Ajánlanátok oldalakat, vagy ti tudtok jó módszert? Fogyókúrába kezdek, de nem tudom, hogyan!
169 cm vagyok és 80-82 kg, 21 éves lány.
Eddig nem nagyon mozogtam, most viszont elkezdenék valamit. Futást (a nagy melleim miatt) és drága sportot nem szeretnék, kérdés, mi marad? Otthoni torna elég? Vagy milyen más lehetőségeim vannak még?
Az étkezésemmel nem tudom, mit kéne tennem. Nincs pénzem csirkére és halra minden héten, általában abból eszek, ami itthon van, nincs másra lehetőségem. Így hogy lehet diétásan enni? Két liter vizet iszok kb. naponta, az rendben van?
Van esetleg valami megbízható oldal, ahol tudok olvasni erről? Nézegettem már párat, de mindenhol mást írnak, és már tanácstalan vagyok.
És még egy kérdés: mennyi idő alatt számítsak eredményre?
Minden reggel éhgyomorra egy óra egyenletes tempójú aerob (a pulzusszám valamivel 130 alatt van) edzés kell. Ez lehet tempós gyaloglás, biciklizés, vagy ha konditerembe csinálod akkor ellipszis-tréner, taposógép stb.
A legegyszerűbb a tempós gyaloglás, de nagyon fontos, hogy azonos tempóban, megszakítás nélkül csináld egy órán keresztül.
Ezenkívül kell heti három teljes testes súlyzós edzés, hogy stimuláld az izmaidat és ne azt akarja a szervezeted lebontani, hanem csak a zsírt.
Így néz ki egy teljes testes edzés;
Comb/fenék: 3X10 Guggolás
Törzs: 3X10 Felhúzás
Hát: 3x10 Húzódzkodás vagy csigán lehúzás mellhez
Mell: 3X10 Fekvenyomás
Váll: 3X10 Vállból nyomás
Vádli: 3X20 Vádlizás
Has: 3Xamennyi megy: hasprés
Karra (főleg lányoknak) nem kell külön edzeni, mert kap a tricepszed a nyomásoknál, a bicepszed meg a húzódzkodásnál/lehúzásnál.
Ha jó feneket akarsz, akkor kitörést még beilleszthetsz a programba.
Tehát ez mehet heti három délután.
Na ennyit a mozgásról.
Az étkezéseddel azt kéne tenned, hogy utánaolvasol a paleolit táplálkozásnak, és annak az alapelveit, a körülményekhez képest a legteljesebb módon betartod.
Semmi kenyér, péksütemény, tészta, burgonya, cukor
Sok: Hús, hal, tojás, zöldség, gyümölcs.
De mivel fogyni akarsz gyümölcs se kell túl sok, inkább csak hús meg zöldség.
(A hús nagyon fontos, ha nem az izmaidat akarod lefogyasztani a hájad alól, hanem csakis a zsírt)
Tejsavó-fehérjét is ihatsz edzés után!
A két liter víz az okés, bár ebben a melegben lehet az három is. Igyál sok zöld teát!
Megbízható oldalakat te csak ne olvasgassál, mert nem értesz ehhez a témához, és el se tudnád dönteni, hogy mi hiteles és mi nem! Akkor miért hinnél pont nekem?
Hát azért mert én itt leírtam egy klisét, ami kivétel nélkül mindenkinél működik, neked meg, mivel laikus vagy a legegyszerűbb követned egy klisét! Ne böngészgessél, meg kérdezősködjél, hanem tartsd magad a fentiekhez, és biztosan fogyni fogsz!
Egyébként meg kitartást kívánok hozzá!
Én elég sok okosat (és butaságot is, persze) olvastam itt a gyk-n... Az elég volt ahhoz, hogy némi kutakodás és gondolkodás után elkezdjem alakítani az új életmódomat :) Nem atomfizika ez, vannak logikus és kutatási eredményekkel támogatott dolgok, amiket nehéz meghamisítani (persze, mondani bármit lehet, de akik azt teszik, azoknak jobbára nincsenek megalapozott érveik).
Az otthoni torna teljesen jó, mozgasd meg az egész tested. Én jobbára kézisúlyzózni szoktam, mert azt szeretem, persze bizonyos testtájaknál nem működik, ott azért ráveszem magam egyéb gyakorlatokra is néha, plusz biciklizni is szoktam. Nem kell komoly edzésterv és heti sok óra ahhoz, hogy fitt legyél és megfelelő étkezés mellett segítsd a fogyásod, főleg eleinte nem gond, ha szoidabban indítasz, ha eddig nem edzettél. Persze ez nem jelenti azt, hogy vissza kell fognod magad, ha pl. napi 3 órát akarsz biciklizni, mert az Neked jó. Azzal nehezen edzed túl magad ;)
Étkezésben első körben a szénhidrát mérséklését javaslom, meg amiben kb. mindenki egyetért: sok zöldség, mehet némi gyümölcs és olajos mag, nyugodtan ehetsz lehetőleg jó forrásból származó tojást és húst, a gomba is jó, a bolti adalékolt és mindenfélével tömött vackokat nagy ívben kerüld. Részemről a jóféle érett sajttól sem tiltanálak el ;) Ezek ételek zöme olyan, hogy akár teljesen elhagyhatod, csak legyen, amivel beviszed a szükséges tápanyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!