Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Minden nap futok és biciklizek...

Minden nap futok és biciklizek. Fogyhatok így?

Figyelt kérdés
Még szoptatom a kisbabámat, ezért egyelőre nem szeretnék agresszív diétába kezdeni, a tejecskéhez muszáj rendesen ennem, viszont szeretném előkészíteni a testem a szoptatás utáni időszakra. 160 centi magas vagyok és 65 kiló. Minden nap kb. 20 percet futok, és 40-60 percet biciklizem dimbes-dombos terepen. Számíthatok fogyásra? Egyelőre az édességeket száműztem a mindennapjaimból, csak ezzel 4 kilótól megszabadultam már. Valakinek valami ötlet?

2013. júl. 5. 00:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha a mozgás miatt nem eszel többet, mint eddig, akkor egy idő után elindul a fogyás. Amúgy hogyan csinálod, hogy egy csecsemő mellett marad időd órákat bringázni, meg futni?
2013. júl. 5. 01:11
 2/12 anonim ***** válasza:
Gondolom van apja is a gyereknek. És nem is órákat bringázik meg fut a kérdező, csak 60-80 percet.
2013. júl. 5. 01:21
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit nevezel rendes evésnek. Az az étkezés, ami mellett nem fogysz, nem szálkás a tested az nem rendes. A tápanyagszegény, értelmetlen élelmiszerek (lásd édességek: elhagytad. Tejtermékek, gabonák ->elhagyásra várnak) okoznak hízást, és nehezítik a fogyást.

Biciklizéstől senki sem fogy, a szervezetnek megvannak a kiegyensúlyozó mechanizmusai. A mozgás veszélyes lenne, ha automatikusan "fogyasztana"! Ilyenről szó sincs, ez csak az interneten kering.. helyi fogyás, fogyasztó edzés.

Valójában akkor fogyunk, ha kevesebb kalóriát eszünk mint elhasználunk /itt sem mindegy a minőségi összetétel/ vagy ha szigorúan jó minőségű táplálékokat fogyasztunk, azaz nem férnek bele a gyorsan felszívódó szénhidrátok, hiszen a kiváltott hormonális hatás miatt a hízásnak teremtenek teret. Így én több zöldségevést ajánlok kenyerek, tészták, rizs-krumpli helyett, több húst/zsírt tejtermékek helyett (tejtermékek káros hatásainak, hízással való összefüggésének nem árt utánaolvasni, mert valahogy nem szokták tudni az emberek, pedig például a cukor hatásairól sokan tudnak)

2013. júl. 5. 07:48
 4/12 A kérdező kommentje:

:D Igen, van apja a gyerekeimnek. (Merthogy két gyerekem van.)Ő szokott rájuk vigyázni míg én kihajtom a lelket is magamból. :)

Nem eszek többet mint eddig, viszont az étrendemben szerepel a tészta és a kenyér is, bár utóbbi viszonylag kevés mennyiségben (hetente 2-3 szelet).

A tejtermékeket nagyon szeretem, azon belül is inkább a sajtok, amikről nehezen mondanék le. Egyszer fehérje diétával fogytam 25 kilót, bár akkor "csak" otthon tornáztam, semmi egyebet nem tettem.

Amúgy muszáj az embernek kicsit kikapcsolni magát a monoton hétköznapokból, a véget nem érő házimunkából és a gyerekzsivajból, különben becsavarodik... Én már éreztem ennek a jeleit, így sürgős változtatás kellett. A mozgás lett az. Az önértékelésem is kezd helyrebillenni, látván hogy minden nap képes vagyok többet teljesíteni. A pihenést is be kéne illeszteni a napjaimba, de sajnos ennek a nyitját még nem találtam meg. 3-5 óra alvással viszont szerintem így is jól nyomom. :)

2013. júl. 5. 13:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja, és a zöldségekkel csak az a baj, hogy a család nem túl vega. Jó lenne az ő étrendjüket is kicsit megreformálni, de ezek húst esznek hússal. Én meg annyira nem.
2013. júl. 5. 13:05
 6/12 anonim ***** válasza:

A húsevés jó (feltételezve hogy a hús amit veszünk az hús), ahogyan a fehérjediétád sem véletlen volt sikeres.

A tejtermékekkel vannak aggályok, tudom hogy mindenki szereti őket, sokan szenvednek is miattuk.. nem feltétlen akadályozza a fogyást, főleg a sajt. Ha nem érzel allergiát, nem lesz csúnya a bőröd a tejfehérjétől akkor sem ajánlott, de hát fogyaszd ha vállalod, tényleg nagyon finomak a jó sajtok. Ennyi engedményt én is teszek időnként, talán nem ettől leszek beteg de az a helyzet hogy én a bőrömön azért látom..

Ami bevált 'fehérjediéta' nem tudom pontosan mi volt, de a fehérje/zsírevés hatékony és kellemes dolog, összhangba kell hozni a zöldségevéssel. Az összhangra nincs pontos ajánlás, kiélheti szabadon mindenki magát sok vagy kevés hússal.

Kenyeret, tésztát enni ma luxus, mert nem igazán élelmiszerek, csak éhezés ellen jók. Ma azért ennél több a cél, mint pusztán túlélni egyik napról a másikra. Viszont sajnos ezek a gabona dolgok közben szép lassan alattomos dolgokat művelnek, a zsírpárnák csak a látszódóak.. Azok is csak a bőr alatt látszódnak, a zsigeri szerveken nem.

2013. júl. 5. 13:34
 7/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, milyen a bőröd amit a fehérjéknek tulajdonítasz? A narancsbőrre gondolsz? Egy kevés narancsbőröm nekem is van, de nem vészes, mindig is volt, és két terhesség kihordása után úgy gondolom még szerencsésnek mondhatom magam. Persze kérdés hogy milyen lesz majd ha egyszer lefogyok, mert nyilván öregedett a testem az évek múltával...

Amit anno csináltam, az nem kifejezetten volt tudatos, illetve csak néhány eleme volt tudatos. Sok tojást ettem, virslit, joghurtot, sajtot, ezeket mind kívántam és úgy éreztem jót tesznek nekem. Emellett amire odafigyeltem, a kenyér mellőzése, é rengeteg ásványvíz fogyasztása. Ha ettem is kenyeret, csak keveset és csak lenmagosat.

2013. júl. 5. 22:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Akkor jó érzéked volt.

Ha tisztában vagy vele hogy 'öregszel', akkor ne add alá, annál inkább figyelj oda magadra :)

Én férfi vagyok, nem lenne jellemző a narancsbőr. Valamint még fiataaal és sportos. Nem, nekem pattanások gyűlnek fel. Vagy a tejfehérje, vagy az inzulinszint emelkedés miatt, nem vészes szerencsére. Annyit nem eszek hogy ekcémám legyen, de az is előjönne több napnyi sajtkóstolgatástól sajnos. Szóval csak az átlagos panaszok, de szerencsére viszonylag enyhék. Ami akut lenne, ha elég tejcukrot ennék akkor halálomon lennék a hasam miatt. Az nálam nem vicc, nagyon oda tudott vágni az emésztésemnek :D

2013. júl. 5. 22:48
 9/12 A kérdező kommentje:

:O Pattanások a fehérje fogyasztástól? Az ekcémáról hallottam hogy az arra érzékenyeknél előhozhatja, de pattikról még nem.

Ha szeretnék kicsit karcsúsodni, illene beillesztenem még legalább heti két tornát is? Komolyan gondolkodom rajta, de sajnos kevesebb az időm mint az energiám.

2013. júl. 6. 00:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Nagyon sok minden kihat a bőrre. Akár a faggyútermelésre, így a pattanásokra. Talán erre inkább a magas inzulinszint, amit ugye nem csak a cukor meg a liszt okoz (amiket nem eszem), hanem a tejtermékek is.

A tejfehérje pedig autoimmun reakciót, az ekcéma ha nem külső eredetű (mikrosérülés -> gomba bejut, irritációt okoz) akkor autoimmun folyamat, és belső eredetű.

Ha szeretnék kicsit karcsúsodni, illene beillesztenem még legalább heti két tornát is?

Edzhetsz többet, ez jó. Erőd akkor lesz, ha

- időben lefekszel, jól alszol.

- eleget eszel. az élethez, erőhöz tápanyagok kellenek! a fogyáshoz nem tápanyaghiány kell, hanem a fölösleges cukor, keményítő elhagyása. ha sok erőt akarsz az edzésekhez ÉS fogyást, akkor elhagyod a gyors szénhidrátokat és sok zöldet, zsiradékot fogyasztasz és igény szerint húst.

- speciális edzések nem fárasztóak, vagy nem vészesen. Egy jóga edzést bírni fogsz még ha a többi napon komoly kardio edzést végzel is, viszont energiával feltölt, segíti az egészséges hormonrendszeri működést, az a célja hogy erősítse a szervek működését, többek között.

Ilyen még a Qigong, illetve az 'Ín-izom-velő torna', 'Sárkánypalota qigong', 'Közép torna'. Az utóbbiak speciálisak, lehet csak Pesten tartják őket (meg Kínában)

Tehát nem feltétlen kell túlhajtanod magad a plusz tornákkal, lehet finomabban is végezni és akár ez hatékonyabb is, segíthet regenerálódni a többi edzésed mellett.

2013. júl. 6. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!