Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szélsőséges kajálásból "kigyóg...

Szélsőséges kajálásból "kigyógyulás" és diéta - jó ez így?

Figyelt kérdés

Sziasztok,elég régóta diétáztam már és szép alakom volt amikor egy hatalmas butaságot csináltam,elkezdtem zabálni,aztán koplalni,hashajtózni. Sokszor egész nap nem ettem semmit aztán este kolbászt meg szalonnát zabáltam. Nem is ez a lényeg,próbálok túllenni a dolgon. Viszont a 170 cm-hez régen 58 kg voltam ami rendben is volt,most viszont 63 ami bőven túl sok,úszógumim lett. Ezt akarom leadni. Szerintetek ez így normális étkezésnek számít? Kérlek titeket ne csak azt vegyétek figyelembe hogy hogyan lenne a leghatékonyabb módszer a fogyásra,hanem hogy mi az ami még kiegyensúlyozott (tehát lehet mellette hagyományosan étkező szülőkkel/barátokkal együtt enni,nem kell az egész életemet kiforgatnom azért hogy tudjam tartani a diétát)

Reggeli: 30 g zabpehely,2 tojás,zöldségek,3-4 szelet pulykamellsonka VAGY 30 g zabpehely,1 alma lereszelve,10 g mazsola,fahéj (+1 tejeskávé)

Tízórai: 1-2 teljeskiőrlésű keksz VAGY 1-2 db alma (illetve ha valami nasit akarnék enni mondjuk kis mennyiségű étcsokit vagy fél szelet süteményt akkor azt is ide időzíteném vagy a reggelihez. de ebben is próbálok mértékletes lenni)

Ebéd: 2 tenyérnyi szelet rozskenyér,benne sonka/sült hús/zöldségek/kőrözött/sajt és minimális light margarin (+1 tejeskávé)

Uzsonna: 50-100 g túró kevés joghurttal kikeverve VAGY 1-2 extrudált kenyér (nem abonett hanem olyan ami rozslisztből van) és hozzá 3-4 szelet pulykamellsonka/főtt tojás/zöldségek

Vacsora: na ez az étkezés lesz szerintem ami főtt étel lesz itthonról,lehetőleg hús és zöldség,vagy tojás,virsli,zöldségleves,főzelék,stb. (értelemszerűen a tésztát,nokedlit,krumplit,rizst megpróbálnám a lehető legjobban elkerülni vagy csak nagyon minimálisat enni)

Emellett semmilyen édesítőszert nem ennék (eddig nagyon sokat ettem/ittam túrókrémben,kávéban,teában és szerintem ez is terhelte a szervezetem) és zöld teát innék minden nap.

Edzés is lenne mellette: heti 1x járok boxedzésre illetve 2x-3x szoktam saját testsúlyos gyakorlatokat csinálni,ugrálókötelezek,heti 1-2 alkalommal konditerembe is megyek. A lényeg nálam az hogy legyen aerob és erősítés is,összesen heti 4-5 óra.

19/L

2013. okt. 14. 21:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ügyelsz arra, hogy megfelelő mennyiséget egyél, elég fehérjét, akkor jó lesz.:)

Ha az uzsid a túrós variáció, akkor azt szerintem megcserélheted a vacsival. És inkább 100 mint 50g legyen.

A tejeskávét nem erőltetném. Legalábbis napi 2x biztos nem.

2013. okt. 15. 10:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Tejeskávé helyett próbálj zöld teát inni, az a fogyásban is segít, élénkít, és a fogaid is szebbek lesznek tőle :)

virsli/felvágottak (akármilyen zsírszegény stb.) szintén "mérgek", hiába nem hizlalnak annyira esetleg...csupa "adalékokból" állnak, semmi egészséges nincs bennük

én inkább ritkábban eszek húst, de az tényleg hús

2013. okt. 15. 12:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy a szüleim nem hogy nem esznek egészségesen hanem még engem is korlátoznának ahogy tudnak. Több hónapos harcok során sikerült elérnem hogy legalább felvágottak legyenek itthon amit ehetek zöldséggel,túróval. Pedig tudom hogy egyszerűbb,olcsóbb és minőségibb lenne egy-egy szelet csirkemellet lesütni,de hát pénzem nincs annyi hogy mindig vegyem,a szüleim meg nem hajlandók :/

A tejeskávé meg..hát,ez amolyan "nasipótló" nálam. Tudtok esetleg valami módszert a tej helyettesítésére? Kókusztejporral mondjuk milyen lenne? Mondjuk házi kecsketejjel iszom,kb. 1-1 dl-vel (cukor nélkül),tudtommal ez a legegészségesebb tejféle,ez esetben is nagyon felejtős?

2013. okt. 15. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Jónak nézz ki, mondjuk én azért változtatnék rajta ha van rá lehetőséged.

reggeli

1 szelet rozskenyér, 1db főtt tojás, sonak szeletek, zöldség

tízórai alma

ebéd amit vacsorára ennél

rizst, főtt krumpli is ehetsz nyugodtan fele rizs vagy főtt krumpli a tányéron, másik fele pedig zöldség ehhez kéne valamilyen hús vagy hal vagy ha nincs főzz hozzá tojást

főzeléknek is mehet feltéthez a tojás ha rántott sajt avgy párizsi-szóval ilyenek vannak(magamból indulok ki, én is életmódott váltottam 19 vagyok, szüleim meg hát fogalmazzunk úgy, hogy nem nagyon érdekli őket.

uzsonna túró

vacsora pl zöldséges rántotta, tükörtojás, főtt tojás, tonhal konzerv, ilyesmi ételek

én szoktam még készíteni: darálthúsból, zöldségekből fasírtot, amit kisütök teflonba-ez még a szendvicsbe is mehet, vagy akár út közben is meglehet enni,

lecsó

főzelékek főtt tojással

zöldséges pulykapörkölt rizzsel

hentestokány rizzsel-itt a rizzsel lehet játszani pl zöldséges rizs, gombás-rizotto stb

hagymás krumpli sertés szelettel, savanyú

hagymás resztelt máj rizzsel, uborka

paradicsomos húsgombóc

tojásleves, zöldséglevesek

pulykagulyás leves nokedli nélkül

főtt hús almakompóttal-ez cukor nélkül

darálthússal-pulyka-töltött káposzta

rakott ételek

2013. okt. 15. 21:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Ebédre nem tudom azt enni amit vacsorára eszek mert egész nap úton vagyok,edzésre megyek,a barátommal vagyok stb. és csak este van lehetőségem főtt ételt enni. De köszi a válaszod!
2013. okt. 15. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!