Mit csináljak hogy lefogyjak? Egyszerűen nem megy:/
13 éves lány vagyok..158 cm és 48-49 kg..
apa folyton azt mondja hogy fogyjak le, ne egyek többet mert nagyon kövér vagyok..segítsetek légyszi mit kéne csinálnom?
Szeritnem rendben van a súlyod, nem indokolt fogynod, meg most lépsz abba a korba, amiben elkezdesz gyorsan sokat nőni, megnyúlsz, nőiesedsz.
Viszont ha minden áron fogyni akarsz, akkor nem javaslok semmilyen gagyi diétát, koplalást, hanem egyél egészségesen (sok zöldség, gyümi, víz, hagyd el az édességeket stb.), és sportolj rendszeresen! Bármilyen testmozgás megteszi, a futástól elkezdve a teniszen át,alényeg, hogy lelkiismeretesen és kitartóan csináld! Csak ne hajszold túl magad. :)
Egy fenét vagy te kövér!
Apukád hány kiló és milyen magas, hogy ilyen kritikus?
Ehhez a magassághoz ez egy teljesen korrekt súly. Véletlenül sem kövér, de még csak a közelében sincs a kövérségnek.
Sportolnod nem tilos, mozogj csak amennyit jól esik, hogy később se legyen súlyproblémád.
De fogynod biztos nem kell.
Eszel kenyeret (lisztet), cukrot, tejet (joghurtot, sajtot) krumplit, rizst, tésztát, édességeket (cukor) ?
Nagyon nagyon egyszerű. Ilyeneket nem kéne lenni, és az életben nem lenne súlyproblémád.
Ha legközelebb ezt mondja mondneki azt, hogy fejlődésben vagy muszály enned...
/13 évesen tilos fogyni, ha lehetne 18 éves korig nem is ismertetném meg az emberekkel ezt a szót/
21 éves korig az ember szervezete jócskán fejlődésben van addig nem szabad túlzásba vinni ezt a dolgot.
A diétát én sem javaslom.
Egyszer fogyóztam, amellett hogy szenvedtem mint az állat, pillanatok alatt lement 4 kiló - és utána visszajött 9.
Tavaly nyáron kezdtem el másképp enni.
Én nem vagyok aszkéta, eszek csokit és cukros üdítőt is, de mértékkel. Pl. ha korábban megettem egy rántott szeletet sült krumplival és egy nagy pohár kólával, akkor most inkább roston sült natúr szeletet eszek fél adag sült krumplival (azért az élmény meglegyen) és a másik fél adag köret az saláta. Inni meg nem minden nap iszom cukros üdítőt, hanem fokozatosan csökkentettem az adagot, helyette vizet iszom.
Nézd meg hogy mit eszel, a hízlaló kajákat csökkentsd és helyettesítsd egészségesebbel. Ha nem vonsz meg magadtól minden finomságot, akkor nem is olyan szörnyű, és éhezni sem fogsz, ha normál adagot eszel de annak a nagyobb része pl. saláta.
Lehet menni gyorsétterembe is ha szoktál járni a barátnőkkel: egyrészt ritkábban, meg cseréld le a menüből azt, ami nem annyira számít neked egészségesebbre: pl. kóla helyett víz, vagy a sült krumpli helyett saláta.
Többet is mozgok. Mivel én dolgozó anyuka vagyok, nekem nincs tornaóra, csak rohanás a melóba és a gyerekekért, meg háztartás.
Úgyhogy elkezdtem többet gyalogolni. Előbb szálltam le a buszról és sétáltam, vagy 2-3 megállóra fel sem szálltam a villamosra. Ha szoktál a barátnőiddel cseverészni egy játszótéren a padon, akkor legközelebb ne üljetek le, hanem sétálgassatok a környéken.
Ez is sokat számít. Nagyon karcsú és sovány nem lettem, tavaly nyár óra 8 kiló ment le. Nagyon lassan, több hónap alatt, de a súlyom nem ugrál, hanem folyamatosan megy le. A tavalyi nyári nadrágjaim most lötyögnek rajtam.
Az ember hús és zöldségevő.
Ha mindenki ezeket enné, nem létezne a fogyás, fogyókúra, diéta szó, mert nem lenne elhízott ember /és beteg is csak elvétve/.
Tehát fogyókúra helyett szimplán egészségesen kell enni. Valójában az egészséges táplálkozás a fogyást segíti, hiszen a zsíros test nem egészséges - ahhoz megbetegítő étkezés szükséges (liszttel, cukorral, tejjel).
Salátát elő, husit elő és hajrá. Igazából az átlag magyar nem eszik változatosan, mert kevés zöldséget, gyümölcsöt eszik, húsból változó, van hogy eleget de az étrend nagy részét 3 dolog teszi ki (és ezért nem változatos): gabonák, cukor és tejtermékek.
Ezekből nemhogy keveset kellene enni, leginkább semennyit. Ehhez képest az étrend nagyobb része ebből a háromból áll. Rémes.
Nem létezne zsíros gyerek (de felnőtt sem) ha nem tolnák ezt a hármat.
Tehát amikor apád azt mondja hogy fogyj le, akkor megkéred hogy adjon húst és zöldséget. Például pörköltet káposztával, nyers zöldségekkel.. például szalonnát (igen, zsíros, finom) hagymával, kolbásszal, sonkával, paradicsommal és uborkával. Ezek ehető dolgok.
A kenyér, kenyérpótlék (abonett, ilyen-olyan lisztes cuccok, kétszersültek) viccek csupán.. rágcsálók esznek ilyeneket a természetben nem az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!