Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fenn áll e az anorexia?

Fenn áll e az anorexia?

Figyelt kérdés
vajon lehet ugy anorexiás egy lány h van betegségtudata,mégpedig amiatt.mert rettetően sokat olvasott az anorexiáról,de am ezt semmilyen orvos nem erősítette meg
2009. nov. 3. 23:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
27%

Én anorexiás vagyok, könnyű beleesni...

173 cm, 50 kg. :S

Nem eszek, mert bűntudatom lenne. :|

2009. nov. 3. 23:42
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
Ha kórosan sovány, és ezt mondják is neki, mert maga nem úgy látja. Valamint nem kívánja az ételt, ill. nem akar enni, akkor az. Ezt a vele élő családtagjainak látni és tudni kell.
2009. nov. 3. 23:57
 3/16 anonim válasza:
100%

Ha az orvosok nem találják úgy, akkor kétlem.

Vagy már jó úton halad affelé, de nem lépte át a küszöböt.

2009. nov. 4. 00:01
 4/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2009. nov. 4. 00:12
 5/16 A kérdező kommentje:
első válaszoló hány éves vagy?és hány éve küzdesz anorexiával?
2009. nov. 4. 00:13
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Mostanság elég sokan képzelik hogy anorexiások pedig nem is azok, csak vékonyak és nincs nagy étvágyuk. Ha orvos szerint semmi gond akkor semmi gond.
2009. nov. 4. 02:30
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az anorexia egyik jele, hogy valaki akkor is szekrény méretűnek gondolja magát, amikor már 40 kiló. és nekik nincs betegségtudatuk. egyszerűen nem lehet nekik elmagyarázni, hogy betegek. ha aggódsz, hogy van-e baj vagy nincs, nyugodtan menj pszichológushoz, ő szakember, vagy a háziorvoshoz, ő tudja, hova irányítson tovább. még az elején el kell csípni, ha esetleg hajlamod van anorexiára
2009. nov. 4. 05:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg előfordulhat.

Persze az igaz, hogy aki "csak" nagyon vékony, az nem feltétlen anorexiás.

De gondoljunk bele, nem véletlenül kezdett el pont ilyen témában olvasgatni. Én pl. anno sok évvel ezelőtt ugyanígy "diagnosztizáltam" magamnak a bulimiát ( aztán később több orvos is megerősítette a véleményem ).

Tehát nem mondom konkrétan sem azt, h. igen, sem azt, hogy nem, ehhez ismerni kellene a kérdező kórtörténetét, csupán annyit, hogy igenis előfordulhat és noha nagyon ritka, de anorexiásoknál is előfordulhat betegségtudat.

Sok sikert az önelfogadáshoz és szeresd magad!

2009. nov. 4. 08:13
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább hipochondria.
2009. nov. 4. 08:35
 10/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!!:)
2009. nov. 4. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!