Nagyon sokat eszem? Vagy mit csinálok rosszul?
reggelire: egy tál müzli tejjel
tízórai:alma
ebéd:ez mindig más,mert suliban eszem,de ált. próbálom kiválasztani az egészségesebbeket
de általában olyanok vannak h pl: rántotthús rízzsel,görögsaláta,rántottsajt,de van amikor nincs ebédem akkor veszek egy jó reggeltet vagy egy szendvicset,banánt
d.u: joghurt
este:nem mindig eszem este de ha igen akkor ált. saláta,tortilla,rizs ilyesmi
meg persze néha becsúszik egykét fagyi meg süti hétköznap
mostanában tényleg elkedtem figyelni hogy sokat igyak tehát 1 - 1,5 liter vizet naponta megiszok + más folyadék
tehát mit csinálok rosszul,hogy semmit se fogyok?
17/L 185 cm 80 kg (kb. 70-75kg akarok lenni)
Ne haragudj, de nagyon hizlaló az étrended. Tudom, hogy nehéz, ha még gimis vagy, de rengeteg szénhidrátot fogyasztasz.
Én 60 kg vagyok és a diétámba semmilyen gabonaféle nem szerepel, se tejtermék, max. néha natúr joghurt, vagy fél deci tej a kávémba. Ja cukor az egyértelmű, hogy ki van zárva.
Fehérjedús ételeket kell enni meg zöldséget és kis gyümölcsöt, plusz futni. Nekem legalábbis ez vált be. Nekem az étrendemben ezek szerepelnek: csirkemell, tojás, zöldségek, alma, néha eper, tofu, hal, rák. Ennyi. Napi 3 l víz vagy zöld tea cukor nélkül. Ha fogyni akarsz az kemény munka, de szerintem megéri. Szóval a kérdésedre a válaszom. igen rosszul étkezel, nem sportolsz.
21/L
Ami egyből szemet szúrt, hogy hol a fenében van a fehérje? Szerintem több kellene.
Egyébként nem sokat eszel, csak rosszul, ez nem mindegy!
Amiben látom én a problémát:
Reggeli: müzli? Nem rossz ötlet. De a müzli is akkor jó, ha nem a cini minisre meg hasonlókra gondolsz, hanem a hagyományos, nem agyon cukrozott müzlire. Néha ehetnél zabpelyhet is (megcsinálod zabkásának), vagy tk. kenyeret sonkával, paradicsommal, paprikával, hogy változatos legyen az étkezésed. Az is fontos, hogy változatos legyen, ne csak egészséges az étrend.
Tízórai: az alma jó, de itt is arra hívnám fel a figyelmedet, hogy legyen néha más is. Szóval ami mondjuk tízóraira jó választás: zöldség, gyümölcs, egy maréknyi magvak stb.
Ebéd: az iskolai menzákkal sajnos ez a baj, hogy nem feltétlenül a minőségi, egészséges kajákra mennek rá, de ez ugyebár nem a te hibád. Az jó, hogy próbálsz egészségesebb kajákat választani, de pl. a rántott hús ami ugye paníros is és még olajban is sütik ki, nem nevezhető túl egészségesnek. Az, hogy van amikor nincs ebéded megint nem egészséges. Normális ebédet minden nap kell enni! Ha tudod, hogy ma nem tudsz a menzán enni, akkor vigyél salátát vagy valamit, amit tudsz enni ebédre. A jó reggelt szeletet meg ilyeneket felejtsd el, egyrészt nem ebédre való, másrészt abban is ott lapul a cukor, amire nincs szükséged.
Uzsonna: a joghurt is jó választás, ha natúr. A gyümölcsjoghurtok tele vannak színezékkel, ízfokozóval stb.-vel, amire a szervezetnek nincs szüksége. Szóval ezeket felejtsd el. Vegyél natúr joghurtot, vagy kefirt. Ezt tudod magadnak ízesíteni otthon. Lehet gyümölccsel, magvakkal, ha nagyon akarod édesíteni, egy pici méz vagy édesítő is mehet bele. De ha sósra vágy, tehetsz bele zöldséget is (pl. paradicsom, hagyma, egy kis bors stb).
Vacsora: a napi 5 étkezésre szükség van, tehát minden nap vacsorázz! Nem kell sokat, nem kell nehéz ételt enni, sőt! A legjobb egy könnyű, de tápláló, finom vacsora. A rizs meg ezek inkább ebédre kellenek. Este fehérjét a legcélszerűbb enni pl. tojás, túró, zöldségekkel. A szénhidrátot ilyenkor érdemes kerülni, de legalábbis minimálisra szorítani.
Az 1-2 fagyi meg süti felejtős. Persze nem azt mondom, hogy soha többé nem lehet sütit vagy fagyit enni. Lehet, de módjával. Szóval a hétköznap becsúszik egy kis süti meg fagyi nem működik. A fagyi még csak-csak, ha te csinálod otthon magadnak friss gyümölcsből. De akkor se annyira.
Az 1-1,5 liter vizet nem nevezném soknak. A szervezetnek vízre van szüksége leginkább, tehát napi 2-2,5 litert kéne inni. A különböző folyadékokkal, mint az üdítők, teák, kávék stb. a szervezet nincs kisegítve, ettől ő még szomjazik. Vízre szomjazik.
Ezenkívül fontosnak tartom még megemlíteni, hogy az étkezéseket úgy beosztani, hogy minden nap nagyjából ugyanakkor egyél. Ezt most ne percre pontosan képzeld el, de fontos, hogy pl. minden nap 6:30-7 óra között reggelizz, mert a szervezeted összezavarod azzal, ha egyik nap 6-kor reggelizel, a másik nap meg 9-kor.
A vacsora pedig azért is fontos, mert ha kihagyod ezt az étkezést, a szervezeted túl sokáig marad táplálék nélkül. Ha pl. a délutáni joghurtot megeszed 5-kor, másnap reggelig, amíg újra leülsz enni eltelik több, mint 10 óra, ez pedig már-már koplalás.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó:sokat segítettél,mostantól ezekre figyelni fogok és megpróbálom betartani,köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!