Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúra mellett hogyan...

Fogyókúra mellett hogyan tartsam meg a fenekem formáját?

Figyelt kérdés
Extrém fogyókúrába kezdtem. Én 163 cm vagyok és jelenleg 57kg. 2 hete kezdtem el 63kg-ról a fogyókúrát. Vegetáriánus vagyok és voltam már terhesség alatt több mint 80 g is. Terhesség előtt az átlagos testsúlyom mindig 50 kg körül volt. Szeretnék egy kicsit mozogni is de nem tudom mivel teszek jót. Ha fenékre edzek akkor a mozgástól nem fog onnan hamarabb eltűnni minden? Nem mondanám izmosnak a fenekemet, de legalább nem volt sosem lapos. Most viszont kezd eltűnni... Ha egy rubint réka popsi formálót végig csinálnék reggel-este akkor azzal sikerülhetne megtartani, vagy csak intenzívebben fogok belőle fogyni?
2013. júl. 25. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:
az izomtól lesz kerek a feneked nem a hájtól. izmos pedig a mozgástól leszel ha normálisan táplálkozol. most épp extrémen pusztítod az izomzatod. károsabb dolgot nem is tehetnél mint amit most csinálsz. az alakodra nézve sem. zsírból heti fél kilót lehet leadni kb úgy hogy mellette az izomzatod megmaradjon. nagyon rosszul csinálod hogy a kilókat nézed ,meg hogy kapkodsz mert azonnal kell az eredmény. fél év alatt edzéssel meg egészséges étrenddel bárki lehet nagyjából formás. de az egyetlen működő módszer ez.
2013. júl. 25. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

nem kell a rubint réka! Ő se a saját videóival csinált feneket magának!

Guggolások meg kitörések kellenek, nagy súllyal!

2013. júl. 25. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Alapvetően ha olyan mozgásformát végzel,amit fogyózás mellé szoktak ajánlani a leggyakrabban(biciklizés,gyors gyaloglás,futás),eleve átmozgatja a fenékizmokat,így formásodsz. Egyébként a guggolással csak óvatosan,én anno szétcsesztem vele rendesen a térdem. A lépcsőzés nekem jobban bevált.:)

Meg idővel ha többet leadsz,a test arányaihoz képest a kisebb fenék ugyanolyan formásnak fog tűnni,nem kell emiatt aggódni ennyit.:) tornázni tornázhatsz,de nem törvényszerű,ami neked szimpatikusabb. Edzés közben úgy is érezni fogod,hogy melyik izomcsoport kapja a legnagyobb terhelést,szóval rá tudsz jönni,mi a jó neked és hogy azt hogy csináld:) Sok sikert!

2013. júl. 25. 12:59
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

Akkor bénán guggoltál! A guggolás teljesen természetes mozgásforma, amikor kikelsz reggel az ágyból, akkor is egy guggolást hajtasz végre!

GUGGOLÁS és KITÖRÉS nagy súllyal, ezzel lesz szép kerek feneked!

2013. júl. 25. 13:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagy súllyal egy fenét! Az könnyen méhsüllyedést eredményezhet!

Saját testsúllyal bőven megteszi!

2013. júl. 25. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Aztán mennyit csináljon saját testsúllyal? 5x100-at? Kardió edzésnek biztos jó lesz! De nemhogy formás nem lesz tőle a feneke, pont fordítva! még össze is csoffad szegénynek!

Súllyal kell csinálni a guggolásokat meg kitöréseket!

2013. júl. 25. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
50%

Nagy súly alatt azt értjük, hogy amivel meg a kb 8-12 ismétlés neki. Mindegy, hogy ez számszerűleg mennyi. A lényeg, hogy legyenek terhelve azok az izmok, mert csak úgy fejlődnek.

Az ilyen videós lötyiket én sem ajánlom.

Egy adott gyakorlattól pedig nem fogsz fogyni, pláne nem a gyakorlat helyén. Nincs helyi zsírégetés, nem tudsz hatni a zsírleadás helyére, és az izommunka nem érdekli a zsírt.

2013. júl. 25. 15:05
 8/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat. méhsüllyedés... nem tudom ez milyen élettani hatással jár, de amennyiben a továbbiakban ,,csupán" meddőséget okozna számomra nem jelentene traumát már.(100%ig nem szeretnék újra teherbe esni)

Az hasznos infó, hogy nincs helyi zsírégetés. Furcsa, mert ugye minden torna cd blokkokra van osztva és azt ígéri, hogy ettől itt és itt attól meg itt és ott csinosodik a test. Valójában a derekamon és a hasamon lévő párnáktól szeretnék megszabadulni.

Azért extrém a fogyókúrám, mert mivel vegetáriánus vagyok így képtelen vagyok az ,,egészséges" életmód ételeit betartani ami kb sali + sovány hús... Tehát én csak zöldségeket eszek nyersen és ennyi. Amiket eddig ettem: rántottsajt, sültkrumpli, krumplis rántotta,3sajtos pizza, sajtkrémes(zöldfűszeres) tészta, hús nélküli spagetti.... tehát gyakorlatilag tészta, krumpli, tojás és sajt.

Extra édesszájú vagyok és nem bírom megenni a gyümölcsöket se. Én pl az almát is cukorral ettem. Számomra nagyon savanyú a barack is ahogyan a többi gyümölcs. Zöldségből nyersen eddig is sokat ettem, de van jó néhány amit nem szeretek. A spenótot pedig egyszerűen képtelen vagyok magamba tömi, mert visszajön. Így annyi marad, hogy szedek továbbra is napi vitamint (mindig is szedtem)és csak a nyers zöldségeket eszem. A főzelékeket szeretem (liszttel sűrítve köhömm...)Édességet abszolút nem eszek. Inni édesítőszeres löttyöket iszok amik csökkentett kalóriával rendelkeznek, mert hiába iszok vizet szomjasnak érzem magam tőle illetve csak 1-2 kortyot bírok meginni.

Emiatt a furcsa táplálkozási problémáim miatt nálam maximálisan kiestek a diétás receptek. Természetesen a gyermekemet normálisan etetem és nem hagyom, hogy ne egyen húst, vagy egészségtelen ételeket. Nem tudom ez nálam hogyan alakult ki de nem szeretném, ha ő ennyit szenvedne a későbbi esetleges rossz táplálkozási szokásokkal ahogyan én.

Néhány éve még erős dohányos voltam és sokszor munka mellett csak cigiztem és ha éhes voltam megettem 1 csokit + csipszet. Évekig 48 kg volt az átlag súlyom és semmi normálisat nem ettem csak édesség plusz csipsz. Mozogni sose mozogtam normálisan, de terhességemig szuper alakom volt. Nem azért nem ettem rendesen, mert fogyókúráztam volna, hanem mert nem volt rá időm. Éveken keresztül ment ez így...

2013. júl. 26. 22:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha megedzel egy adott izmot akkor valóban az az izom fog formásodni, helyileg. De az izom fölött ott a zsír, akik abból szeretnének leadni azokon helyileg nem segít. A legtöbb dolog a fogyás alakformálás témában ilyen félreértésekből adódik, a laikusok általában rosszul logikázzák ki a dolgokat mert a testünk sokkal összetettebb mint gondolnák.

Egyébként én azt nem értem a vegetarianizmus hogyan alakul ki, csak nehezíted vele a dolgod. De mindegy is, egyél tojást, sajtot, hüvelyeseket, kukoricát, zabpelyhet. A növényekben nem teljes értékű fehérje van, de ha változatosan eszed őket akkor mindent beviszel ami a teljes értékűben egyben megvan.

Ne koplalj, ne egyél 1000 kalóriánál kevesebbet mert akkor még a magas fehérjebevitel sem óv meg az anyagcsere belassulástól és a jojótól. Ha sokkal kevesebbet eszel mint ami kéne, annak kétféle vége lehet, vagy tönkretesz hosszútávon ,vagy abbahagyod és visszaszeded rövidtávon.

A kalóriát legcélszerűbb olajos magvakkal ,lenmag olajjal megdobni, és én fehérje turmixot is tuti vennék a helyedben, a szója-tejsavó kombinációk minőségileg és árban is tűrhetőek. És a fehérje egyébként jó édességnek :)

2013. júl. 26. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!