Hogy ettem eddig? És lehet bűntudatom a cappuccino miatt?
Reggelire egy 28 g-os pirítós rozsos kenyeret ettem, egy negyed pohár densiával meg egy bögre mézes teával.
Aztán ebédre ettem 2 abonettet 1 szelet sonkát 1 tükör tojást minden olaj meg egyéb adalék nélkül. És megittam egy bögre (2ml) cappuccino-t 2 teáskanál mézzel. És most emiatt van bűntudatom de valami eszméletlen módon. Szerintetek? Jöhet hideg meleg, csak kell valaki más véleménye is.
És szerintetek mit egyek vacsorára egy ilyen nap után?





#11: Érdekes, de amire képes az emberi test, én már semmin sem csodálkozom :) A méz jó dolog, én sem akarom elhagyni, bár sokkal kevesebbet eszem, mint korábban. Normál cukrot nem eszem.
Olykor xillitet használok s igen kivételes esetben steviát. Az utóbbinak szinte mindenben mellékíze van számomra, csak gyümölcsben nem (pl. ha pudingot csinálok gyümölcspüréből és chia magból, abba jó). A teában sem az igazi, de elmegy. De egy rendes teába semmi nem kell.
A xillit ilyen szőlőcukorszerű, nekem teljesen okés, van, aki rosszul reagál rá vagy nem tetszik neki az íze.
Az eritritol gyöngén édesít és közelébe se ér a xillitnek, drágább is, úgyhogy azt dobtam.
De igazából a természetes édesség vonz, a cukor/édesítőszer csak alkalmi mankó, amire a testemnek nincs szüksége. A méz kivételes dolog, az túl finom és a csokim fontos összetevője.
Nekem egyébként a méz mindig kevésbé édesített, mint a cukor, nem tudom, ez a méz fajtája vagy a más érzékelésünk miatt volt így. De mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!