Hogyan tudnék formásodni, izmosodni?
Utóbbi hónapokban, fogytam pár kilót, igazából azt hittem jól csinálom, de így visszagondolva eléggé koplalás volt az, amit műveltem, pedig mindig betartottam a napi ötszöri étkezést, és nem is éreztem magamat éhesnek. Mindegy, szóval az a lényeg, hogy eléggé elsatnyultam, formátlan vagyok, és ezen természetesen szeretnék változtatni, hogy azért mégis csak nőiesebb legyek valahogy :) Csak azt nem tudom, hogy hogyan, mégis milyen típusú, fajta edzések szükségesek? Szálkásító? Tömegnövelő? Még mindig van rajtam háj, de azért azt a maradék izmomat sem szeretném elveszíteni :) Heti 2-3 alkalommal végzek aerob mozgást, , van ami sokkal izzadósabb, az olyan fél óra, ami kevésbé, az egy órás. Ezen kívül ugyanígy végzek (tehát azt is heti 2-szer 3-szor) olyan fajta mozgást, ami lassabb, lassú zenére, és az a mély izomzatra hat. De szerintem ennyi nem elég. Mik lennének még jók a számomra?
168-170 cm lány vagyok, 57-58 kg körül voltam, most vagyok 51-52 kg körül, 23 éves, ha tényleg úgy gondolod, hogy tudsz segíteni, akkor akár képet is küldök.
Köszönöm a gyors választ! :) Esetleg tudsz mondani, mutatni olyan videót, vagy konkrét gyakorlat leírásokat, amivel végezhetem ezt az erőedzést?
Nem, fogyni már semmiképp sem, így is gondolkoztam azon, hogy talán jobb lenne "visszahízni", de akkor már nem hájat szeretnék, hanem izmot :)
Testépítő és fitnesz oldalakon rengeteg gyakorlatot találsz videóval, leírással együtt. Angolul könnyebb, de van magyar is.
Ez angol:
ez is:
Ez magyar:
Ennél az edzésformánál arra kell figyelni, hogy a terhelés tényleg nagy legyen. Ha egy gyakorlatból egyvégtében legfeljebb 20 (de inkább 10-15) ismétlést tudsz csak végezni, akkor jó a terhelés.
Erősítő-fitnesz edzésből is találsz egy párat a Youtube-on, de a DVD-k (Béres Alexandra például) sem kerülnek sokba.
Két példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!