Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg egészségtelen a...

Tényleg egészségtelen a teljes kiőrlésű kenyér/liszt?

Figyelt kérdés

Azt hallottam ,hogy egészségtelen mert hántolatlan és benne van a permetszer. Több orvostól halottam már ezt és azt mondták ,hogy még a fehér liszt is jobb ,mert az hántolt és nem vegyszeres. Igaz ,h nincs benne annyi tápanyag ,de nem is olyan káros. Ennek van igazság alapja?

Láttam több kcal táblázatot ahol több volt a barna kenyér kcal értéke ezek szerint akkor nem is hizlal úgy.

2013. jún. 29. 21:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
64%

Nem érdekel az élelmiszermérgezés, egyszerűen unalmas. Ma a gabonaipar idióta élelmiszerbiztonsági kérdése a gombafertőzés. Hogy én mit láttam közelről és milyen szakemberekkel beszélek, ez legyen meglepetés.

De mint írtam ez idióta kérdés, mert nem a penész a lényeg, hanem az hogy egy értelmetlen növényről van szó, ami beltartalma miatt fogyasztásra alapvetően alkalmatlan, legfeljebb éhínség idején túlélés céljából.. elmegy.

De békeidőben a lakosságnak TILOS lenne gliténnal, lektinekkel, enzimgátlókkal teli tápanyagszegény, sőt tápanyagelvonó keményítőforrást ennie. Mert legyengülnek, megbetegszenek az ilyen élelmiszertől, erre nem kellene élelmiszerként tekinteni. Békeidő van, van rengeteg zöldség, gyümölcs, elérhető áron húsok. Ezeket kell enni, el kell felejteni azt hogy állandóan liszt van. Nincs liszt, a liszt üres kalória, nincs értelme egy olyan fejlett társadalomban, ahol viszonylagos luxus van (alkoholra, cigarettára, plázázásra, mobil telefonra és internetre futja. akkor ne kenyéren tengődjenek mint a háború idején a felmenőink. azóta elvileg kicsit változtak a dolgok)

2013. júl. 1. 08:29
 12/12 A kérdező kommentje:
Ott a pont TaplalkozasHarcmuves! :)
2013. júl. 3. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!