Hogyan szoktattátok hozzá a szervezeteteket, hogy elég legyen a könnyebb ennivaló? Pl. tízóraira egy gyümölcs vagy joghurt stb.
Nem szoktattam hozzá. Inkább a zsíroshoz szokott hozzá. Régebben sosem ettem 80% zsírtartalmú ételt (kalóriaszázalék), de fogyókúrás (plusz jóllakási) célzattal most már előfordul (nem sűrűn, elég nekem a 60-65% is, zöldségételnél pedig jóval kevesebb).
A keményítődús ételek elhagyásával kezdettől kevesebbet eszem, mint régen, de ahogy telnek a hónapok és egyre elszántabb vagyok, plusz megszoktam az új étrendemet, még könnyebben jóllakom. Bár ez változó, vannak extra szolid és éhes napjaim, nem vagyok gép.
Azt tapasztaltam, sokmindent meg lehet szokni. Az extra kevés evést speciel normális embernek nem, de az nem is célom.
Nem szoktattam hozzá, mert nem elég a "könnyebb" ennivaló, amennyiben egy gyümölcsre vagy egy joghurtra gondolsz ilyenkor.
Tápanyagokban gazdag (ám de fölös energiában szegény) ételeket kell enni.
Gyakorlatilag a minél kevésbé feldolgozott ételek azok, melyek tápanyagokban gazdagok és fölös energiában szegényebbek.
Pl. zöldségek, gyümölcsök, húsok, tojás, stb.
Ellentétben pl. a gyümölcsjoghurttal, felvágottakkal, ízesített sajtokkal, stb., amelyek a szerény tápanyagtartalom mellett sok fölösleges dolgot is tartalmaznak (pl. cukor, zsiradékok, adalékanyagok, stb.).
Vagy pl. az édességek, csokik, chipsek, rágcsák, alkoholos italok, stb. gyakorlatilag semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmaznak, ellenben rengeteg kalóriát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!