Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás szülés után? Bőrkérdés?!

Fogyás szülés után? Bőrkérdés?!

Figyelt kérdés
Szülés után szeretném formába hozni magam, torna, diéta, de semmi drasztikus. Viszont a bőröm a hasamon lazább lett, amit most még kitölt az alatta lévő zsírréteg, de az a félelmem, hogy borzasztó lógó bőr marad a hasam helyén. Mit tehetnék, hogy ne romoljon a helyzet? Igazából a csípőmön, combomon vannak a problémásabb területek, de mindig hasról fogytam először, az lett totál lapos, tehát ez nagyon időszerű kérdés.

2013. júl. 24. 10:11
1 2
 1/13 anonim válasza:
0%
Én 70 kilósan szültem a másfél méteremmel...nagyon nem érdekelt hogy felszedtem 20 kilót!És leadtam akaratomon kívül mert mára 50 kiló vagyok,semmit nem csináltam és eltűntek a csíkok..feszesebb vagyok mint azelőtt:) pedig semmit sem tettem érte!Agyban dől el minden.......
2013. júl. 26. 00:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted? Gondoljam azt, hogy eltűnik a megereszkedett bőr a hasamról és volt nincs?! :)
2013. júl. 26. 10:06
 3/13 anonim válasza:

Szia! Én is ezzel küzdök. Persze, amikor az első gyereket vártam nem volt gond. Bementem a kórházba kb. 70 kilósan és kész kijöttem 60 kilósan semmi narancsbőr, lógós has és a többi. Azért most így a harmadik gyerek után, közel 40-hez elég nehéz. Ez a koncentrálás eddig nem jutott eszembe. :) (bocs az off- ért, de vicces volt az 1. hozzászóló)

Amit én csinálok:

1. táplálkozás. Nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszel. Én a finom lisztet és a cukrot kihagytam a táplálkozásomból. Először gondoltam, hogy ez baromság, de egy ismerősöm (120 kg, ffi, 38 év) kb. fél év alatt 20kg-ot fogyott úgy, hogy teljesen elhagyta a finom, fehér búzalisztet és a cukrot. Helyette teljes kiőrlésű liszt, nyírfacukor, méz. (édesítő szarok nem jók, se cukorpótló) Nagyon meg kell nézni, hogy milyen tk. kiőrlésű terméket veszel, mert sok minden fehér lisztből van és csak malátával színezik. Jó azért nagyobb ünnepeken ezt a pontot kihagyom (pl.: a tesóm esküvője, karácsony, szülinap) de ekkor sem eszem magam túl.

2. Nekem nagyon bevált, a kalóriaszámlálás. www.kalóriabázis.hu

itt vezetheted, hogy mennyit eszel. Korodnak nemednek megfelelően kiszámít mindent. Szerintem nagyon jó, mert én pl. kevés fehérjét ettem. Erre nem is gondoltam, mert egyébként nagyon szeretem a húst.

3. Mozgás

Valami mozgás kell. A súlyod alakulását kb. 70 % ban adja ki a táplálkozás és 30% a mozgás. Tehát válassz ki magadnak valamit. Amihez kedved van és élvezettel csinálod. No mivel én egy antisport woman vagyok ez elég nehéz volt. Végül spining lett. Ezt nagyon szeretem. Heti egy alkalom fér bele.

4. Extra lehetőség (elég költséges)

Hypoxi tréning. Ezt csinálom most kb. 2 hónapja olyan lapos a hasam, mint a második gyerek után 30 évesen kb. Nem lóg, nem lötyög, no stria :) Bár ez utóbbi nekem nem is volt igen jelentős. Most mindenki elképedve nézi, hogy milyen jól nézek ki közel 40hez és 3 gyerekkel (a legkisebb 3 éves)

Egyébként tényleg minden agyban dől el, mert neked, kell eldönteni, hogy akarsz-e fogyni vagy sem.

2013. júl. 26. 17:09
 4/13 anonim válasza:
0%
Most mit stresszeltek ennyit ezen??Én rohadtul nem akartam fogyni de mégis lefogytam....Mit érdekelt engem,hogy nézek ki!?Nem akartam mégis fogytam....higgyétek el,az se jó,ha csontvázak vagytok!Komolyan...!
2013. júl. 27. 01:34
 5/13 anonim válasza:
100%
Én sem akartam fogyni. Nagyon jól éreztem magam a bőrömben. Mondjuk a bőröm egy kicsit nagy volt, mert a csontommal együtt 82 kg-ot nyomott. De ez sem zavart egyáltalán. Én egy nagyon boldog kiegyensúlyozott embernek éreztem magam. Nem érdekelt mások véleménye meg semmi. Örültem, hogy itthon vagyok a gyerekekkel. Van hová visszamenni melóznom. Jól keresek meg minden. Istenieket főzök a családnak stb. Kb. 10 centivel jártam a föld felett ebben a boldogságban, amikor egyszer hívott a keresztanyám, hogy a keresztapámnak a nagy boldogságában sikerült felhíznia 120kgra, amit persze nem bírt a szíve összeomlóban volt a keringése felment rá további 20l víz nem bír megmozdulni, nem bírja kinyitni a szemét. Rohammentővel kellett elvinni kórházba vinni, hogy elhajtsák róla a vizet (legalább). Végül sikerült megmenteni az életét. De nagyon szigorú diétán van. Viszont a szíve tök erős. Jól bírta a dolgot. No ekkor brezeltem. Gondolkodás. Testtömeg kalkulkulátor-> a túlsúlyos kategória felső határát súrolom. Még pár kiló és a kórósan elhízott kategóriában leszek. Nagyon sok közeli rokonom kórosan túlsúlyos volt 60-70 éves korában. Ekkor behúztam a kéziféket. Felhívtam egy dietetikus barátnőmet. Adott pár tanácsot, amit próbáltam betartani. Így sikerült megállítani, hogy tovább hízzak. Elhatároztam, hogy lefogyok a normál testsúly felső határáig. Az nálam 65kg. Határidőnek nov. 30-at írtam be. Így eddig 10-12 kg-ot fogytam összesen. Tök jól nézek ki. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben. A kollegáim irigykednek, hogyan nézhetek ki ennyire jól 3 gyerek után közel a 40hez. :) Ismeretlenek max. 30nak néznek és amikor csal a legkisebb gyerek van velem, azt gondolják, hogy fiatal anyuka vagyok első babával. Amikor kiderül az igazság, látom a döbbenetet. A hypoxi óta a hasam szinte eltűnt, mintha leradírozták volna. No lógós mell, no stria, no nagy has. Szóval ezért izgultam. :)
2013. júl. 27. 08:04
 6/13 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es.

Én meg azt nem értem, hogy milyen alapon írsz le ilyet, amikor semmi nem is tudsz, sem a súlyomat, hogy mennyi a feleslegem, sem a motivációmat!

Sosem voltam vékony, teltkarcsú alkat vagyok, és életem egyetlen periódusát leszámítva, még mielőtt a férjemet megismertem volna, mindig is volt súlyfeleslegem. Nagyon hízékony vagyok, és a boldogság pláne nem tett jót a súlyomnak. A terhesség alatt egyébként nem híztam egyáltalán, sőt fogytam, de a szoptatás híztam, hiába figyeltem magamra, nem is értettem.

A lényeg, hogy már 16 hónapos a lányom, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy nagyon pörögtem a témán. De rá kellett, hogy jöjjek, hogy amíg itthon vagyok, sokkal egyszerűbb lenne fogyni, mint majd munka mellett, és igenis van kb 15 kg súlyfeleslegem, és még akkor is a felső határán leszek a normál súlyomnak, de azzal tudom, hogy már nagyon jól érezném magam. És a testemnek is szüksége lenne a változásra, lehet okoskodni, hogy jajj, hiúság, fujj-fujj, de nem!!! Nem egészséges a súlyfelesleg, ennyi.

És igen, azért sem mertem eddig belevágni a dologba, mert a hasam viszont a terebélyes csípőm, combom ellenére mindig szép lapos volt már 1-2 hét diéta és edzés után, és ez mindig boldogsággal töltött el, hogy legalább ez a testrészem mindig szépen alakul, és ez erővel és önbizalommal töltött el, de most, látva, hogy a bőröm sokkal lazább, ki van nyúlva, striáim is vannak, mert terhesen hatalmas volt a pocakom, nagy volt a babám is, ezért félek, hogy még ez az egyetlen hajtóerő sem lesz meg, hogy szép hasam van, alakulnak a dolgok. És ez nagyon elkeserít :(

És az, hogy tetszeni akarok magamnak és a férjemnek, szerintem nem irreális kívánság egy 30 éves, 1 gyerekes nőtől! Ezzel igenis kell foglalkozni, és itt az ideje!

2013. júl. 27. 10:24
 7/13 A kérdező kommentje:

Kedves 3-5. válaszoló!

Neked viszont köszönöm a bíztató szavakat!

A hypoxit már egyszer régebben próbáltam, fogyást akkor egy kúra alatt nem nagyon értem el vele, mert kb annyit fogytam, mint egyébként szoktam attól az étrendtől és edzéstől, amit csináltam korábban, azt viszont nem tudom, hogy a bőrömre milyen hatással volt, mert akkor még nem voltak feszességi problémáim. Lehel, hogy mégiscsak érdemes lenne kipróbálni, hátha most segítene.

A High Care testkezelések viszont nagyon látványosak voltak, egyszer korábban volt lehetőségem 2 kúrát felvenni, de az még drágább, úgyhogy szívem szerintem azt csinálnám, de hát húzós nagyon. Ezért is érdekelt volna, hogy ki hogy "kezelte" ezt a problémát, talán kapok olcsóbb tippeket. :)

2013. júl. 27. 10:36
 8/13 anonim válasza:
Én is a szopizás alatt szedtem fel sikeresen jó pár kilót. :) De nekem egyébként hypoxi nagyon segített a problémás területeken. Sajnos tényleg k. drága. :(
2013. júl. 27. 10:37
 9/13 A kérdező kommentje:

Szétnéztem egy kicsit az aktuális kuponok között, és vettem egy ilyet, hátha jó lesz valamire :)

[link]

Ennyit nem sajnálok egy próbáért :)

2013. júl. 27. 11:15
 10/13 anonim válasza:
Hypoxi mellett nagyon kell vigyázni a szénhidrátra. Mert csak akkor hatásos ha a szénhidrátot nagyon alacsony szinten tartod. Tegnap voltam (sajna az utolsó előtti kezelésen) és egyből betoltam tekerés után 2 db probiotikus natúr, zsírszegény joghurtitalt. Ezt a picikét. No most néztem meg a kalóriabázisban, hogy tök magas a szénhidráttartalma. Amire nem gondoltam. A szénhidrát egyébként hypoxi után be is épül. De már többet nem akarok erre költeni. Elég szkeptikus vagyok a gyors fogyókúrákkal szemben. Annak ellenére, hogy tényleg sokat segített a hypoxi. Inkább az étrendet tartom fontosnak. 80% kaja és 20% mozgás határozza meg véleményem szerint a testömeget. Remélem sikerül, hogy ilyen lapos maradjon a hasam, mint most. Az első válaszomban írtam, hogy kell valami sport sajnos. :)) Én spiningre járok. Ez az egyetlen sport, amit szeretek csinálni. Bár pont a hasra nem igazán hatásos. De fogyigatyában csinálom. Így talán jó. Felülések is szóba jöhetnek. Napi 50-100 db. De sajnos én annyira utálok sportolni, hogy ezt max.1-2 hónapig bírom ki. Pedig tényleg napi 5 perc alatt megvan. :) Futás is jó. De az összes sport közül ezt utálom a legjobban. :))) Szóval válassz valami sportot is.
2013. júl. 27. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!