Hogyan tudnék megszabadulni az iszonyatos édességvágytól?
Hús + zsír: sokáig nem leszel éhes (tudsz gyerekezni, kisebb édességvágy, hosszú jóllakottság).
Egyszerre a bél irritáció, a tej és a glutén káros hatásai is likvidálódnak. Ha jól leszel, olyan sok értelme nem lesz orvoshoz menni. A gluténérzékenységnek gyenge a kimutatása, a tejből csak a tejcukor érzékenységet és az allergiát tudják kimutatni. Ettől te még lehetsz falsnegatív, mégis rosszul leszel ezektől.
Hús+ zöldség, ezekre érzékenyek a legkevesebben. Persze van hogy valakinek 1-1 állat nem jön be..
'szénhidrátfüggőség' öngerjesztő folyamat.
Egyébként léteznek cukor-lisztmentes édességek. Nyilván ha valaki az egészséges életmódot hajszolja, akkor nem akarja a csokoládét egészségesebb csokoládéval pótolni. De akinek az édességvágyát kell leküzdenie, annak fogódzót jelenthetnek bizonyos jó minőségű termékek (tej, cukor, mesterséges édesítő, liszt, szójamentes holmik)
Kedves Kérdező!
Édesség utáni vágy csillapítására nekem nagyon bevállt a kakaós zabkása. Íme a recept:
-50 g zabpehely
-víz
-édesítő (én eritritet használok,szerintem az a legjobb)
-1-2 db alma
-kicsi fahéj
-1-2 tk. zsírszegény kakaópor (nem a cukrozott)
Felkockázod az almákat, beleteszed egy tálba, meghinted fahéjjal.
A zabpehlyeből és a vízből zabkását csinálsz, bele teszed az édesítőt és a kakaóport (én néha vanília vagy málna aromát is szoktam beletenni). Ha kész, ráöntöd az almára és megeszed. :)
Nekem ez bevállt.
Ettől az utolsó recepttől még az életkedvem is elmegy, csak az a baj, hogy az édesség utáni vágyam megmaradna...
Egy másik édességfüggő
#15: Ez emberfüggő, nekem minden jó volt az édességvágyamra, ami kakaót tartalmazott :D A vízben főtt zabkását csak kakaóval és mézzel tudtam megenni (flancos édesítőkkel akkor még nem foglalkoztam, de most se raknám rá a kísérleti Xillitemet, a stevia pedig iszonyatos benne) - úgy ehető, de finomnak én se nevezném. Nem szeretem a zabot, de nem vagyunk egyformák.
Én banánt keverek ki kakaóval, vagy darált olajos magot kakaóval és mézzel vagy mazsolapéppel (amit a párom kreál mákdarálóban, amivel mákot nem lehet darálni, csak mazsolát :D), igazából minden növényi tej utáni maradék képes édességként végezni. A nyersbonbonok szilárdabbak, de azok is mazsola, olajos mag, kakaó összetételűek, bár a kakaó opcionális, diósnál képes vagyok kihagyni, plusz mákosnál is, azt hiszem ;)
Ezek jók voltak, mert nagyon kevés elég belőlük (tömények is, tele zsírral és szénhidráttal :)), de ma már nem vágyom rájuk, néha azért eszem ilyesmit. Ahogy házi csokit is (kókuszzsír, méz, kakaó), ami nem oly finom alapból, mint a rendes, de fel lehet dobni ezzel-azzal, a páromnak múltkor nagyon bejött a kávés-kesus-aszalt sárgabarackos verzió. Az a helyzet, hogy ilyen egyszerű nyers édességnél nehéz mellényúlni.
(Amúgy a gyümölcsturmix dióval is finom, bár az nem kakaós ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!