, mert dunsztom sincs mire jó. :D
Már ez sem igaz, mert a legújabb digitális IMAX 3d-t már látod 1 szemmel is, csak kicsit furcsább:)
Egyik ismerősöm is csak az egyik szemére lát, mégsem jutott soha eszébe, hogy fogyatékos lenne. Anyukámnak gyermekparalízise volt, az egyik lába rövidebb 10 centivel és fele olyan vékony, mégis 30 évet dolgozott, miután nyugdíjba ment, eszébe sem jutott, hogy ő fogyatékos. Lett két szép egészséges gyereke és ennyi, kicsit el vannak itt emberek tévedve...
Aki azt állítja, hogy jobb lenne, ha fogyatékos emberek ülnének a bizottságban: sok önmagát fogyatékosnak tituláló ember ba.szna rá, mert azok nem éreznének sajnálatot, pontosan tudnák, hogy az illető mire képes és mire nem, fele ennyi leszázalékolás sem lenne.
IMAX 3 d? ezt látnom kell :) Hátha.
Amúgy nagyon igazad van, tényleg bután nézne sok semmirekellő, ha hasonló hátrányokkal élők bírálnák el mennyire alkalmatlan a munkára.
Persze vannak olyan esetek is, amikor tényleg le kellene százalékolni valakit mégse teszik ezt meg. No de ez nem az egy szemre, vagy a kilenc ujjra vonatkozik.
Ha én ülnék ott, és egy a kérdezőhöz hasonló emberke bejönne, azonnal megmutatnám neki hol a kijárat, talán még ki is röhögném. Más problémáknál lehet azt mondani, hogy persze de neki jobban fáj stb, de itt nem. Vagy lát az ember vagy nem. Itt nincs olyan hogy ennek ilyen, annak meg olyan.
Az új értelmező szótárban a munka alapú társadalom címszó alatt ez fog állni:
Aki dolgozni akar, annak nem jut munka. Aki nem akar dolgozni, annak dolgoznia kell.
Ugyan sokfélék a fogyatékosságok, de az érintettek többnyire jól érzik magukat, csak van egy kis problémájuk.
A kérdező nem biztos, hogy nem akar dolgozni, csak azt szeretné megtudni, hogy jár-e neki valami kedvezmény. Aki megszokta, úgy látszik, az nem nagyon érzi a hátrányait.
Teljest nem KB 25% ha tisztességes a füv orvos ha nem 15-20%
Érdekes viszont ha mellé siket és még más bajod is van akkor 50%-ot is ad!
Szóval elég kemény ügy ez!!
Azoknak akik szerint ez nem gond: Nekem mikor elvesztettem bal szemem látását akkor bizony néhol ennek annak embereknek neki ütköztem sokáig mire megtanultam vele élni arról nem is beszélve a jobb szemem így 100%-al túl van terhelve és ezért már ott is gondok vannak a szefenéken korneában szóval légyszives ne nézd le azokat akik ebbe bele betegedtek KÖSÖNÖM MEG SOKAN MÁSOK!!!!!
OHH : Jogosítvány igen kaphat PÁV vizsgálat után 80Km/h korlátozással és sztádán nem vezethet Ha megkapja!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!