Hogyan étkezzek, hogy fogyjak?
Egészséges étkezéssel fogy az átlagember (meg a nemátlag is), feltéve hogy van súlyfölöslege.
Az 'egészséges' étkezés mindenképpen alacsony inzulinszintet segít tartani, tehát segíti a fogyást, egészséges anyagcserét.
Tehát húsokon és zöldségeken alapszik első sorban. Ezek az élelmiszercsoportok, amik jellemzően mindenki számára fogyaszthatók, nem okoznak problémákat, elhízást.
Erre jönnek rá az egyebek. Gombák, gyümölcsök, olajos magvak.. Hogy húst és zöldséget az ember milyen arányban eszik, a világon nagyon eltérő, de egy társadalmon belül is változó. Sokféle kombináció, arány lehet egészséges.
Gyümölcsfogyasztás is változó, érdemes figyelni az egyéni érzékenységre. Ha valaki zsírosodik gyümölcsfogyasztás mellett, nő az inzulinrezisztenciája, akkor nyilván vissza kell vennie.
Olajos magvakat mértékkel szokás fogyasztani. Fölösleges minden nap, és fölösleges túlzásba vinni, de még így is sokkal jobb alternatíva nassoláshoz mint egyéb növények (kukorica, búza..).
Nagyjából ennyit érdemes tudni. A hogyan ne étkezzek részhez tartoznak a cukros, tejes, lisztes divatkaják. A müzli is divatkaja, a zab is, a joghurt is, a puffasztott rizs úgyszintén. Kevés tápanyag jellemzi ezeket, és ártatlan kinézetükhöz képest hormonális rossz hatások, 'hizlaló' hatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!