Hogyan fogyjak le gyorsan? ( többi lent)
Tudom, hülye kérdés, de nagyon kétségbe vagyok esve.
Nagyon bénán kezdtem ezt az évet, ha szabad ilyet mondani. Kétszer volt eltörve a lábam, utána meg volt egy szalagszakadásom, most meg porcleválás van a térdemben, valószínűleg műteni fogják.
Ennek következtében szinte semmit nem mozogtam, enni viszont ettem. A kilók meg nagyon gyorsan felszaladtak. Ráálltam a mérlegre és majdnem rosszul lettem - 103 kg vagyok most. 20-30 kilótól kellene megszabadulnom legalább, de jobban szeretnék 50-től (viszont a 20 kg min. a cél, hogy újra embernek érezzem magam).
Azért kéne gyorsan lefogynom, mert így még munkát sem találok és annyira rossz helyzetben vannak a szüleim, hogy muszáj lenne segítenem nekik.
Most így kb. minden összejött. Nekem kéne "megváltani a világot", de élni sincs kedvem.
Szóval van valami tippetek? :)
Hal, hús, tojás,sok-sok zöldség párolva, grillezve, salátának. Napi 3 liter víz.
Tilos: lisztes, cukros ételek, hüvelyesek, tejtermékek.
Tuti a siker!
nem a tlsulyod miatt nem kapsz munkat, hanem az onsajnalat es onbizalomhiany miatt...hacsak nem alsonemu modell szeretnel lenni
kezdj el sportolni, valts eletmodot!
Utolsó - nem értem, hogy ebben mi az önsajnálat. De nem is fontos...
Az én esetemben eddig mindig a csinosabb, vékonyabb kapta meg az állást, még akkor is, ha nálam alacsonyabb képzettséggel rendelkezett. Egyébként 21 éves vagyok, pályakezdő...Már lassan három hónapja, hogy munkát keresek.
Kaptam egy privátot, amiben rátapintottak a lényegre.
Ugye mivel nincs pénz, ezért nincs lehetőségünk jó minőségű kaját venni. Kenyér meg tej mindig van, mert az alap, de ugye pont azokat kéne kiiktatni. Olvastam egy csomót erről, csak azt nem mondja meg senki, hogy ha nincs rá pénz, akkor mi legyen.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy csak tej meg kenyér van, hanem azt, hogy fehérliszttel olcsóbb sűríteni a főzeléket, mint teljes kiőrlésűvel, meg a fehér kenyér is olcsóbb, mint a többi (főleg a tesco-s). Süti, csoki meg egyébként sem fér bele a keretbe. Csak nagyon ritkán. :)
Remélem nem bántottam meg senkit a válasszal.
Köszi mindenkinek! :)
"Utolsó - nem értem, hogy ebben mi az önsajnálat." elég baj, ha nem érted
"De nem is fontos..." de igen, fontos, amíg nem érted meg, miért önsajnálat, amit csinálsz, addig ugyanakkora szarban leszel, mint eddig
"Az én esetemben eddig mindig a csinosabb, vékonyabb kapta meg az állást, még akkor is, ha nálam alacsonyabb képzettséggel rendelkezett." nem mondom, hogy mindig a képzettebb kapja meg az állást és hogy tévedsz, mert sajnos nagyon sokszor a cicijei miatt kapja meg valaki az állást, de nem mindig és nem az esetek nagyobb részében...nyilván sokkal profibbak voltak, amikor el kellett magukat adni interjún - ÖNBIZALOM!!! ha nincs, akkor vécét pucolni sem fognak felvenni
"Egyébként 21 éves vagyok, pályakezdő...Már lassan három hónapja, hogy munkát keresek." 3 hónap lószar, akkor sírj, ha 3 éve nem kapsz munkát!
"Kaptam egy privátot, amiben rátapintottak a lényegre.
Ugye mivel nincs pénz, ezért nincs lehetőségünk jó minőségű kaját venni." én 2009-2010 ben havi 20 ezerből főztem két emberre, egyikük 90 kg-os sportoló volt, nem kenyeret meg májkrémet ettünk, hanem normális főtt kaját - azóta nekem senki nem magyarázza meg, hogy kevés pénzből nem lehet normális ételt venni - munkanélküli vagy, ráérsz elmenni gyalog (az fogyaszt is!!!) minden boltba és megvenni az akciós cuccokat, ráérsz zárás előtt menni, hogy a leértékelt húst, pékárút, gyümölcsöt vegyed, amit másnap már nem raknak ki - bár pl a lidl reggel árazza le a húst..
"Kenyér meg tej mindig van, mert az alap" miért lenne alap???? teljesen jól meg lehet lenni nélküle
"de ugye pont azokat kéne kiiktatni." nem feltétlen, ha normális minőséget veszel - tudod, inkább kevesebb, de jobb minőség
"Olvastam egy csomót erről, csak azt nem mondja meg senki, hogy ha nincs rá pénz, akkor mi legyen." nekiállni számolni, nézni az akciókat, az legyen....ha nincs sok pénz, akkor nem rántott húst eszünk, hanem egytálételt pl. rizses, zöldséges hús
"Persze ezzel nem azt mondom, hogy csak tej meg kenyér van, hanem azt, hogy fehérliszttel olcsóbb sűríteni a főzeléket, mint teljes kiőrlésűvel, meg a fehér kenyér is olcsóbb, mint a többi (főleg a tesco-s)." nem a főzeléksűrítéssel van a baj, nem attól a 2 evőkanál fehér liszttől híztál el...nem mellesleg nem kell főzeléket enni, egyél párolt zöldséget, vagy sűrítsd be magával a zöldséggel a főzeléket
1 be kellene látnod, hogy TE tehetsz a saját nyomorodról az esetek 95 %-ban
2 ha már beláttad, tegyél is ellene - kezdj el sportolni - gyaloglás ingyen van, neted is van, vagyis youtube is van, tehát pilates, jóga stb is ingyen van....csak, hogy ne legyen kifogás, hogy nincs pénz sportra ;) + kezd el értékelni önmagad, ha te nem hiszed el, hogy megkaphatsz egy munkát, akkor nem is fogod megkapni!
3 tanulj meg főzni! - igen, tudsz főzni, de nem mindegy hogyan és mit - legyél tisztában az alapanyagok tápanyagtartalmával, mire van szükséged...pl egy adag babfőzelék sokkal táplálóbb kaja, mint 2 szelet májkrémes kenyér - nem mellesleg sokkal olcsóbb, ha azt nézed, milyen az összetétele és mennyi tápértéke
spórolósan kell főzni - nem rántott húst eszünk krumplival, hanem rizses húst vagy tojásos rizst - nem krumplit, hanem rizst, mivel az olcsóbb - nem veszünk tésztát, hanem veszünk tojást és lisztet és csinálunk tésztát...nem párizsit eszünk, hanem főtt tojást...nincs zöldség otthon? hagyma is zöldség - stb
4 tanulj meg vásárolni! - fentebb már írtam, hogy hogyan
5 50 kg nem év eleje óta szaladt fel rád, legalább magadnak ne "hazudj"! - amíg saját magaddal nem vagy őszinte, addig nincs miről beszélni...
6 tanulj, amíg otthon vagy! amellett, hogy hasznos munka szempontjából, növeli az önbizalmad + leköt és addig sem eszel - nyelveket, kötni, dekupázsolni, szakmádban szakirodalmat olvasni stb.
7 olvass! szintén, ha leköt nem fogsz enni és magadat sajnálni + javítja a szókincsedet és a helyesírásodat (ne érts félre nem kritizálom ezeket, mert nincs vele semmi baj, de nagyobb szókincs egy interjún nagyon is látszik, neked önbizalmat ad, az interjúztató meg, ha nem tudatosan, de azt fogja gondolni, hogy egy olvasott, tanulékony emberrel van dolga - ami egyenlő számára azzal, hogy könnyű lesz téged betanítani, hamar beszoksz a munkába)
8 kis inspiráció: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!