Beleszólhatok egy másik család életébe drasztikus módon? Mert az unokaöcsém rendszeresen veri a nagybátyámat, akit én nagyon szeretek, de nem mer tőlem segítséget kérni, mert tudja a következményeket.
# 8/8 Időpont ma 19:51
Hasonló a helyzet, nagyon sajnálom az öreget és félek, ha ezt a kis f@szt elkapom, nagyon el fogom verni.
Egy kis semmirekellő sz@rházi, aki a kapcsolataiból él. (ezek ilyen "alvilági" keményfiúk, akikből eggyel már volt konfliktusom)
Na most én vízilabdáztam és karatéztam 15 évig, sajnos visszafogytam 126 kg-ra, de nem igazán félek egyiktől sem.
Gusztustalan amit ez a gyerek csinál.
Azon gondolkoztam, hogy nem lehetne-e gondnokság alá helyezni a nagybátyámat? Mert akkor legalább a Gyámhivatal felügyelné, nem ez a kis pondró?
Gondnokság alá úgy tudod helyezni, ha szakorvos ad egy nyilatkozatot, hogy a nagybátyád nem beszámítható. Ha valóban nem tiszta a tudata akkor beszélj a háziorvosával, majd ő elmondja merre tudtok lépni ennek érdekében.
De ez azt jelenti, hogy kijelölnek egy rokont gyámnak. Általában a legközelebbi felnőtt hozzátartózót (jelen esetben a fiát). A hatóságok ilyennel nem törődnek, hiszen a kijelölt családtagnak kell felügyelnie az emberre. Tehát semmit sem érsz vele.
Valahogy rá kellene venni, hogy jelentse fel a fiát és rakja ki a házból. Más megoldás nemigen van. Elvégre az, hogy kit enged az ember a saját lakásába a saját akaratából nem a hatóságra tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!