Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futás közben ez normális?

Futás közben ez normális?

Figyelt kérdés
19F, 183 cm, 74 kg. Nemrég kezdtem el futni, általában 1 kilométert futok megállás nélkül, majd kis pihenés után még egyet. Szerettem volna hamar túllenni ezen és növelni a távot, de akármennyire figyelek a levegővételre, általában a hasam alján, bal oldalon fájni kezd, majd jobb oldalon is. Szabad-e ilyenkor erőltetni és tovább futni, pontosan mi ez? Mit jelent, és ez valamikor elmúlhat?
2013. nov. 11. 21:19
1 2
 1/14 yuda ***** válasza:
100%

Tapasztalhatod, hogy pár perc után magától elmúlik.

Olyankor állj le.

Oka nem olyan bonyolult: rossz levegővétel.

Nem biztos, ha nagyon figyeled akkor lesz jobb. Lehet annyira figyeled, hogy már épp attól rosszabb. :)

Egyébként pedig magától kialakul a helyes légzés.

Ahogy gyakoribbá válik, erőltetned és különösen figyelned sem kell. Egyre jobb lesz a kondid, erőltetés nélkül többet tudsz futni és eltűnik a szúrás.

Ne a távra figyelj, se arra mikor tudod növelni, hanem érezd jól magad. Semmit ne erőltess.

2013. nov. 11. 21:25
 2/14 anonim ***** válasza:
Futás előtt egy órával már ne egyél és ne igyál. Az edzőnk tanácsolta ezt szúrás ellen.
2013. nov. 11. 22:22
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem kötekedésnek szánom a kérdést, de 19 évesen, férfiként miért futsz?

Tehát.. van egy csomó box edzés, hogy kicsit pontosítsam mire gondolok..

2013. nov. 11. 23:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Az első kettőnek köszönöm, megfogadom a tanácsotok. Az utolsónak: talán mert "állítólag" jót tesz a futás, és mert fogyni szeretnék.
2013. nov. 12. 14:19
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Gyakorlatilag viszont sok balf@.szságot állítanak. Mindent elhiszel?

Ha fogyni akarsz, az pont a kajálásodon múlik, futás helyett meg boxolhatnál, kungfuzhatnál. Kicsit más kategória lenne, egyik időpocsékolás, az utóbbiakból viszont profitálnál, több lennél tőlük.

2013. nov. 12. 14:21
 6/14 A kérdező kommentje:
A futás mellett kempozok. A kajára odafigyelek, csirkemell, zöldségek, no cukor, zsír. Azért nem írtam le, mert a kérdésem nem igényelte.
2013. nov. 12. 15:05
 7/14 anonim ***** válasza:
A futas igenis jo. Kb. egy eve futok aktivan, heti 40-50 km-t es nagyon szepen fogyok, formasit, erosit, jobb az allokepessegem. Es szeretem nagyon, nem szandekozom abbahagyni :)
2013. nov. 12. 16:28
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha most kezdted, ez normális. Eleinte kezd kevesebbel, fokozatosan emeld a távot és megszokod, belejössz :)
2013. nov. 12. 16:56
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így gondoltam! :) Nagyon lentről nem akartam kezdeni, ezért futok napi 2 km-et, 1 km után pihenővel. A jövőbeli cél a Margitsziget körbefutása lesz. :)
2013. nov. 12. 17:01
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Küzdősport mellé kizárólag a HIIT futó edzés ami passzol.

De hát, méginkább a Jóga, Qigong lenne jó, mindegy.

A személyes meglátásom azon is alapul, hogy kik futnak.. Tinicsajok.. Emberek akik azt hiszik a futás fogyaszt..

Egyik sem éppen IQ bajnok csoport. Kempósok. A kempo az indiai harcművészetek gyűjtőneve, olyan mint a kínai harcművészeteknél a 'kung-fu' (vagy wushu).

Most 'agyarországban kitaláltak ilyen névvel egy vegyes küzdősportot.. nem egy IQ sport, megint. Jó, most lehet utálni.. de hát aki küzdősportolni akar, az elmegy boxolni/birkózni..

Aki közelharchoz akar érteni, az nem áll le egy komoly Jujutsu/késharc edzés/ kungfu edzés megtalálásáig. Magyar kempo hol jön a képbe.. na ott, ahol a futás mint kiegészítő edzés.. :)

2013. nov. 12. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!