Ez mennyire helyes étrend?
Reggeli: egy szelet vajas rozskenyér + 2-3 szelet csirkemellsonka + 1dl tej
Ebéd: csirkesaláta (100gramm csirkemellből vagy combból áll +1paradicsom,1lilahagyma, és pár salátalevél)
Délután már csak zöldség, vagy gyümölcs. Ma például csináltam itthon 2 almából almalevet.
Ezek mellett figyelek arra, hogy napi min. 1,5liter vizet megigyak.
Kenyeret egyébként csak heti 1-2szer eszek, akkor is csak 1szeletet. Reggelire főként főtt tojást vagy "kézműves" joghurtot eszek.
A cukrokat, zsiradékokat próbálom elkerülni, de ha nagyon kívánom, akkor próbálok ügyelni arra, hogy délelőtt egyem meg. A húst olyan sütőben sütöm, amihez nem kell olajat adni, így a zsiradékmennyiséget pl. a tejből viszem be.
Nem értek ezekhez a dolgokhoz annyira, csak azt próbálom az interneten szerzett információimat hasznosítani.
Eddig 22kg-t fogytam, de akkor nagyon drasztikus voltam magamhoz. Még 15kg felesleg van rajtam, de itt már próbálom a helyes életvitelt beállítani, amit a későbbiekben is folytathatok hosszútávon.
Köszönöm a válaszokat! :)
Igen, tudom, hogy a fogyókúra nem egyenlő az éhezéssel. Nem is úgy akarom felfogni, hanem tényleg igazi életmódváltásra törekszem. Sport, egészséges kaja stb..
Csak igazából nem is kívánok többet (mondjuk ez szerintem ilyen pszichés dolog, érted, amikor "rögeszmésen" valamit a fejedbe veszel..). De annak függvényében, amit mondtál, mindenféleképp emelek az adagokon, mert véletlenül sem akarok egészségügyi problémát. :)
Tejet, joghurtot SEMMIKÉPPEN sem ennék.
Fölösleges teher a testednek, minden haszon nélkül.
A mennyiséget találd ki hogy elég-e neked. Ennyivel jóllaksz? Kézműves joghurt helyett lehetne zöldségeket, zsiradékot fogyasztani a joghurt helyett. Zsírral nem kell spórolni, a tejben meg nincs sok. Illetve amennyi tejben már több zsír van, az a tej egyéb összetevői miatt nagyon problémás. Ha vajat ennél, ami szinte csak tejzsír és víz, lényegében jobb lenne mint magával tejjel fogyasztani zsírt. Egy bocinak jó így, de Te nem vagy az.
egy másik emlős teje felnőtt embernek..
kizárt, esélytelen. elvben is kizárt, nemhogy megvizsgálva az egészségre gyakorolt hatásokat.
Nekem az alkohol és a cigi is lehet egészséges.. csak hazugság lesz.
A méz tömény cukor.
Én senkinek sem mondanám hogy egye, hacsak nem torok gyulladásnál fájdalmat akar csillapítani.
Érdekes, amit a természetben állatok TÁPLÁLÉKNAK szánnak a magukfajtának, az nekünk úgy tűnik nemigen táplálék? Tehát az állatot megeszem, nem leszek cukorbeteg (soha sem). De ha az állat által termelt 'ÉTELT' eszem meg: pl.: tej, pl. méz, ugye egyik tömény cukor, a tej is inzulinrezisztenciával, mind 1-es mind 2-es diabétesszel összefüggésbe hozható akkor simán megbetegedhetek?
Érdekes, érdekes. Lehet az állatok tényleg nem nekünk választanak ki tejet vagy készítenek mézet. Hihetetlen.
Igen a méz valóban tömény cukor nem is kell belőle sokat enni. Viszont a méznek és a tejnek is rengeteg jótékony hatása van...
Itt a túlzott fogyasztásukról van szó, és az ezek miatt kialakulható betegségről. Semmit sem kell túlzásba vinni, egyébként elmondanám, hogy a túlzott húsfogyasztástól köszvény alakulhat ki, a túl sok répától sárgaság, a birsalmától szorulás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!