Van két unokaöcsém túl sullyosak és csak 8 és 9 évesk egyik 51 kg másik 53 kg :/ az annyuk meg cak tömi öket nem érti meg hogy dagadtak hogy tudnék segitni nekik? Mert nekem fáj hogy milyen dagatak már
Nekem is 'fáj' a sok százezer elhízott ember szenvedésének látványa.
És mégis mit csináljak, küldjem el őket a lidl-ben a kenyeres pulttól, a péksütis pulttól? A pénztárnál a csajok kosarából dobjam ki a joghurtkát? Sallert nem kapnék, mert sajnos/szerencsémre ezek ütni nemigen tanultak, de sajna a lényeg viszont az, hogy a segítő szándék csak ellenkezésbe ütközne.
Ők robotok már, az unokaöcsédék szülei is azok, aztán ahogy felnőnek ők is azok lesznek. Be vannak bolondítva, idomítva, kondicionálva, és ezt nem veszik észre magukon.
Eddig úgy tapasztaltam, nincs segítség. Bármilyen finom vagy bármilyen drasztikus manipulációhoz folyamodsz, megvádolhatod a szülőket hogy beteggé teszik a gyerekeiket, nem fog működni, mert ragaszkodni fognak a mostani kis életükhöz, félnek belátni a hibákat. Inkább tényleg belepusztulnak, szépen lassan. Ez megy ám.
Nekem pedig a helyesírásodtól fájdul meg a fejem. Tudok ellene tenni (azon túl, hogy nem kattintok ide vissza)? Nem.
Csak azért mert engem zavar, te még nem fogsz megtanulni írni.
Én van, hogy kínosan ügyelek a helyesírásra, ha elgépelek valamit azonnal visszatörlök, és használom a Google Chrome helyesírás ellenőrzőjét is. Ha már itt van kéznél. Szótár nincs a fejemben.
A megfogalmazásra pedig van, hogy ügyelek (és nagyon szépen, hatásvadász módon írok, manipulatívan) de van, hogy csak idehányom az áradatot valószínűleg sok-sok bonyolult körmondattal, nem szépen.
De én mindezzel nem Téged szerettelek volna kritizálni, csak szóba hozták a helyesírásod és ezzel kapcsolatban, mivel igazán szimpatizálok a gondolataiddal, a céljaiddal szerettem volna még egy apró segítséget adni. És ez a megnyilvánulás, hogy miképpen adod elő a mondanivalódat másoknak. Nem tudom élő szóban mennyire vagy gyakorlott vitapartner, de rokonokkal szemben eleve hátrányod van, ha az álláspontodat érvényesíteni akarod.. sajnos.
Továbbá ha érdekel ez a táplálkozás, egészség téma, erről is beszélhetünk mert nekem is nagy érdeklődési területem a saját egészségem megőrzése, az elhízáshullám valódi okozói, a krónikus betegségek és a táplálkozásunk összefüggése.. Lehet tanulhatnánk egymás elképzeléseiből is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!