Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy ettem eddig? És lehet...

Hogy ettem eddig? És lehet bűntudatom a cappuccino miatt?

Figyelt kérdés

Reggelire egy 28 g-os pirítós rozsos kenyeret ettem, egy negyed pohár densiával meg egy bögre mézes teával.

Aztán ebédre ettem 2 abonettet 1 szelet sonkát 1 tükör tojást minden olaj meg egyéb adalék nélkül. És megittam egy bögre (2ml) cappuccino-t 2 teáskanál mézzel. És most emiatt van bűntudatom de valami eszméletlen módon. Szerintetek? Jöhet hideg meleg, csak kell valaki más véleménye is.

És szerintetek mit egyek vacsorára egy ilyen nap után?

2013. nov. 7. 16:12
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Úgy jöttem rá, hogy elkezdtem zabálni a mézet. És semmi az égegyadta világon nem jött fel rám. Egészségesebb mint a cukor, amitől viszont már sokat szenvedtem. Cukros teákat ittam egész nap és csak úgy szaladt fel rám a kiló. Pedig mellé nem ettem édességet, mert sose szerettem őket. De miután átváltottam mézre, mentek le rólam a kilók. Lehet azért, mert mézből egy ek. max 2 is elég egy kancsó teába, hogy édes legyen míg cukorból annó 5-6 is belement. Ami most már ijesztő. De ugyanúgy eszek mézes almát meg mézes gyümölcsöket. NEm tudom mivel édesíthetnék a mézen kívül
2013. nov. 8. 14:06
 12/12 anonim ***** válasza:

#11: Érdekes, de amire képes az emberi test, én már semmin sem csodálkozom :) A méz jó dolog, én sem akarom elhagyni, bár sokkal kevesebbet eszem, mint korábban. Normál cukrot nem eszem.

Olykor xillitet használok s igen kivételes esetben steviát. Az utóbbinak szinte mindenben mellékíze van számomra, csak gyümölcsben nem (pl. ha pudingot csinálok gyümölcspüréből és chia magból, abba jó). A teában sem az igazi, de elmegy. De egy rendes teába semmi nem kell.

A xillit ilyen szőlőcukorszerű, nekem teljesen okés, van, aki rosszul reagál rá vagy nem tetszik neki az íze.

Az eritritol gyöngén édesít és közelébe se ér a xillitnek, drágább is, úgyhogy azt dobtam.

De igazából a természetes édesség vonz, a cukor/édesítőszer csak alkalmi mankó, amire a testemnek nincs szüksége. A méz kivételes dolog, az túl finom és a csokim fontos összetevője.

Nekem egyébként a méz mindig kevésbé édesített, mint a cukor, nem tudom, ez a méz fajtája vagy a más érzékelésünk miatt volt így. De mindegy is.

2013. nov. 8. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!