Tényleg egészségtelen a teljes-kiörlésű kenyér?
Az nem én voltam, nekem semmi bajom a bogarakkal :D
Nem, nem egészségtelen. Háború alatt sokkal jobb mint az éhhalál!
De a kakaóporban legalább glutén és egyéb lektinek nincsenek, és bár a szénhidrát tartalma.. nos, kakaóporból nem eszünk meg nagy mennyiséget, de teljes kiőrlésű keménnyel annyi keményítőt megesznek az emberek egy nap, mint ideális esetben 1 hét alatt.
Cserébe a kakaóporban nos.. van ólom :D
Tessék, itt van egy garantáltan működő kenyérrecept:
Hozzávalók:
4 evőkanál olivaolaj
3 dl (300 g) víz
2 teáskanál só
20 g nádcukor
500 g graham liszt
Dr. Oetker élesztőpor
100 g hántolt napraforgómag
Elkészítés:
Méricskélés helyett rá kell tenni a sütőformát a mérlegre, és magában a sütőformában mérni mindent. :)
A kenyérforma aljába a 4 evőkanál olivaolajat a kanálra rácsorgatni, hogy ne ragadjon bele a kanál a végén se.
Erre ráönteni a 3 dl vizet, és beleszórni a 2 teáskanál sót és 20 g nádcukrot
Rá az 500 g graham lisztet, és a tetejére az élesztőport. Fontos, hogy az élesztőpor ne érintkezzék az alul lévő sós vízzel (mert nem kel meg).
Program: 650 grammos teljes kiőrlésű program közepes héjjal. (Trisa kenyérsütőgéppel 3-as program.)
Amikor sípol, 100 g napraforgómagot kell beleszórni.
Sütési idő: 3:35 perc, a végén kivenni és kihűteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!