Mi történne a testemben, ha ezentúl elhatároznám, hogy csak húst, zöldséget és tojást eszek? Lennének hiánybetegségeim?
Akkor kéne hiánybetegségednek lennie ha ezeket nem eszed még sincsenek, esetleg annyi hogy fáradtabb vagy.
Natúr hús(fehérje),zöldség(szénhidrát[alacsony glikémiás index]) , tojás (zsír)
Persze salátára lehet tenni olivaolajokat, egészséges zsírokat, a húst lehet pácolni csak a bolti agyon cukrozott cuccokat (pl. saláta öntet) kell kerülni, esetleg ha nagyon akarod pluszban lehet vitamint szedni és esetleg gyümölcsöt enni (mondjuk ezt nem érdemes túlzásba vinni a gyümölcscukor miatt).
Visszatérve a kérdésre semmi bajod nem lesz, próbáld ki. Annyi hogy zöldségből lehet nyugodtan többet enni, sőt akár egész nap is rágcsálhatod ha éhes vagy.
Ha megfelelő arányban, mértékben s nem roppant egyoldalúan, kicsit sem változatosan ennéd ezeket, szerintem nem. Nem vagyok képben minden egyes esszenciális cuccot tekintve, túl sokan vannak, de már eleve a tojásban megvan szinte minden, na a rost nem, arra ott a zöldség...stb.
Amikor csöppet korlátozó lett a táplálkozásom (bár még mindig elég változatos), akkor néha rákerestem fontos tápanyagokra, hogy miben van (persze a hasznosulásról már nincsenek olyan egyértelmű adatok), ez s az emberi történelem tapasztalatai alapján nem Egy Igaz Út létezik, ami elég logikus, bár egyesek nem hisznek benne :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!