A futás meddig éget szénhidrátot, és zsírt? Hány percig kb?
Végig éget mindkettőt. Izom összetételtől és edzés intenzitástól függ, hogy milyen arányban. Izom összetétel az izomrostok típusát jelenti.
Nem edzés alatt fogysz 'égetsz zsírt' hanem a nap 24 órájának nagyobb részében, ha nem eszel cukrot (vagy a most divatos zabot). Normál működés = zsírégetés + annyi zsír visszatöltődés hogy ne legyél betegesen sovány, csak egészségesen karcsú, szálkás.
Edzést fogyás mellett célszerű úgy csinálni, hogy intenzív legyen, ezért is az intervallumos futás a nyerő a lassú kocogással szemben (meg mert az ízületeket is jobban kíméli!! De nőknek ez sem ajánlott mint rendszeres, elsőszámú edzés)
HIIT tréning után sokkal nagyobb kalóriafelhasználása lesz a szervezetednek még órákon át, ezt tekintheted zsírégetésnek. Jobb hatással van a hormonrendszerre (inzulin érzékenység) mint a laza edzés.
Legalább fél órát kell futnod, hogy a szervezeted a felraktározott zsírt kezdje el égetni, addig a naponta elfogyasztott szénhidrátot használja. A fokozott égetés még futást követően is folytatódik egy ideig. Én mindig futás után közvetlenül vacsoráztam. (futást megelőző 2 órában nem is ajánlott enni)
Alacsony pulzustartományban kell futni, nem a sebesség a fontos, hanem az idő! Én 30 kilót adtam le csak úgy, hogy futni és túrázni kezdtem. Étrendváltoztatás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!