Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Leszoktattam a szervezetem a...

Leszoktattam a szervezetem a 18 óra utáni evésről. Le tudna "szokni" a két evés közti nem evésről is? (Pótcselekvés)

Figyelt kérdés

Mindenek előtt: Tudom, hogy hülyeség volt a 6 utáni nem evés bevezetése, de 2 hét alatt rászoktam és már egyáltalán nem vagyok éhes reggelig.

Viszont. Napi 5x eszek és gyakran pótcselekvésként a 2 étkezést között is neki állok valamit csinálni, csak hogy a feladatomat ne kelljen.

Tehát pl. reggelizek 7-kor és valamit csinálnom kellene és így működök: "Ó, hát eszek/ iszok még egy kis valamit aztán neki állok"

Ilyenkor jön a kapucsínó, alma, igazából bármi. Elmajszolgatok dolgokat, csak dolgozni ne kelljen...

Szóval ha szabnék magamnak egy határt, hogy reggel van 15 percem enni és 10-ig semmi, majd 10-kor is van 15 percem enni és délig semmi, akkor meg tudná ezt is szokni a szervezetem?

Ha valami miatt ideges vagyok (munka/feladat/tanulás) akkor úgy érzem, hogy éhes vagyok. Valahogy ez kialakult.

2013. szept. 23. 11:37
 1/7 A kérdező kommentje:

pl. Ebédelek és eldöntöm, hogy utána dolgozok, akkor nem számít, hogy mennyit ettem, ugyan úgy érzem az éhséget, mintha régen ettem volna.

Most 175/65 kg vagyok és 25 éves nő.

2013. szept. 23. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én is írhattam volna! :)

Szerintem a probléma gyökerét kellene megoldani, vagyis a halogatást leküzdeni. Én ilyenkor arra gondolok, hogy mennyivel jobb lesz túlleni azon a munkán. Milyen megkönnyebbülés lesz.

2013. szept. 23. 11:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nézem az órát, és nem állok fel addig, míg az adott idő le nem telik. Vigyázok arra, hogy max. 3 óránként egyek. Csak oda kell figyelni, ennyi az egész. Ha mégis érzed a kényszert, akkor igyál ilyenkor egy pohár vizet, vagy tegyél magad mellé egy nagy pohár ízesítetlen teát és abba kortyolj bele. És ezt is meg lehet szokni, persze.
2013. szept. 23. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Én általában naponta egyszer eszem, este és akkor sokat. Persze NORMÁLIS ételt, nem kenyeret, meg cukros dolgokat és akkor tényleg nem leszel éhes. Több mint egy éve csinálom. Fokozatosan áltam át erre, először a reggelit hagytam el, akkor úgyse voltam éhes, utána az ebédet is.
2013. szept. 25. 10:24
 5/7 A kérdező kommentje:
És eleinte sem voltál éhes délbe, délután? Mára pedig már egyáltalán nem korog a hasad napközben?
2013. szept. 25. 11:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első két hétben délután néha éhes voltam, de ez se volt olyan éhség, ami zavart volna bármiben.

Már előtte leszoktam a kenyér és cukorfogyasztásról, ez sokban segített, mert nem ingadozott a vércukrom.

2013. szept. 25. 12:16
 7/7 anonim válasza:
A napi egyszeri evés hülyeség. Ezzel csak raktározni fog a szervezeted. Ne hogy kövesd. Nem olyan nagy baj ha eszel az étkezések között de max 2x és valami gyümölcsöt vagy zöldséget. Rengeteg benne a vitamin és kevés a kalória.
2013. szept. 26. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!