Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 3 hét koplalás miatt elmaradha...

3 hét koplalás miatt elmaradhatott a menstruációm?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 3 hétben így nézett ki az étkezésem: Vasárnaptól szerdáig, szóval 4 napig nem ettem egyáltalán semmit, hétvégén aztán bezabáltam, olyan sokat, hogy majdnem hánytam is tőle.

A menstruációm most már egy hetes késésben van, lehetséges hogy ezért? Mert hallottam olyanról, hogy az anorexiásoknak egy idő után, ha a testzsír-százalékuk már nagyon alacsony, akkor elmaradhat a menstruáció, de én kb 67 kg vagyok, szóval ez nálam nem lehet..meg amúgy is csak 3 hétig csináltam ezt, és ráadásul nem is végig, mert hétvégente ugye ettem jó sokat.

Már 7 éve menstruálok, szóval arra se lehet fogni, hogy még nem állt be a rendszeresség.

Eddig nem szokott ilyen lenni, hogy ennyit késne.. Mitől lehet akkor?

20/L

2013. szept. 29. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de a menstruáció nemcsak alacsony testzsírszázaléknál maradhat ki, hanem a testet ért erős sokknál is. A koplalás könnyen lehet az. Tipikusan a hajótörött nőknél kimarad a menses.
2013. szept. 29. 19:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem több, mint egy éve nincs menstruációm, pedig messze nem koplaltam/koplalok ennyire, mint te.

Sőt, én szerintem egyáltalán nem is koplalok.

Szóval igen, szerintem simán lehet ettől az őrültségtől, amit csinálsz!

2013. szept. 29. 19:42
 3/5 anonim válasza:

Igen. Simán lehet a fogyózástól, ha nem egészségesen csinálja valaki. Én se fogyóztam valami egészségesen eleinte és eléggé eltolódott a mensesem, de megjött.

Egyébként szerintem nem csak az alacsony testzsír%nál marad el a menses, hanem a nagyon magasnál is. Egy barátnőm 100 kg közelében volt és félévente jött meg neki.

2013. szept. 29. 19:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsó, 100 kilós mert hormonzavaros, nincs normál ciklusa, mert hormonzavaros.
2013. szept. 29. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Koplalástól kimaradhat a menstruáció. Én két hónapon keresztül ettem 1300-1400 kalória között úgy, hogy minden nap 1 órát edzettem, és fél évig nem volt menstruációm. Azóta rájöttem, hogy hülye voltam, és nem így kellett volna csinálni, úgyhogy most már ügyesebben csinálom és minden rendben van, rendszeres a menstruációm.
2013. szept. 30. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!