Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúránál miért kell sok...

Fogyókúránál miért kell sok folyadékot inni? Ezt légyszíves magyarázzátok már el!

Figyelt kérdés
És az a sok folyadék mégis mennyi pl.: 18*cm 90kg-s embernél?:) Bár nekem amúgy is sok folyadékot kell innom a vesekövem miatt. De kíváncsi vagyok ezekre nagyon!:)
2013. jún. 20. 23:47
 1/6 anonim ***** válasza:

A sok folyadék felpörgeti az anyagcserét és segíti az emésztést. Ez azért fontos, különösen amikor fogyókúrázol, mert akkor elkezdesz kevesebbet enni és emiatt lelassulhat az emésztésed.

A másik ok, hogy hidratálja a bőröd. Ez fogyókúránál azért különösen fontos, mert ha nem hidratált, rugalmas a bőröd, akkor megereszkedhet, megráncosodhat. Én már jártam így, nagyon ijesztő volt :D

2013. jún. 21. 00:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem csak fogyókúra során kell sok folyadékot inni. Azontúl is kellene. Ha sok folyadékot iszol nagy mennyiségű kiválasztás történik az erekből a vesecsatornákba. Ez egyrészt tisztítja a vesét, másrészt a bomlott, káros, felesleges anyagokat (gyógyszerek, hormonok, karbamid, sók stb.) képes hosszútávon eltüntetni. Ezzel fenntartva a szervezet dinamikus állandóságát, ami megnyilatkozik a viszonylag állandó pH-ban, a testfolyadékok megfelelő ozmotikus nyomásában. A legfontosabb tehát, hogy fenntartja a homeosztázist a testfolyadék jellemzőinek biztosításával.
2013. jún. 21. 00:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg azért is, mert fogyókúra alatt felszabadul sok régebben lerakott anyag, amit ki kell mosni a szervezetedből, mert nem tesz jót, ha bent marad.
2013. jún. 21. 00:33
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
És mert tudományosan bizonyított tény,hogy az ember éhség érzetét is jelentősen csökkenti az ivás!
2013. jún. 21. 00:39
 5/6 anonim ***** válasza:

#4: Én nem vagyok ember... Soha, de soha nem csökkenti az ivás az éhségérzetemet. Ahogy össze se tévesztem a kettőt (azt is mondják, hogy egyesek képesek rá, fura).

Én eszem, ha éhes vagyok és iszom, ha szomjas - vagy melegem van vagy más miatt kívánok folyadéktartalmú dolgokat :) Ha nem, akkor nem. Nehéz elképzelnem, milyen annak, aki nem működik így automatikusan. Gondolom, az állatok is érzik, ha vízre van szükségük, az emberek nem?

2013. jún. 21. 14:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát nekem a biosztanárom mondta ezt. És ez nem mindenkire vonatkozik természetesen ,csak egy általánosítás.

(Rám sem igaz)

2013. jún. 21. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!