Azthiszem kezd kialakulni nálam valamiféle evészavar. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Soha nem voltam megelégedve az alakommal. Igaz, mindig mondták hogy nem kellene fogynom meg hogy így is jó alakom van mégis mindig zavart a combom és a fenekem főleg. Idén január-február fele elkezdtem kevesebbet enni és minden nap mozogni. Ilyenkor még annyira nem vettem komolyan, próbáltam egészségesebben enni, de megettem mindent amit kívántam, max kevesebbet. De azóta egyre komolyabban veszem, számolom a kalóriákat, régebben napi 1000-ret ettem, de már beláttam hogy ez tényleg kevés, megnöveltem 1300-ra, mivel alapjáraton 1400-at égetek el. Emellet legalább 6szor mozgok a héten, legtöbbször 1 órát, és már akkor is bűntudatom van, ha csak 40 percet sikerül. Egyre többször forog a gondolatom a kaja körül, minden napra megtervezem hogy hánykor és mit eszek és hogy az hány kalória lesz. Ha itthon van esetleg sütemény akkor annak nagyon nehezen állok ellen és ha eszek belőle, bűntudatom lesz. Sokat változott a testem, annak ellenére hogy nem fogytam nagyon sokat kilóban, inkább csak látszik rajtam a mozgás eredménye mert izmosabb lettem (sok fehérjét eszek) és mostmár fogyni nem is nagyon szeretnék csak tovább izmosodni de mégis minden kajálásnál arra gondolok hogy ettől most hízni fogok és mindig amikor meglátok egy embert pl csokit enni, arra gondolok hogy mennyi kalória lehet benne meg hogy olyat nekem nem szabad ennem mert el fogok hízni. És minden nap tudnom kell mi lesz itthon másnap ez ebéd hogy fel tudjam magam készíteni lelkiekben hogy abból csak keveset ehetek ha egészségtelen. Tudom hogy nem vagyok kövér egyáltalán, sőt inkább vékony vagyok, szóval ezekre nem lenne szükségem de mégis félek hogy elhízok. Mit csináljak hogy ne legyen a kajálás ekkora félelem számomra? Normális akarok megint lenni és nem ezen gondolkodni egész nap :(2013. szept. 6. 15:55
1/5 anonim válasza:
Találj egy fiút, menj el dolgozni, stb. Ha semmi nem segít fordulj orvoshoz!
2/5 A kérdező kommentje:
van barátom.
2013. szept. 6. 16:08
3/5 anonim válasza:
Ahogy végigolvastam, totál magamra ismertem:D Már én is rájöttem, hogy változtatni kellene ezen a felfogáson, de nem megy. Pedig a súlyom az pont jó, de sajnos hamar lehet hízni is..Imádom az édességeket is, de ha mondjuk úgy alakul, hogy megeszek egy jégkrémet, azonnal gondolkodok, hogy hány kalóriával is eszek többet, meg mennyivel mozogjak többet, hogy ne hízzak tőle..
4/5 anonim válasza:
Szóval egyedül nem vagy, de nem tudom a megoldást..:/
5/5 anonim válasza:
"van barátom."
Azt akartam írni - ha nem sikerült volna magam kellőképp érthetően kifejeznem -, hogy foglald el magad értelmes dolgokkal, amik számítanak, az el fogja terelni a gondolataid. Ha ez nem sikerül, akkor fordulj orvoshoz, a betegséged neve: orthorexia nervosa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!