Az egész család mondja már a nővéremnek, hogy jó lenne ha lefogyna. De őt nem érdekli, nem tesz semmit. Mivel vegyük rá? Aggódunk az egészsége és a házassága miatt.
Utolsó, csak írd be a méreteit testtömeg index kalkulátorba és kiadja, hogy ez már nem egészséges...
Szerintem nem kéne ezzel jönnötök neki folyamatosan. Szerintem ő is tisztában van a helyzettel, ő is ismeri a kockázatokat, de szülés után nehéz időszakon megy át a legtöbb nő. Legyetek türelemmel, szerintem hamarosan elkezd diétázni magától is, mert valószínűleg ő sem érzi így jól magát. Adjatok neki egy kis időt.
Az elsővel értek egyet, Ő élete, Ő dolga, Ti egyszer figyelmeztettétek, ennyi elég.
Amúgy meg a méretei alapján a súlya még igazán nem vészes
Először is, ítélkezni és kritizálni a legrosszabb dolog, amit családtag tehet.
Ti, mint család milyen segítséget adtok meg neki, hogy fogyhasson? Vigyáztok heti 2-3X, hogy elmehessen tornázni? Esetleg egy új jó cipő vásárlása, hogy elmehessen futni? Beszálltok talán a háztartási pénzbe, hogy egészségesebb, jobb ételeket tudjon venni?
Vigyáztok a gyerekekre, elkíséritek orvoshoz, hogy akár egy vérvételt tudjon csináltatni?
A házasságát bízd rá, mert ahhoz meg végképp nincs közötök!
Az, hogy ennyire egyértelműen rá akarjátok venni, hogy fogyjon, sajna szerintem is többet árt mint használ.
Ennek az ő fejében kell eldőlnie, és ha egy "ronda dagadéknak" érzi magát, akkor szerintem nem lesz lelki ereje ezen változtatni.
Sose voltam túlsúlyos, sőt, de ha pozitív változtatásra szántam el magam az sose akkor volt, amikor mások mondták, hogy kéne. Épp ellenkezőleg: amikor úgy éreztem, hogy "oké, tök jó nő vagyok, de lehetek még sokkal jobb" akkor vetettem bele magam legnagyobb erővel a sportba/szépségápolásba/akármibe.
A "pocsékul nézek ki, nincs mit tenni" érzés csak mégjobban a gödörbe löki az embert.
.... szerintem :)
Mondani könnyű, segíteni kéne inkább. Egyáltalán nem könnyű dolog fogyni, csak és kizárólag úgy megy, ha azok, akikkel együtt él 100%-bn mellette állnak. Tudom, mert csináltam. Hasonló paraméterekkel (167/84ről indultam) és másfél évig bírtam az un egészséges életmódot, aminek a segítségével tényleg le is ment 19 kiló. DE! És ez nagyon fontos, a férjem végig mellettem állt és ugyanúgy részt vett mindenben. Ez amúgy nagyon sok időt és energiát emészt fel. Meg kell tervezni a heti menüt, be kell szerezni a hozzávalókat, el kell készíteni a kaját, ha dolgozni jár a másnapi ebédet is összekészíteni, edzeni kell járni hetinte minimum 3szor minimum egy órára, ami csak az edzés, ugye oda is kell menni, össze is kell készülni, utána le kell zuhanyozni, rendbeszedni magad, szal összességében 2 órás elfoglaltság egy ilyen túra. Habár jól éreztem magam, én is csak úg ytudtam megcsinálni, hog ynem teljes munkaidőben dolgoztam. Úgy nem ment volna! Gyerekekkel el sem tudom képzelni, segítség nélkül, hogy lehet ezt megvalósítani.
És akkor még ott van a leglényegesebb dolog, az elhatározás, mert enélkül nem fog menni. Ezt meggyőződésből kell csinálni, saját indíttatásra... mellesleg, ha férje azért elhagyja, mert meghízott attól, hogy a gyerekekt szült neki, egy nagy tapló.
Te amúgy szültél már? Tudod milyen végigcsinálni egy terhességet úgy, hogy akár oda figyelsz, akár nem ha hajlamos vagy rá, meghízol? Tudod milyen, ha a környzetet, pláne a férjed cseszeget, ez utóbbi esetleg még fenyeget is, hogy elhagy, ha nem teszel valamit?
Mellesleg soha nem értettem azokat a férfiakat, akik azért hagyják el a feleségüket, mert szülés után meghíztak. Gusztustalan hozzáállás és az ilyenek csak a legrosszabbat tudom kívánni.
Szóval gondold végig, hogy mit tehetnél te és a családod azért, hogy segítsétek őt, mert a batyogatás bizony nem segít. Esetleg kezdhettek egy kis empátia gyakorlattal!
sok sikert!
Hogy túlsúlyos, kövér, duci, vagy bárki bárhogy nevezi, ez most tök mindegy.
Fene tudja kire hogy hat a szülés, de ha nem túl rég történt, akkor még szerintem legyetek türelmesek vele! Nagy kérdés, hogy milyen az anyja?! Vagyis az anyukátok! Ő túlsúlyos? Vagy akár apukád? Szóval felmenőitek között van-e túlsúlyos? Mert akkor megvan bennetek is a hajlam.
És ez esetben jobban kéne figyelni! Ha mindenki normál súlyú, akkor kevésbé kéne aggódni, majdcsak visszafogy a tesó.
De ha tényleg van hajlama, akkor még most kéne odafigyelnie. NEM RÖGTÖN LEFOGYNI, hanem inkább NEM TOVÁBB HÍZNI!
Egészségesebben kajálni, és mozogni...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!