Igyekszem megfelelően étkezni, és ezért elkezdtem étkezési naplót írni. Leírom egy heti étrendem, tudnátok ötleteket, adni hogy mit változtassak? Mi az amit jól/rosszul csinálok? (a suliban menzán ebédelek, így az adott) 17/L
2013.03 03.-20.
reggeli: 2 zabpelyhes keksz (házi, barnacukorral és tk. liszttel), 1 zsírszegény natúr joghurt
tízórai: 1 alma
ebéd: ?leves, tökfőzelék+pörkölt, kenyér
uzsonna: 1 málnás könnyű&finom joghurt, 2 db háztartási keksz
vacsi: 2 főtt tojás, saláta
reggeli: joghurt, banán, 1kanál étcsokis müzli
tízórai: 1 alma 1/2 zabpelyhes keksz
ebéd: csontleves, rántott hús krumplipürével, 2 kocka csoki
uzsonna: 1 banán, 2 szelet 'wellness' kenyér light sajtkrémmel, kaliforniai paprika
vacsora: saláta, 1 alma
reggeli: 3. sz. 'wellness' kenyérből piritós, házi lekvár
tízórai: 1 túrórudi
ebéd: paradicsomleves, alufóliában sült csirkemell zöldségekkel és krumplival, 1 sz. almatorta (házi, barnacukorral és tk liszttel)
uzsi: 1 citromos könnyű&finom
vacsi: saláta csirkemellel
reggeli: 2 kis sz. almatorta
ebéd: paradicsomleves, gombás penne
uzsonna: forrócsoki
vacsi: saláta csirkemellel
reggeli: 1/3 'fitt rúd', light sajtkrém
ebéd: kelkáposztafőzelék, 2 virsli, gyümölcssali
uzsi: 2 szelet 'wellnes' kenyérből pirítós, sajtkrém+ketchup
vacsi: saláta tonhallal
reggeli: joghurtos zabkása gyümölccsel
tízórai: 1 alma, 1 kocka csoki
ebéd: raguleves, túrós tészta
uzsi: 3 abonett sajtkrémmel
vacsi: 'libériai saláta', 2 főtt tojás, 1 citromos könnyű&finom
reggeli: joghurtos zabkása banánnal
ebéd: rántott leves, spagetti
uzsonna: 1 kocka étcsoki
vacsora: keleti grill zöldségkeverék, cottage cheese
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
A vacsik jól néznek ki. Az uzsonna gondolom otthon van, szóval ezeket tudod változtatni. Javaslom, ha csokit eszel (jó hogy étcsoki és pl. 2 kocka nem sok) azt reggel edd, így tuti hogy elégeted!
pl. az alma legyen uzsira, a csoki meg tízóraira. :)
Az ebédnél menzán én mindig trükköztem: pl. ha virsli volt főzelékkel + süti, akkor megbeszéltem a bnőmmel hogy odaadja a virslijét cserébe megkapja a sütimet!
így jóllaktam, a sütit viszont odaadtam a bnőmnek (ő őrült is neki!) és nekem nem volt csábítás hogy sütit egyek!
sajnos, ha tészta van az nagyobb baj..:/ ilyenkor volt hogy 2 adag levest ettem (cseréltem 1 tányér tésztát még egy levesre) de volt hogy nem tudtam skippelni.. :/
málnás könnyű&finom joghurt, -> próbálj meg light yoghurtot enni ami 0,1 %os zsírtartalmú.
amúgy jó az étrend, nekem tetszik!
Előző vagyok,+ tippek a menzához:
- főzelékhez soha ne vegyél kenyeret!! kérd meg a konyhásnénit (mosolyogj rá szépen:D )hogy adjon + 1 virslit vagy ha nem ad mástól is kérhetsz
- túrós tésztánál ne kérj szalonnát rá! nekünk mindig az volt menzán megkérdezte a konyhásnéni porcukorral vagy szalonnával: na én egyiket sem kértem volt hogy csak túrót kértem rá, tejföl cukor meg szalonna nélkül
- levesnél, ha van bent tészta azt ne edd meg próbáld csak a levét + zöldséget megenni
- ha pl. sóskához van krumpli + tojás is, a krumplit hagyd meg, csak a tojást edd meg!
Szia!
Számomra nem világos a kérdésedből, hogy szeretnél-e fogyni, vagy csak súlyt megtartva egészségesen étkezni. A menzai kajával az lehet a baj, hogy nem tudod, mi van benne. A kelkáposztafőzelék ugyan egészségesnek hangzik, de nagyban függ attól, hogyan van elkészítve. A virsli nagyon egészségtelen, csupa ízfokozó, tartósító szer és nem is akarom még tudni, mi minden keveréke, ami ráadásul még kalóriákban is bővelkedik. A háztartási keksz helyett javaslom inkább a Győri korpás kekszet, a forró csoki rendben van, ha zsírszegény tejjel készíted és nem fél litert iszol meg belőle és osztom az előttem szólók véleményét: inkább délelőtt fogyaszd!Uzsonnára esetleg beiktathatsz egy kis marék olajos mag (nem sós, nem pörkölt mandula, dió, tökmag, napraforgó mag, kesudió, paradió) és aszalt gyümölcs keveréket, nagyon finom és el is telít, ráadásul a magokban fontos töbszörösen telítetlen zsírsavak vannak, amikre szükséged van. Uzsonnára én gyakran eszem még kefirt, sült almát fahéjjal és mandulával és egy kis házi lekvárral, házi túrókrémet vagy nyers zöldségeket (uborka, paprika, retek, répa). Emellett fontos a megfelelő vízfogyasztás (nepi kb 1,5-2 liter) és rendszeres testmozgás. Nem kell lefutni a Maratont, elég ha minden nap sétálsz egy félórát például. Persze még egyszer hangsúlyozom, attól függ, mi a célod. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!