Mennyi lenne az ideális testsúlyom?
Adatok: 14 éves lány 155 cm 60 kg
Csak így kb?
Azért fontos az életkort figyelembe venni, mert még 25 éves korig nő az ember. Ha már nem lenne növésben, akkor jöhet a diéta is, de most még nem.
Volt egy osztálytársnőm általános iskolában, aki duci kislány volt mindig, viszont a szülei magasak voltak. Aztán jött az a kor, amikor hirtelen elkezdett megnyúlni, és a túlsúlya mint ha a semmibe ment volna, nem fogyókúrázott, csak a magassága kompenzálta a súlytöbbletet. Ez nála 14 éves korától indult meg, most 25 éves kb. és egy nagyon csinos nő, a teste felvette a szülei magasságát. Lehet, hogy a kérdezőnél is ez lesz, látatlanban nem szabad fogyókúrára biztatni, ha nem tudjuk, sportol-e, milyen a csontozata, vagy hogy a családja milyen magas emberekből áll.
szia!
én is 14 éves vagyok, 155 centi és 58 kg..sokat panaszkodom a súlyom miatt, de azt mondják nem vagyok kövér. én mégis úgy érzem h fogynom kéne.. lehet h nem sokat, de kb 5 kilót. akkor szerintem jol érezném magam. sokan azt is mondták h nem jo ilyen fiatalon diétázni, inkább sportoljak...
egyébkéntt az ideális testsúly, a BMI (bioritmus) szerint kb 50-55 között van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!