Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyhatnák le végre?...

Hogyan fogyhatnák le végre? étkezés+sport

Figyelt kérdés

Nem bírom ezeket a koplaló diétákat.

Szeretnék mozogni is, de elég rosszak az ízületeim (gondolom eltunyultak és a plusz kilók is terhelik).

Milyen étkezés és sport lenne az, amivel karácsonyra már nem képzelném magam az asztalra citrommal a számban?

164cm/74kg

2013. szept. 6. 11:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Sok sok fehérje és kevés szénhidrát. Mellé mehet a séta. napi 1-2óra
2013. szept. 6. 11:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Húst-hússal gondolsz? Ne érts félre szeretem a húsit és szeretnék is fogyni, de az nem terheli meg nagyon a szervezett? Savasít és nehezen emészthető. Legalább is így tudom.
2013. szept. 6. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:

A koplalós diéták hülyeségek. Egészségtelen, tönkreteszi a szervezetet és a végén csak hízol tőle.

Első körben szerintem elég az étkezésen változtatni. Kezdd el számolni a kalóriákat, egyél kevesebb szénhidrátot, több fehérjét. Ez nem azt jelenti, hogy húst hússal, mert nem minden hús "egészséges". Főbb fehérje forrásként a csirkemellet, a halat, a soványtúrót ajánlom. (A húsokat ha lehet, akkor ne olajban süsd, inkább párolva készítsd el. Zöldségkörettel nagyon finom. :) ) Szénhidrátokból pedig minőségit vigyél be, pl.: zöldségek (párolva vagy salátaként) és gyümölcsök. De a gyümölcsöknél figyelni kell, mert cukrosak, és van ami nem ajánlott a fogyókúra alatt (pl. banán).

Én ezen az oldalon vezetem a kalória bevitelem: [link]

Nagyon hasznos oldal, nekem sokat segített.

Sport: be kell járatni az ízületeidet. Egyelőre szerintem sétálj, vagy lehetőség szerint kirándulj. Ha lement pár kiló, és úgy érzed, már nincs akkora terhelés az ízületeiden, akkor kezdj el futni, tornázni.

De jobb lenne, ha előtte egy orvossal is beszélnél, mivel túlsúly miatt túlterhelt ízületekben lehetnek sérülések, kopások. Nem biztos, hogy ajánlott a sport.

2013. szept. 6. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:

"De jobb lenne, ha előtte egy orvossal is beszélnél, mivel túlsúly miatt túlterhelt ízületekben lehetnek sérülések, kopások. Nem biztos, hogy ajánlott a sport."

Megoldás: úszás

2013. szept. 6. 14:45
 5/5 Julie S ***** válasza:

Próbáld ki esetleg a paleolit étrendet (olyan verzióban, hogy több fehérje+zsír és kevesebb szénhidrát). Számolgatni nem kell benne és koplalni sem, csak megváltoztatni az étkezési szokásokat.

Az ízületeidet kíméld, amíg fájnak. Nem feltétlenül használ nekik, ha erőlteted őket. Az úszás viszont hasznos lehet ilyen esetben is.

2013. szept. 6. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!